Halit çok hoş bir aktör

Güncelleme Tarihi:

Halit çok hoş bir aktör
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2007 00:00

"Best Model Of The World" yarışmasının birincisi Rus güzel Julia Lescova, yaklaşık bir aydır Türkçe öğreniyor. Kanal D’de yayınlanan "Binbir Gece" dizisini kaçırmamaya özen gösterdiğini belirten Lescova, "Dizideki aktörden çok hoşlandım. Halit Ergenç çok hoş bir aktör" dedi.

Haberin Devamı

Julia Lescova'nın çok özel fotoğrafları için tıklayınız...

Mesleğe ne zaman başladınız?
- 6 yıl önce modellik yapmaya başladım. 15 yaşında okula giderken bir yarışmaya katıldım. Letonya’da bir ajansa bağlı çalışmaya başladım. Milano, Paris ve New York gibi moda merkezlerinde çalışma fırsatı buldum. Daha sonra 10 ülke arasında yapılan bir yarışmaya katıldım. Milano beni seçti, ben de orada çalışmaya başladım. Ben çok iyi çalışıyordum ama modellik beni hayal kırıklığına uğratmaya başlamıştı bile...

Nasıl...
- Çünkü ahlaksız teklifler alıyordum. Bu moral bozukluğuyla ülkeme geri döndüm. Bir süre okulumla birlikte modelliği devam ettirdim. Yakın ülkelerdeki moda şovlara katıldım. Daha sonra tekrar Milano’ya döndüm. Ajansımı değiştirip, Milano’da yaşamaya başladım. İlk defa bir yıl önce Türkiye’ye geldim. Burada Erkan Özarman’la tanıştım. Sonra da Yunanistan’a gittim.

Bir senedir İstanbul’da mı yaşıyorsunuz?
- Hayır, gidip geliyorum. 

"Best Model Of The World" yarışmasında birinci oldunuz. Diğer finalistleri gördügünüz zaman ne düşündünüz? Birinci olacağınızı tahmin ettiniz mi?
- Yarışmadan 7 gün önce kampa girdik. Her gün çekim, prova yapıyorduk. Oradaki jüri üyelerinin baktıkları şey profesyonelce çalışıp çalışmadığımızdı. Bu yarışma güzellik değil, profesyonellik yarışmasıydı. Onlar benim çalışmamdan hoşlandı ve beni seçtiler. Yarışma bir şov niteliğindeydi. Asıl seçimler yarışmadan önce yapıldı. Herkes bizim yarışma öncesinde yaptığımız işlere bakıyordu. Ben neyin önemli olduğunu hissettim. Bu işi yaptığımı biliyordum ve kendimden emindim. 

Uzun zamandır bu piyasanın içindesiniz. Birçok ahlaksız teklif aldığınızı da söylediniz. Peki, altı yıl sizde neleri değiştirdi?
- Her zaman güçlü olmaya çalıştım ama çok zor bir iş... Bazen çok yorgun ve üzgün oluyoruz. Modellerin iş dünyası bazen çok çirkinleşiyor. Gençken her şey bir anda olacakmış gibi oluyor. Biraz vakit geçtikten sonra herşeyin aslında çok zor olduğunu anlıyorsunuz. Ben temiz olmayı seçtim. Namuslu olup, onurlu yaşamayı seçtim. Basamakları yavaş yavaş ama temiz bir şekilde çıkmak istiyorum.

/images/100/0x0/55eb208ff018fbb8f8acecd7


Türk kültürünü beğendim

Önünüze engellerin koyulduğunu hissettiniz mi?
- Eğer temiz olmayı seçerseniz, her şey zorlaşıyor. Ben bu yüzden birçok şeyi kaybettim. Ben bu zor yolu seçtim. Diğer meslektaşlarım, "Sen aptal mısın. Bu şansları nasıl kaçırıyorsun?" diyorlar. Ama benim için önemli olan temiz kalabilmek.

Türkiye’de sizi etkileyen en önemli detay ne oldu?
- Türk kültürünü çok beğendim. Türk insanları çok güçlü, karizmatik insanlar. Mesela bir ay boyunca Ramazan ayında gündüz kimse bir şeyler yemiyor, içmiyor. Ve Türk insanları ülkelerine çok bağlı... Bu çok güzel bir şey.

