Hamileler ikiye ayrılır Saklananlar ve star gibi dolaşanlar

Güncelleme Tarihi:

Hamileler ikiye ayrılır Saklananlar ve star gibi dolaşanlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2009 00:00

Birinci grup karnını gere gere dolaşıyor. Hamile olduğu yüz metre öteden belli olsun istiyor. Rahat ama daracık giyiniyor. Göbeklik diye tabir edilen, rengarenk kuşaklar takıyor, yetmiyor, karnına hediye paketi gibi fiyonk atıyor. Tişörtünün üzerine "En güzel anne benim", "Karnımdaki dört aylık" "O bir erkek" gibi şeyler yazıyor.

Haberin Devamı

İkinci grup ise karnını nasıl saklayacağını bilemiyor. Dikkati omuz, bacak, göğüs gibi başka bölgelere çekiyor. Giydiği kıyafetler üzerinden kaysın gitsin, yapışmasın, bebeğini belli etmesin istiyor. Modern hamile kıyafeti üreten dört markayla bu iki durumu konuştuk.

ENCINTA BY MUNA: Karnını gizlemek isteyenler için hiçbir şey yapmıyoruz

Hamileler ikiye ayrılır Saklananlar ve star gibi dolaşanlar

Encinta by muna şu an için internetten sipariş edilebiliyor. www.munafashionproject.com

Markanın imaj çekimlerini Bennu Gerede Acıbadem Maslak Üniversite Hastanesi’de yaptı.



Markanın ismi İspanyolca’da "hamile" anlamına gelen encinta ve Tatarca’da "işte bu" anlamına gelen "muna" kelimelerinden oluşuyor. Arkasında dört kadın var. Fikir Ayşe Akay’a ait. 2003’te hamile kalınca yaşadığı sıkıntıların sonunda bu markayı yaratmaya karar vermiş. Nurten Sankaya, stilist, Mimar Sinan Moda-Tasarım mezunu. Seda Kocalsan, takı tasarımcısı ve gece kıyafetleri tasarlıyor. Meral Erkuş, İTÜ Konservatuar mezunu, dansçı.

Koleksiyonda bambu kumaşı kullanılıyor. Bambu kumaşı nefes alabiliyor, antibakteriyel ve hijyenik. Gece koleksiyonunda ise saf ipek kullanıyorlar. Kıyafetlerin çoğu hamilelik sonrasında da giyilebilecek şekilde tasarlanmış. Puzzle adlı bir seri yapmışlar; 3 parça ürün alarak, 5 ayrı kıyafet kombinasyonu yapılabiliyor. Marka, yoga ve pilates yapan hamile kadınlar için Yogi-mum adını verdikleri özel bir seri hazırlamış.

Markanın gizlenen ve gizlenmeyen hamileler hakkındaki tavrı çok net. Saklanmayı tercih edenler için hiçbir şey üretmiyorlar. Çünkü onlar bütün hamile adaylarının gurur duyması gerektiğine inanıyor. Ve soruyorlar: "Ortada gizlenmesi gereken bir durum mu var?"

Burcu Sayar (MomToBe markası) : Dört tip hamile var

Klasik
Resmi kültürü olan şirketlerde çalışanlar, klasik elbiseler, gömlek ve twin setlerle düz renk pantolon ve etekler giyerler. Haftasonu için birer jean, kargo pantolon ve penye üst alırlar.

Tutucu Hamilelerin bazıları, çok beğenerek aldığı giysileri eşleri dar bulduğu için değiştiriyor. Onlara bol gömlekler, tunik, hırka ve pantolonlar veriyoruz.

Modern Spor bir tarzı varsa, hamileyken de kargo pantolon, jean, tişört giyer. Etek seviyorsa hamileyken de aynı tarz eteği göbeğinde bir panelle giyer. Bu kitle için kıyafetlerin göbeği göstermesi ya da göstermemesi önemli değildir.

Hip hamileler Hamileliklerinden duydukları mutluluğu kıyafetleriyle ifade etmek isterler: Komik yazılı tişörtler, mini etekler, skinny jeanler, vücuda oturan penye elbiseler, yazın göbeği hafif açıkta bırakan tişörtler... Biz bunların hepsi için giysi yapıyoruz ama hiç yapmadığımız modeller var: Şalvar, bahçıvan pantolonlar, balon etekler, hareketi kısıtlayan giysiler. Yani ne şıklıktan ödün veriyoruz ne de rahatlıktan!

Haberin Devamı

Pelin Ulutaş (Bellamom markası): Tişörtle hamileyim deklarasyonu

 Bazı anne adayları ilk üç ay dolmadan hamileliğini kimse bilsin istemez. Ama evdeki pantolon dar gelmektedir. Onlara üç temel ürün satıyoruz. Jean pantolon, kumaş pantolon ve bir etek. Bazı müşterilerimiz işten çıkarılırım endişesiyle hamileliğini gizliyor. Onlara drapesiz üstler, bol dökümlü kıyafetler öneriyoruz. Özellikle bol kesimli hırkalar hayat kurtarıyor. Bir grup kadın da var ki onlar için karnını sergilemek büyüklere karşı saygısızlık. Uzun tunikler, bol tişörtler, uzun gömlekler, diz üstüne çıkmayan etekler tercih ediyor. Karnını yedi cihan görsün isteyenlere gelince: Daha bir buçuk aylık hamileyken mağazamıza gelirler. Onlara ilk ürün olarak "baby on board" (bebek yolda) tişörtlerini veririz. Daha sonra "It`s a boy" (erkek bebek) veya "it`s a girl" (kız bebek) tişörtlerini alırlar. İlerleyen aylarda da hangi kıyafet karınlarını daha çok belli ediyorsa onu tercih ederler.

Alev Osman (Gebe markası) : Saklanan daha kilolu gözükür

Hamileliğini gözlerden ırak yaşamak isteyenler için de herkese göstermek isteyenler için de tasarım yapıyoruz. Ama arada keskin bir fark var. Klasik, bol ve robadan tasarımlar, yani karnı gizleyenler hamileyi olduğundan kilolu gösteriyor. Oysa vücuda oturanlardaha zayıf.

Haberin Devamı

SAKLANMA HAKKINI KULLANAN ANNELER İÇİN DE YARATIN!

Markaların hemen hemen hepsi silueti belli eden dar tasarımlara ağırlık vermiş durumda. Modaya uygun modeller, daha çok gizlenmeyen hamileler için üretiliyor. Saklananlar için genellikle eski moda alternatifler var. Keşke tasarımcılar saklanma hakkını kullanan anne adayları için de daha fazla kalem oynatsa. Eminim ortaya çok yaratıcı tasarımlar çıkar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!