Harrem, Al Jamal’e karşı

Güncelleme Tarihi:

Harrem, Al Jamal’e karşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2008 00:00

Beyoğlu Tepebaşı’nda, Harrem adında yeni bir mekan açıldı. İsmi Celal Çapa’nın Hammam’ına benziyor. O zamanlar Hammam’a giren terler, diye bir laf vardı. Artık Harrem’e giren n’aapar onu bilemiyorum, çünkü bütün mönü afrodizyak. Mekanın ismi abi Çapa’nın Hammam’ına benziyor ama tarzı, küçük kardeş İzzet Çapa’nın Al Jamal’ine rakip. İşte size, Al Jamal’e göre daha mütevazı bir yılbaşı alternatifi.

İzzet Çapa’nın Maçka’daki kebaplı-dansözlü meşhur mekanı Al Jamal’i duymuşsunuzdur. Birinci sınıf Al Jamal’e, Beyoğlu’ndan rakip çıktı: Harrem. Sadece biraz daha mütevazı. Fiyatları da. Al Jamal’de kişibaşı 165 liraya çıkarken, Harrem bunun yarı fiyatına.

Yeri, Tepebaşı’ndan Taksim’e giderken Flash TV’nin karşısında. Eski Casablanca. 250 kişilik bir mekan. İçi Osmanlı haremini andıracak şekilde sütunlar, tüller, sultan locası dedikleri minderli bölümleri var. Harrem’in Çapa mekanlarını bu kadar andırmasının nedeni işletmecisinin eski bir Çapa Çalışan’ı olması: Aybars Atik.

Gece Grek, İbrani, Fas ve Tunus gibi eski Osmanlı coğrafyasının müzikleriyle başlıyor. Ortalıkta şerbetçiler falan geziniyor. Bu sırada yemek servisi yapılıyor. Tam DJ Fransızca’ya mı kayıyor acaba derken, cariyeler masaların tepesine fırlıyor. Cariye dedikleri bildiğimiz dansöz. Müşterilere tefler dağıtılıyor, ortalık yemek atmosferinden çıkıp hareketleniyor. Ama oryantalizmi hiç elden bırakmadan: Türkçe poplara geçildiğinde bile Ajda’dan Aman Petrol çalıyor mesela. Gece yarısı olunca da DJ Ozan Türkçeleri, Doğuları bırakıp bodoslama kulüp müziğine geçiyor. Gece kulüp müşterileri için sabah 05.00’e kadar sürüyor. Fiks mönü için limitsiz yerliyle birlikte 85 lira ödeniyor. www.harremistanbul.com. (212) 243 65 65.

HARREM’İN AFRODİZYAK MÖNÜSÜ

Balkabaklı-bademli cariye çorbası

Kuş üzümlü humus gibi 9 çeşit afro-meze

Dane-i bulgur gibi üç çeşit pilav

Tavuk, balık, iki çeşit et ana yemek

Nutellalı şehvet baklavası, meyve

NESİ GÜZEL?

Şebnem Schaefer ve Harrem

Ailemle birlikte geldik. Uzun zamandan beri ilk defa bu kadar çok eğleniyorum. Dekor, yemekler ve müzik hepsi birbiriyle çok uyumlu, yani bir bütünlük oluşturmuş. Ayrıca bu cariyelerin dansına da bayıldım. Yorucu bir haftadan sonra stres dağıtmak için herkesin böyle bir eğlenceye hakkı var.

NE YESEK?

Papa Johns’ta ıspanaklı pizza

Anadolu yakasında Bağdat Caddesi Selamiçeşme ve Pendik Viaport AVM’de şubeleri bulunan pizza zinciri Papa John’s, ıspanaklı pizza çıkarıyor. Kremalı ıspanak ve alfredo sos ile yapılan Alfredo klasik pizza tadının dışına çıkmak isteyenlerin tercihi. Taze sebzeler eşliğinde servis edilen Alfredo’nun yanında, sarımsak sosu ve biber turşusu da geliyor. Fiyatı 10.95 lira. (216) 349 17 00.

