Peçenekli Süleyman kimdir, öldü mü, kaç yaşındaydı? Peçenekli Süleyman olarak tanınan Ankaralı sanatçı Süleyman Keleş'ten acı haber...

Güncelleme Tarihi:

Peçenekli Süleyman kimdir, öldü mü, kaç yaşındaydı Peçenekli Süleyman olarak tanınan Ankaralı sanatçı Süleyman Keleşten acı haber...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2023 20:19

Peçenekli Süleyman öldü mü, kimdir? soruları acı haberin ardından gündeme geldi. Ankara’nın sevilen sanatçılarından birisi olan ve "Peçenekli Süleyman" olarak bilinen Süleyman Keleş’ten üzen haber geldi. 1952 yılında Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde dünyaya gelen ve Peçenek kökenli olan sanatçı Peçenekli Süleyman yaşamını yitirdi. Peki, Peçenekli Süleyman kimdir, aslen nereli? İşte sevilen sanatçı Süleyman Keleş'in hayatı ve biyografisi!

Haberin Devamı

Peçenekli Süleyman olarak tanınan Ankaralı sanatçı Süleyman Keleş hayatını kaybetti. Aslen Peçenek kökenli olan sanatçı, çocukluk yıllarından itibaren bağlama çalmaya başladı. Ankara’da tanınan sanatçı Peçenekli Süleyman ile ilgili araştırmalar da artışa geçti. Peçenekli Süleyman, Türk halk müziği severlerin beğenisini kazanan pek çok şarkıya imza attı. Konuyla ilgili Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’dan da paylaşım geldi. Peki, Peçenekli Süleyman öldü mü?

PEÇENEKLİ SÜLEYMAN ÖLDÜ MÜ?

Ankara’nın sevilen sanatçısı Peçenekli Süleyman hayatını kaybetti. Konuyla ilgili Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz paylaşımda bulundu. Oğuz, “Ankara’mızın değerli sanatçılarından "Peçenekli Süleyman" olarak bilinen Süleyman Keleş'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Süleyman kardeşimiz, sanatıyla, müziğiyle ve kültürel mirasıyla bize unutulmaz anılar bıraktı.  Merhuma Yüce Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

PEÇENEKLİ SÜLEYMAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ?

Peçenekli Süleyman lakabıyla tanınan Süleyman Keleş, 1952 yılında Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde doğdu. Aslen Peçenek kökenli olan sanatçı, çocukluk yıllarından itibaren bağlama çalmaya başladı. Ankara’nın en eski bağlamacılarından biri olan Peçenekli Süleyman, kendi bestelerinin yanı sıra anonim türküleri de seslendirdi.

PEÇENEKLİ SÜLEYMAN ŞARKILARI

Peçenekli Süleyman, Türk halk müziği severlerin beğenisini kazanan pek çok şarkıya imza attı. Sanatçının en popüler şarkıları arasında “Ayşe”, “Tantana Yapma”, “Gel Gör Beni Aşk Neyledi”, “Yarim Senden Ayrılalı”, “Kara Tren Gelmez Mola” gibi eserler bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!