Türkiye’yi gezme fırsatı bulabildiniz mi?
- Ayasofya, Kapalıçarşı, Sultanahmet’i gezdim. Dünyanın hiçbir yerinde böyle güzel bir ülke göremezsiniz. Ben çok ülke dolaştım. Oraları keşfetmeye çalıştım ama bu ülke apayrı. Yazın da Antalya’ya gittim. Çok fazla Rus vardı. 

Peki bir modelin kültürlü olması ne kadar önemli?
- Ben sosyoloji okudum. Bu benim için çok önemli. Ülkeleri dolaşabilmek için üniversiteyi bıraktım. Bir şeyler kaybettiğimi düşünmüyorum. Çok daha fazla kazandım. Tayland benim için çok önemliydi. Orada iki ay kaldım ve budizmle ilgilendim. Tamamen farklı kültürler. 

Sıkı bir "Binbir Gece" dizisinin takipçisi olduğunuzu biliyoruz...
- Her zaman izleyemiyorum ama bakmayı seviyorum. Bilmediğim kelimeler var, anlamakta zorlanıyorum. Ama hemen yanımdaki insanlara soruyorum, "Şimdi ne dedi" falan diye. Aktörden çok hoşlandım. Halit Ergenç çok hoş bir aktör. 

"Türk erkeklerini nasıl buluyorsunuz" sorusu sizi rahatsız ettiği doğru mu?
- Ben bu konuda uzman değilim. Sadece tanıdığım insanlar hakkında yorum yapabilirim. Ben birisinden hoşlandıysam onun hangi ülkeden olduğundu önemli değil.

Ruslara Nataşa gözüyle bakılıyor

Dünyanın birçok ülkesini gezdiğinizi belirttiniz. Sizce hangi ülkelerin kızları güzel?
- Brezilya ve Rus modeller çok güzel. Dünyada Rus ve Brezilya’lı modeller arasında çok büyük bir kavga var. Brezilyalı modeller çok sıcak. Onlara baktığımız zaman, "Al beni" diyen bir ifadeleri var. Kıpır kıpırlar. Ruslar ise çok cool ve sakindir. Yaşlarımız kaç olursa olsun çok duru ve hoş bir duruşumuz olduğu için herkes bize bakar.

Vücudunuzda beğenmediğiniz bir yeriniz var mı?
- Ruslar kompleksli değil ama bir defileye gittiğimizde Türklerin bir çoğunun operasyon geçirdiğini görüyoruz. Benim gibi bütün Ruslar kendisiyle barışık. Belki göğüslerim küçük ama yine de mutluyum, kendimi seviyorum. Karakterimde ise dediğim dedik biriyim. 

Sevgililer günü size ne ifade ediyor.
- Bazılar için 14 Şubat; 13 Şubat’la 15 Şubat arasındaki gündür. Benim erkek arkadaşım yok. Kısa ilişkileri sevmiyorum. Önemli birini bulursam onunla dünyayı dolaşmayı isterim. 

Türkiye’ye alışabildin mi?
- Yavaş yavaş alışıyorum. Örneğin alışveriş yapabiliyorum ama mağazaya girdiğimi zaman hemen ’Nerelisin’ diye soruyorlar. Rus demek istemiyorum. Türkiye’de Ruslara Nataşa gözüyle bakıyorlar. Ancak Nataşalar Rusya’dan gelmiyorlar. Moldovya, Ukrayna’dan geliyorlar.

Taşpınar gibi 70 bin dolara çanta almam

Türk modelleri nasıl buluyorsunuz?
- Bazı Türk mankenlerin burnu havada dedim. Bir andan kıyametler koptu. Benim için, "Çok havalı, kendini beğenmiş" gibi yorumlar yapıldı. 

Sizce ünlü isimler yaptıklarıyla topluma örnek olmalı mı?
- Ünlü olduktan sonra insanlar davranışlarına daha fazla dikkat etmeli. İnsanlar sizi otorite olarak görebilirler. Söyleyeceğiniz sözleri benimseyip, davranışlarını ona göre yönlendirebilirler. Ben çok para kazandığım zaman çocuklara yardım etmeyi çok istiyorum. Eda Taşpınar, 70 bin dolara sadece bir çanta aldı. Ben böyle yapamam. Ben Allah’a inanıyorum. Ben bunun yerine çocuklara dayardımetmeyi tercih ederim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!