Hapse girmek benim için bir uyarı oldu

Güncelleme Tarihi:

Hapse girmek benim için bir uyarı oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2013 00:00

Michael Bay’in yönettiği ‘Zor Kazanç’ filminin başrol oyuncusu Mark Wahlberg, başı dertten kurtulmayan bir vücut geliştirmeciyi canlandırıyor. Senaryo gereği 22 kilo alan Wahlberg, kendi hayatından çarpıcı örneklerle filmi anlattı

Haberin Devamı

Film gerçek bir hikâyeden uyarlanıyor. Projeye girmeden önce bu hikâyeyi biliyor muydunuz?
- Senaryoyu haberleri okumadan önce gördüm ve “Bunun gerçek olması mümkün değil” dedim. Ama tabii ki bir çoğu olmuştu. Senaryoyu okudum, Michael’la bir araya geldim ve bu filmde olmak için ne gerekiyorsa yapacağımı söyledim. Sonra filmin dayandığı yazıları okudum, hikâyeyi yeniden canlandırdıkları bir suç dizisini izledim.

Canlandırdığınız karakter Daniel Lugo ile iletişim kurabildiniz mi?
- Dürüst olmak gerekirse onu fazla düşünmek istemedim.

Neden?
- Buna açıktım ama o ölüm cezasını bekliyor. Bu yüzden tanışmamaya karar verdim. Ama onu canlandırmam konusunda ne düşündüğünü öğrenmek istiyorum. Her ne kadar bu karakter aşağılık işler yapmış olsa da hoşa gitmesi için çalıştım. Gerçek ve şaşırtıcı olmasını istiyordum.

Haberin Devamı

Peki, hiç Daniel Lugo gibi birini tanıdınız mı?
- Hayatım boyunca çok fazla çılgın ve ahlaksız insan tanıdım. Hâlâ da tanıyorum.

Film, Amerikan rüyasını yaşamakla ilgili. Ama sizin filmdeki çete pek de doğru yoldan yaklaşmıyor işe.
- Ne olursa olsun, dışarı çıkıp kan, ter ve gözyaşlarıyla zor yoldan elde etmek yerine öylece ulaşabileceklerine inanıyorlar. Ben daha gençken çalışarak kazanmak zorunda olduğumu biliyordum.

Vücut geliştirmeci bu karakter için nasıl hazırlandınız?
- Ağırlık kaldırmayla 16 yaşında ilgilenmeye başladım. Ama bundan önceki filmim için 74 kiloya düşmüştüm. Bu film için de 96 kiloya çıktım. Çok fazla ağırlık çalıştım, çok yedim. Günde 10 öğün kadar yedim, protein karışımı aldım. Sonra başka bir film için hepsini vermem gerekti. Sadece 30 günüm vardı.

Kaslar sizin için hiç takıntı oldu mu?
- Egzersiz yapmayı severim ama hiç o kadar ileri gitmedim.

KÖTÜ ÇEVREDE BÜYÜDÜM

Filmde karakterlerin dönüm noktalarını görüyoruz. Peki, sizin hayatınızın dönüm noktası neydi?
- Hapse girmek benim için bir uyarı oldu. “Tamam, şimdi değişmeye başlamalıyım” dedim. Ama bu zordu.

Neden?
- Kötü çevrede büyüdüm. “Başım derde girdi ama şimdi buradan ayrılıp, suçun, şiddetin ve çetelerin olmadığı güvenli ve güzel bir yere gideceğim” demeye benzemiyor. Hâlâ orada yaşamak zorundaydım. Doğaya aykırı davranmak ve onlardan biri olmamalıydım. Bu yüzden zor bir işti ama hayatımı değiştirmeye ve doğru olanı yapmaya kararlıydım. Gerçi bunlar uzun süre önceydi. Ara sıra kötü seçimler yaptım ama doğru olanı yapmaya çalıştım.

Haberin Devamı

Değişmek için gereken en önemli şey ne?
- İyi bir insan olma arzusu. Değişimin tek yolunun gece-gündüz çalışarak olduğunu biliyordum. Disiplinli çalışmaya başladım. “Sıfırdan başlayacağım” dedim.

Öğrendiğiniz bu dersleri çocuklarınıza aktardınız mı?
- Onlara benim hiç sahip olmadığım şeyleri vermek için çok çalışıyorum. İşte başarılı olur, babalıkta başarısız olursam bir işe yaramaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!