Ağustos güzelleri

Güncelleme Tarihi:

Ağustos güzelleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2016 12:08

Baharda yapılan ekim ve dikimlerin meyvelerini verdiği, emeklerin karşılığının görüldüğü ayın içindeyiz. Bu yüzden ağustos bereket ayı olarak da bilinir. Bununla birlikte geçiş ve sıcaklıkların tavan yaptığı dönem olduğundan çiçek ve bahçeler için en riskli aylardan aynı zamanda. Peki nerede ne yapmalı, neyi nereye ekmeli?

Haberin Devamı

Ağustos ayında bahçe ve balkonlarımız için ihmale gelmeyecek işler olduğu gibi birçok da fırsat bulunuyor. Örneğin çanta, çuha, çan çiçekleri, hercai- menekşe saksı, beyaz zambak, şakayık çiçeği soğanlarının da bahçeyle buluşma günlerindeyiz. Bostanlarda ise bir yandan domates, biber ve salatalık hasadına devam ederken diğer yandan kışlık hazırlıklara yavaş yavaş başlanması gerekiyor.

Bu ay çiçekler için en fazla dikkat sulamaya dikkat etmeli. Nasıl ki biz insanların ve hayvanların yılın en sıcak bu günlerinde su ihtiyacı artıyorsa bitki ve çiçeklerde de durum aynı. Ağustosta normalde yapıldığından daha sık ve miktar olarak da daha fazla sulama yapmakta yarar var. Sonbaharda bahçenizden pırasa, lahana, karnabahar, kereviz, turp, marul ve soğan yemek istiyorsanız toprağı ekim için hazırlama ve fidelerinizi, tohumlarınızı yakın zamanda toprakla buluşturmak durumundasınız. Balkonda ise renge renk, güzelliğe güzellik katacak seçenekler mevcut. Neler mi? Buyurun...

 

Haberin Devamı

ÇAN ÇİÇEĞİ: GÜNEŞLENMEYİ SEVİYOR

Ağustos güzelleri

 

Adını çiçeklerinin çan şeklinde olmasından alıyor. Akdeniz’de ve Kafkasya’da doğal yayılış gösteren, killi ve kumlu toprakları seven, güneşlenmeye bayılan bir çiçek olduğundan gölgelik yerlerden uzak tutulması gerek. 

 

ÇUHA ÇİÇEĞİ: ISIYA GÖRE RENGİ DEĞİŞİYOR

Ağustos güzelleri

 

Sıcakla arası çok iyi olmadığından ay sonuna doğru ekilmesinde yarar var. Ekim için bahçenin, balkonun mümkün olduğunca gölge yeri tercih edilirse iyi olur. Bu çiçeğin ilginç özelliği, bulunduğu yerdeki ısıya göre renginin değişmesi. 30 derece ve üzerinde bir ısıya maruz kalırsa çiçekleri kırmızı, 15 derece civarında beyaz renkte oluyor. Bu bitkinin çiçeklerini kasımdan mayıs ayına kadar izleyebilirsiniz.  

 

Haberin Devamı

ŞAKAYIK: HASSASİYETLERİ VAR

Ağustos güzelleri

 

Nemli, humuslu ve drenaji iyi yapılmış büyük saksı kullanılmalı. Güneşle arası iyidir. Balkonun ya da bahçenin kuzeye bakan kısımlarından bu nedenle uzak tutulmalı. Ayrıca yerinin değiştirilmesinden de pek fazla hoşlanmaz. Güneşi sevdiğinden suyu da çok sevdiği unutulmamalı. 

 

ÇANTA ÇİÇEĞİ: GÖLGE VE SERİNLİK İSTER

Ağustos güzelleri

 

Cüzdan ya da terlik çiçeği gibi tuhaf adlarla da bilinen bu çiçeğin doğrudan güneş ışığıyla arası pek iyi olmadığından gölge yerler tercih edilmeli ama buralar kesinlikle kapalı ortamlar olmamalı. Bol çiçek açan bu bitkinin nemi çok sevdiği de unutulmamalı ve dibinin nemli kalmasına dikkat edilmeli. Tohumdan çoğaltılması zor olmasına karşın tohumları tam da bu günlerde toprakla buluşturun. 

 

Haberin Devamı

BEYAZ ZAMBAK: ŞİMDİ EK, BAHARDA GÖR

Ağustos güzelleri

 

Eğer önümüzdeki ilkbaharda bahçenizde ya da balkonunuzda açan bir beyaz zambağınız, olsun istiyorsanız onu bu ayın sonuna doğru toprakla buluşturmalısınız. Soğanın ekileceği toprağın ya da saksının derin olmasında yarar var. Zambak soğanları bir buçuk metreye kadar boylanabildiklerinden saksıya bir sırık koyup birkaç yerinden çiçeği bağlamak gerekiyor. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!