Hanseeeeel Greteeeeeel bakın Kıbrıs’ta ne açıldı

Güncelleme Tarihi:

Hanseeeeel Greteeeeeel bakın Kıbrıs’ta ne açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2012 00:00

Girne’de tıpkı ünlü masaldaki cadının evine benzer bir kafe açıldı. İşte soru: şe Cacao; adanın 38 yıldır kavgalı kardeşlerini tatlı yiyip tatlı konuşturabilecek mi?

Haberin Devamı

Walt Disney’in çikolataları Yavru Vatan’da. Walt Disney, Callabaut gibi birçok ünlü firmanın şefliğini yapan, yazdığı kitaplar 10 dilde en çok satanlar listelerine giren ve ‘Dünyanın en iyi çikolata eksperi’ ödülü sahibi Jean Pierre Wybauw artık hünerlerini Girne’de sergiliyor. Hem de ünlü masal ‘Hansel ve Gretel’deki, cadının çikolatadan evini andıran bir mekanda: şe Cacao.
Binanın dışı gibi içi de bir alem: Pasta dilimi şeklinde pasta dolabı, waffle görünümlü kolonlar, portakal, kivi, çilek şeklinde masalar, muffin şeklinde sandalyeler, akan çikolata izlenimi veren tavan daha bir şey yemeden kan şekerinizi yükseltecek cinsten. Hem serinleyip hem bronzlaşmaya ne dersiniz? şe Cacao’nun 46 çeşit dondurması arasında esmerleştiricili olan da var, anti-selülit olan da.  212 çeşit çikolata... Pastalar, tartlar, waffle’lar da cabası. şe Cacao’da yemek ve içecekler de unutulmamış. 30 çeşit pizza ve 25 çeşit makarnanın yanı sıra miksoloji uzmanı Yıldırım Yılmaz misafirlerini 2 bin çeşit içecek tarifiyle ‘ağırlıyor’.

Haberin Devamı

AĞIRDAN ALAN MİSAFİRLER

‘Ağırlıyor’ diyorum çünkü turistler için de Disney’vari bir uğrak noktası olan şe Cacao’da ‘ağırlananlar’ adanın hem kuzeyinden hem de güneyinden. Öğlen başlayan muhabbet sabah 04.00’lere kadar devam ediyor. Bu önemli çünkü adanın kuzeyli ve güneyli kardeşleri son 38 yıldır kanlı-bıçaklı. Annan’ın 2004’teki son barıştırma cabasına da, kuzeyli kardeş Hansel bir heves “Yes be Annam” derken; güneyli zengin kardeş Hansel bencilce bir ‘ohi’ çekmişti. Ama Allah’ın sopası yok. Gün oldu devran döndü, güneyli tuzu kuru kardeş dara düşerken, bu kez kuzeyli kardeş şe Cacao gibi ‘tatlı’ yatırımlar çeker hale geldi. şe Cacao gibi ‘ballı’ yatırımlar iki düşman kardeş Hansel ve Gretel’i tatlı yiyip tatlı konuşmaya ikna edebilecek mi, henüz bilmiyoruz. Şu anda bildiğimiz tek şey, el ele veremedikleri sürece, palazlansalar da palazlanmasalar da cadının mönüsünde oldukları.
‘Tatlı’ rüyalar Gretel!

Gına getiren 10 Türk klişesi

- Küçükken saçlarım sapsarı ve kıvır kıvırmış, sonradan koyulaştım.
- Çingene değilim ama içlerinde büyüdüm.
- Sigaraya başlamadan önce iki buçuk dakika nefes tutardım.
- Biz Selanik / Girit kökenliyiz; kökenimiz orası yani.
- Öyle güzel bebekmişim ki milletin sevgisinden annem sokakta yürüyemezmiş.
- Medyum da söyledi, benim altıncı hissim inanılmaz kuvvetliymiş.
- Liseye kadar bir deri bir kemikmişim.
- O dönemler gece sabaha kadar eğlenip direkt işe giderdik.
- Gay değilim ama çok gay arkadaşım var.
- Bu renk benim kendi saçımın bir-iki ton açığı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!