Hasta çiçekler için hastane

Güncelleme Tarihi:

Hasta çiçekler için hastane
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin ilk ve tek bitki hastanesi dört yıldan beri ülkenin dört bir yanından gelen hasta çiçeklere hayat veriyor. Günde ortalama 7 hasta bitkinin getirildiği Cem Bitki Hastanesi ve Oteli'nin sahibi Cem Şirin, daha çok dış mekan bitkilerine yönelik ikinci hastanesini Şile'de açmayı planlıyor.

Günler boyu bir bebeğe bakar gibi özenle ilgilendiğiniz, hatta zaman zaman konuşarak sevginizi ilettiğiniz çiçekleriniz artık hiç solmayacak. Bazen isim bile verecek kadar bağlandığınız çiçekleriniz yaprakları döküldüğünde, solmaya başladığında üzülmenize gerek kalmayacak. Çünkü hastalanan çiçeklerinizi iyileştiren bir hastane var. Çiçeklerinizin tedavisi boyunca, sizinle iletişimi koparmayan ve her aşamayı belirten çiçek hastanesi, Suadiye'deki iki katlı binasında tedaviye muhtaç dostlarınızı bekliyor.

Çiçek hastanesine getirilen tüm hasta bitkilere gerçek bir hastanede görülen özenle bakılıyor. Önce bitkinin türünün, hastalığının, getirildiği tarihin ve bitki sahibinin adının yazılı bulunduğu bir bakım fişi hazırlanıp hastane protokol defterine kaydediliyor. Hastalığın durumuna göre bitki ya saksıda ya da yoğun bakımda iyileştiriliyor. Yoğun bakımda yer alan topraklar, besin değeri oldukça yüksek olan ‘‘torf’’ ve toprağın havalandırılmasını sağlayan ‘‘perlit’’ maddeleri ile zenginleştiriliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!