Hansel ve Gretel cadılara karşı

Güncelleme Tarihi:

Hansel ve Gretel cadılara karşı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2013 00:00

Tommy Wirkola’nın yönettiği ve Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen’in oynadığı ‘Hansel ve Gretel: Cadı Avcıları’, bildiğimiz masalın hayli değiştirilmiş ve modernize edilmiş hali. Ormanda cadının elinden kurtulan Hansel ve Gretel büyüyor ve ellerine aldıkları silahlarla cadı avına çıkıyorlar. Eğlencesi ve aksiyonu bol film 3 boyutlu olarak vizyonda.

Haberin Devamı

Geçen yıla Pamuk Prenses’in modernize edilmiş sinema filmi damgasını vurmuştu.
Şimdi de Grimm Kardeşler’in diğer kahramanları birer ikişer çıkıyor karşımıza.
Tabii ki hikâyeye eklenen yenilikler ve son teknolojinin nimetleriyle birlikte.

ÖNCESİNDE G.I.JOE TANITIMI

Filme geçmeden uyarayım: Hansel ve Gretel’e bilet alanlar, öncesinde 29 Mart’ta vizyona girecek olan G.I.Joe Misilleme’nin dört dakikalık 3 boyutlu tanıtım görüntülerini izleyecek.
Görünce, “Hansel ve Gretel’e geldik, Bruce Willis de nereden çıktı” demeyin.
Hansel ve Gretel, açılışta babaları tarafından ormana bırakılıyor.
Ekmek kırıntılarını izleyip, eve dönme kısmını beklemeyin, gelmeyecek.
Çocuklar karanlık ormanda karşılarına çıkan şeker kaplı evin önce biraz tadına bakıyor, sonra da içeri giriyorlar.
Ve korkunç bir cadıyla karşı karşıya kalıyorlar.
Cadı gerçekten korkunç ama!
Değme korku filmindeki korku nesnesine taş çıkartır.
Bu da demek oluyor ki bu filmin masalsı adına kanıp küçük çocukları götürmemek gerek.

Haberin Devamı

SON TEKNOLOJİYLE CADI AVI

Cadıyı bir şekilde kazana atıp yakan Hansel ve Gretel, bundan sonraki hayatlarını cadı avına adıyorlar.
Cadılarla savaş denince akla gelen ilk isimler olan Hansel ve Gretel, çocukların cadılar tarafından kaçırıldığı bir kasabada hem çok güçlü bir cadı hem de geçmişleriyle yüzleşmek zorunda.
Ölümcül Tuzak (The Hurt Locker) ve Hırsızlar Şehri (The Town) filmleri ile iki Oscar adaylığı bulunan Jeremy Runner filmin en büyük kozlarından.
Norveçli sinemacı Tommy Wirkola’nın yönettiği filmde ona Gemma Arterton eşlik ediyor.
Gretel rolü için daha önce Diane Kruger, Eva Green ve Noomi Rapace’in isimleri geçmişti ama rolü Gemma Arterton aldı.
Runner ve Arterton’ın oyunculukları bir yana fiziki yapıları itibariyle hayli ilgi çekici olduklarını göreceksiniz.
Hollywood, Hansel ve Gretel’i kendinden beklendiği üzere hayli değiştirmiş ve onları birer kahraman haline getirmiş.
Bildiğimiz Hansel ve Gretel’den pek eser kalmamış olsa da hayli dinamik ve eğlenceli bir cadı avı filmiyle karşı karşıya olduğunuzu söylemem gerek.

