4 dakikada yuvarlak popoya sahip olun!

Güncelleme Tarihi:

4 dakikada yuvarlak popoya sahip olun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 13:33

Çocukluğum Samantha Fox ve Pamela Anderson ile geçti. O dönemin erkek ve kadınları için büyük göğüsler ve küçük popolar son derece arzulanan şeylerdi. Ancak o zamanlar geçmişte kaldı. Artık büyük popolar çağını yaşıyoruz.

Haberin Devamı

Büyük popoların saklanacak bir şey olmadığını ve onları sergilemenin güzel bir şey olduğunu gösteren Jennifer Lopez, Beyonce ve Kim Kardashian’a teşekkür etmeliyiz sanırım. Büyük bir popoya sahip olduğunuz için koltukta yan gelip yatabileceğinizi ve televizyon karşısında patates cipsi yiyebileceğinizi düşünüyorsanız size kötü bir haberim var: Bir kadının poposunun seksi görünebilmesi için yuvarlak ve sıkı olmaya ihtiyacı var.

Haberin Devamı

Sıradaki videomuzda harika bir popo yapmanıza yarayacak en sevdiğim dört egzersizi bir araya topladım. Elbette hayalinizdeki popoyu squat yapmadan şekillendirmeniz mümkün değil. Bu hareketleri ancak beliniz ve sırtınız sağlıklıysa yapabilirsiniz. Faydasını görebilmeniz içinse en doğru şekilde yapmanız gerekiyor. Söylentilere son verme zamanı…

4 dakikada yuvarlak popoya sahip olun

FotoÄŸraflar: Sevda Kaplan

Haberin Devamı

1.CİNSİYETİNİZ: Kadınlar, erkeklere oranla çok daha yavaş kas kazanırlar. Çünkü vücutlarında, proteini kasa çevirmeye yarayan testosteron hormonundan çok daha az miktarda bulunur.

 2.GENLERİNİZ: Vücut yapınız, yaptığınız antrenmanın ne ölçüde size kas olarak geri döneceğini etkiler. Mesela mezomorf vücut tipine sahipseniz, hızlı bir şekilde kas kütlenizi artırabilirsiniz. Ancak ince vücut tipi olan bir ektomorfsanız, daha yavaş bir şekilde kas kazanırsınız. Üçüncü vücut tipi olan endomorflar ise genel olarak daha fazla vücut yağına sahip yuvarlak hatlı kişilerdir. Bu vücut tipli insanlar da kas kazanabilirler ancak kaslarının belirgin hale gelmesi için yağ yüzdelerini düşürmeleri şarttır.

Haberin Devamı


4 dakikada yuvarlak popoya sahip olun


3.ANTRENMAN YÜKÜNÜZ: Kuvvet antrenmanı yapıyorsanız, kaslarınıza ekstra bir yük yükleyeceğiniz için kas kütleniz artar. Kendi vücut ağırlığınızla yapacağınız squatlar, kas kazanmanıza yardımcı olur ama bunun üzerine bir de ağırlık eklerseniz daha iyi sonuç alırsınız.

Â

4 dakikada yuvarlak popoya sahip olun

4.BESLENMENİZ: Yeteri kadar yemek yemezseniz ve uyumazsanız, kas kazanamayacağınız için bacaklarınız şekillenemez.

Şimdi kafa karıştırıcı konuya geri dönelim. Squat yapmak bacakları büyütür mü? Evet, eğer bir mezomorf (orta) vücut tipine sahip bir erkekseniz ve düzenli yemek yiyip dinleniyorsanız büyütür. Evet, endomorf (kısa) vücut tipine sahip bir kadınsanız ve dengeli bir şekilde beslenmeyip kardiyo antrenmanı yapmıyorsanız büyütür. İşin özüne dönecek olursak, arkadaşınızla aynı miktarda squat yapıyor olmanıza rağmen, yukarıda belirttiğim nedenlerden ötürü onunla aynı sonuçları alamayabilirsiniz. Her vücut tipine ortak olarak verebileceğim tavsiye şu olacaktır: Biçimli ve fit olabilmek için sağlıklı beslenin ve squatlarınızı aerobik egzersizler ile birleştirin.

Haberin Devamı

Â

4 dakikada yuvarlak popoya sahip olun

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!