Hastalığını resme döktü

Güncelleme Tarihi:

Hastalığını resme döktü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2009 15:58

SAĞLIK Bakanlığı tarafından ‘8 Mayıs Dünya Talasemi Günü’ nedeniyle düzenlenen ‘Demir Savaşçıları’ adlı resim yarışmasında, hastalığını resme döken 16 yaşındaki talasemi hastasi Merve Ergül, Türkiye ikincisi oldu.

Bu yıl 5’incisi düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren Merve Ergül, Konya Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle hediyesini aldı. Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirici, anne ve babadan çocuğa geçen kalıtsal bir kan hastalığı olan Talasemi’nin (Akdeniz Anemisi) önüne geçebilmek amacıyla ‘Kalıtsal Kan Hastalıkları Tanı Merkezi’nin 2003 yılından beri hizmet verdiğini söyledi.
Merkezin evlilik öncesindeki talasemi testi yaptırmamış evli çiftlere danışmanlık hizmete vererek test yapıldığını belirten Hasan Küçükkendirci, şunları söyledi:
                          
“Merkezimizde 6 yıl içerisinde 177 bin 127 numune incelenmiş olup 122 talasemi hastasıyla 4 bin 209 talasemi taşıyıcısının olduğunu tespit edilmiştir. Yapılan taramalar da taşıyıcılığı tespit edilen 55 çifte danışmanlık hizmeti verilmiştir.”

Annesi Salih Ergül ile birlikte ödülünü alan ve doğuştan talasemi hastası olan Merve Ergül, “Yaptığım resimde, talasemili bir hemşirenin talasemi hastalarına ve çocuklara yaptığı tedaviyi ve yaşadıkları olayları anlatmaya çalıştım. Tüm talasemili hastaların iyileşme zamanlarını, resmimde kalp, çiçek ve güneşle anlattım” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!