Haberin Devamı

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ
Politik göndermeli şahane bir komedi

Sermiyan Midyat’ın yönettiği ve Demet Akbağ, Sermiyan Midyat, Mahir İpek ile Ercan Kesal’ın oynadığı Hükümet Kadın, Güneydoğu odaklı politik göndermelere bolca yer veren, bol hivicli bir komedi. Çekimleri Mardin’in Midyat ilçesinde gerçekleştirilen filmin komedisi, gücünü senaryo ve oyuncuklardan alıyor. Sermiyan Midyat, filmin konusunu gerçek olaylara ve kendi babaannesine dayandırmış. 8 çocuklu, okuma yazma dahi bilmeyen, Midyatlı sıradan bir kadın olan Xate’nin komşularından tek farkı, kocasının Midyat Belediye Başkanı olması. Bir gün, başına gelenler onun da Midyatlıların da hayatını değiştiriyor. Xate Midyat belediye başkanı oluyor. Elinin hamuruyla ve cahilliğiyle ne yapacak demeyin. Onun da yaşanmışlıkları, kadın duyarlılığı ve zekâsı var. Erkeklerin yapamadığı ya da kadın tarafını ezmek için yanaşmadığı pek çok işi başarıyor. Karşısına çıkan zorluklara rağmen. Bu ilginç hikâye, senaryodaki ince dönüşler ve espriler seyirciye kahkaha attıracak pek çok unsura sahip. Ama Hükümet Kadın sadece kahkaha değil, dinler, Türk-Kürt sorunu, askeri darbe gibi pek çok konularla ilgili de söylemler, saptamalar vaat ediyor. Derdi olan bir komedi diyebiliriz Hükümet Kadın için.

Haberin Devamı

Efsaneden yeni film

Quentin Tarantino’nun yönettiği ve Jamie Foxx, Christoph Waltz, Kerry Washington ile Leonardo DiCaprio’nun oynadığı Zincirsiz, Tarantino’nun geçmişe olan bağının bir başka uzantısı. 1966 yapımı Spagetti Western’in ardından giderek çektiği, Amerika’nın güney bölgesinde geçen filmde Köle Django’nun şiddet dolu geçmişi onu ödül avcısı Schultz’la karşı karşıya getiriyor. Schultz, Güney’in en aranan suçlularını Django’yla birlikte arayacak. Django’nun hedefi ise köle ticareti yüzünden kaybettiği eşi Broomhilda’yı bulmak ve kurtarmak. Bu hedef onları kötü şöhretli Candyland çiftliğine ve çiftliğin sahibi olan Calvin Candie’ye kadar götürüyor. İntikam teması üzerine kurulu hikâyede kan, silah ve eğlence anlamında aranan her şey var. Silahlı çatışma sahnelerinin rap örnekleriyle beslenmiş halde perdeye gelmesi o sahnelere ayrı bir hava katıyor. Filmin ana kahramanı olan, Jamie Foxx’un canlandırdığı Django’nun köle tacirlerinden fışkırttığı kanlarla boyanan sahneleri araya giren ırkçı monologlarla süslenmiş. Filmin Akademi Ödülleri’nde 5 dalda Oscar adaylığı var.

Herkes burada

Haberin Devamı

Birbirinden bağımsız 11 kısa filmin bir araya gelmesiyle oluşan Çatlak Film, Movie 43 tam bir kolaj absürd komedi örneği. Beş yıla yayılan projede, 11 farklı yönetmenin pek çok önemli oyuncuyu bir araya getirdiği filmlerin konuları kadın-erkek ilişkileri, aşk ve seks. Genç, ergen, orta yaşlı çiftlerin, sevgililerin ya da sevgili olmayı deneyen bekâr insanların komik hikâyeleri var karşımızda. Çocuklarını evde yetiştirmeye çalışan ebevyenlerin başarısızlıkları, ‘seks satar’ mottosuyla elektronik ürün tasarlayanlar, bir cüceyi hafife alınca ağzının payını alanlar, kostümlü çöpçatan partisinde yaşanan komik olaylar, liseli kız arkadaşı âdet gördüğünde paniğe kapılan gençler, henüz daha ilk buluşmada “Doğruluk mu Cesaret mi?” oynayanlar. Bu filmler geçidinde yönetmen koltuğuna oturup kalkan isimler Elizabeth Bank, Steven Brill, Steve Carr, Rusty Cundieff, James Duffy, Griffin Dunne, Peter Farrelly, Patrik Forsberg, Bob Odenkirk, Brett Ratner, Will Graham ve Steve Baker. 11 kısa filmin oyuncuları arasında Emma Stone, Elizabeth Banks, Richard Gere ve Uma Thurman gibi isimler var.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!