Sesime ses ver Ankara

Arjantin mi, Filistin mi?

Ankara’dan Onur Demiroğlu bir mektup yazmış.

Başkentte gece hayatının adres değiştirdiğini söylüyor.

Hadi birlikte okuyalım:

"Yazılarınızda dikkatimi çeken hep İstanbul mekanlarının olması. (Yerden göğe kadar haklısınız.)

Ben Ankaralı bir restaurant& lounge sahibiyim, mekanımın ismi Mia Dea. (Ne güzel, güle güle işletin.)

Ankara’da Filistin Caddesi, Çankaya’da. (Hımm, güzel yer, şu Nene Hatun Caddesi’ni kesen...)

Savaş Bey, Ankara’nın eğlence hayatında bir süredir değişiklik oluyor. Bir sene öncesine kadar kafe, bar ve kulüpler Arjantin Caddesi’nde yoğunlaşmaktaydı. Bunlar A plus mekanlar. Ama şu anda, Arjantin Caddesi’ndeki mekanların büyük kısmı kapanıyor. (Hayrola, niye ki, CHP’ye mi geçecekler?)

Yüksek kiralardan dolayı Savaş Bey! Arjantin Caddesi’nde kiralar o kadar yükseldi ki, artık başedemedikleri için Filistin’e taşınıyorlar. (Vah yazııık, kiracı kardeşlerim benim. Onur Bey, İstanbul’da ben de aynı dertten mustaribim. Vicdansız ev sahibem Neclaanım iliğimi kuruttu! Her şey para mı Depüzit Necla, senden büyük Allah var!)

Savaş Bey, İstanbul’dan gelen House Cafe ve Kitchenette de Ankara şubelerini yine Filistin Caddesi’ne açtı. Filistin Caddesi hızla Arjantin’in tahtına oturuyor. (Oh olsun, dont kray for mi Arcentina, kendi düşen ağlamaz. Darısı Depüzit’in başına.)

Bizler için bu önemli konudan sayfanızda bahsederseniz çok seviniriz."

Hay hay efendim, mademki İstanbul dışını ihmal ediyorsun diyorsunuz, sözüm olsun.

Bahsedilmiş bilin...

Bilin de, acaba diğer başkentliler bu konuda düşünüyor?

Onur Bey’e katılıyor musunuz?

Ankara’nın yeni yıldızı gerçekten Filistin mi?

Yalnız mektup yazmayın, mail atın. Depüzit mektupları çalıyor.

NE VAR NE YOK?

Çigan orkestrası TİM’de

100 yaylı çalgıyla dünyanın en büyük çingene orkestrası Budapeşte Çigan Orkestrası bu akşam 21.00’de Maslak TİM Center’da. Geceye biletler 50-120 lira. (212) 286 66 86.

Bob Sinclar Sheraton’da

Fransız DJ Maslak’ı sallamaya geliyor. Bu akşam 22.00’de Maslak Sheraton Convention’daki partiye girişler 60-90 lira. Standlar 600 lira. (212) 335 99 99.

Bon Jovi TributeBand Studio Live’da

Bon Jovi Tribute grubu Türkiye’ye geliyor. Ankara ve İzmir’de de sahne alacak grubun konseri bu akşam 22.00’de Beyoğlu Studio Live’da. Giriş 20 lira. (212) 244 77 12.

ORADANELER OLUYOR?

NİL KARAİBRAHİMGİL ANKARA’DA


Bu akşam 21.00’de Balgat Anadolu Gösteri Merkezi’ndeki geceye giriş 34 lira. (312) 286 12 11.

TEOMAN İZMİR’DE

Bu akşam 23.45’te Bornova Ooze Venue’deki konsere girişler 28.5 lira. (232) 388 78 70.

BÜLENT ORTAÇGİL BURSA’DA

Bu akşam 20.30’da Heykel, Resimli Bar’daki konsere biletler 20-25 lira. (224) 223 68 52.

FUNDA ARAR ANTALYA’DA

Konyaaltı Jolly Joker’de bu akşam 23.30’daki çıkacak olan Arar’a biletler 45 lira. (242) 229 46 45.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!