Ayla Algan Polonya'da tarihe geçti

Güncelleme Tarihi:

Ayla Algan Polonyada tarihe geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2024 07:55

Vefatıyla sanat dünyasını yasa boğan Ayla Algan’ı, müzikle uğraştığı dönemde menajerliğini yapan Erkan Özerman anlattı: “Birçok uluslararası müzik festivalinde Türkiye’yi temsil etti. Polonya’daki Sopot Festivali ile tarihe geçti.”

Haberin Devamı

OYUNCU ve şarkıcı Ayla Algan’ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu. 86 yaşındaki sanatçının hayatında organizatör Erkan Özerman’ın önemli bir yeri vardı. Algan müzik dünyasına adım attığında menajerliğini Özerman üstlenmiş, ikili uluslararası alanda birçok önemli projeye imza atmıştı. Usta sanatçının vefat haberini alınca derin üzüntü yaşadığını dile getiren Erkan Özerman, iş birliklerini Hürriyet’e anlattı.

SEYİRCİ TEKRAR SAHNEYE ÇAĞIRDI

Erkan Özerman, Ayla Algan’ın uluslararası festivallerde önemli dereceler elde ettiğini hatırlatarak şöyle dedi: “Tiyatronun efsane ismi Ayla Algan, müzik dünyasına Yunus Emre’nin şiirlerini şarkı olarak okuyarak başlamıştı. Yurtdışında yaptığımız tanıtımların ilki, Paris Olympia’da gerçekleşti. Birçok uluslararası müzik festivalinde Türkiye’yi temsil etti ve en iyi dereceleri aldı. Polonya’daki Sopot Festivali ile tarihe geçmişti. Şöyle ki; sunumda Türkiye’den sonra başka bir ülkeye sıra geldi. Ne var ki seyirci bunu kabul etmeyip Ayla Algan’ı tekrar sahneye çağırdı ve sanatçı o gece birinci oldu. Dışişleri ve Kültür Bakanlığı’nın yurtdışındaki en önemli gösterilerinde de hep Ayla Algan vardı. Dünyanın neresinde Türkiye ile ilgili önemli bir olay olsa, Algan hepsine yetişti. Kesintisiz 5 yıl çalışarak festivaller, konserler, uluslararası yarışmalarla dolu muhteşem bir kariyer yaptı.”

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI’NDAN TAZİYE MESAJI

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Ayla Algan için başsağlığı mesajı paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Türk tiyatrosunun, sinemasının ve müziğinin usta ismi, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, çok değerli Ayla Algan Hanımefendi’nin vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi.

 CENAZESİ BUGÜN

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle yaşamını yitiren Ayla Algan son yolculuğuna bugün uğurlanıyor. Sanatçı için ilk tören sabah saat 10.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yapılacak. Algan, öğlen vakti Teşvikiye Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!