Haftasonu prime-time’da Mezdeke

Güncelleme Tarihi:

Haftasonu prime-time’da Mezdeke
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2007 00:00

Kimsenin bana haftasonu, prime time’da, Mezdeke dinletebileceğine inanmazdım. Siz de inanmayanlardansanız, buyrun Al Jamal Sahra’ya. Sortie’nin içindeki Al Jamal Sahra, Doğulu atmosferi, çöl esintili dekorasyonu, şamatalı Arap müzikleriyle içimizdeki arabeski azat ediyor.

Bir Ortadoğu rüyası görmeye hazır mısınız? O zaman gözlerimizi kapatıyor, İstanbul Boğazı’nı hayal ediyoruz: Boğaz’ın Kuruçeşme yakasındayız; karşıda Beylerbeyi, sağ tarafta Köprü. Karnımız tok, nefis mezeler, arasıcaklar ve kebaplar yemişiz; elimizde içkimiz. Fonda gezeeeeceğim göreeeeceğim, görürsün sana neler edeeeceğim şarkısının Arapçası çalıyor; peştamallı garsonlar fır dönüyor. Etrafta 30-35 yaş grubu kıpır kıpır bir kalabalık. Kimisi sedirlerinde alkış tutuyor, kimi masalarında sallanıp sohbette. Kafayı kaldırıp baksanız az aşağıda, Sortie’nin binleri bulan kalabalığı toplanıyor.

Burası Al Jamal’in yazlığı Al Jamal-Sahra. Saatin geceyarısına gelmesiyle birlikte, müzik iyice şenleniyor, Sahra’daki Berberi çılgınlık tavan yapıyor. Dört taraftan fırlayan dansözler masaların-sedirlerin tepesinde. Aval aval bakan da var, tempo tutup ıslık çalan da. Dansözle yarışıp bastırmaya çalışan mı ararsın, para sıkıştıran mı? Çoğunluk spor giyinmiş ama takım taklavat gelenlerin de kravatları artık başlarında asılı. İstanbul’un en sefakar gecelerinden biri daha başlıyor. Artık gerisi size kalmış, ister yerinizde oturup hacıağa takılırsınız, ister aşağı iner Sortie’ye karışırsınız.

NE YERKEN NE ÇALIYOR?

BAŞLANGIÇLAR: Nohut mantısı, humus, muhammara...

GÖZLERİ MAVİLİM, KAYAHAN

ARASICAKLAR: İçli köfte, lahmacun, sigara böreği...

ZENNUBE, ATİLLA TAŞ

ANAYEMEK: Kanat, kebap, şiş, ızgaralar...

AİWEA EEZ EAN, MEZDEKE

TEMELİ BEYOĞLU’NDA ATILDI

İzzet Çapa’nın yeni konsepti Al Jamal (el Cemal) ilk açıldığında, Supper Club’ın alaturka hali geliyor demiştim. Supper Club’ı duymuşsunuzdur. Hani servisinizin yattığınız yerde yapıldığı; çılgın şovları, ilginç personeliyle, dünyaca ünlü kulüp zinciri. Geçen yaz Sortie’nin içinde de bir şube açmışlardı.

Beyoğlu Asmalımescit’te açılan Al Jamal, tıpkı Supper gibi sedirleri, divanları, Lübnanlı aşçısı, Doğulu müzikleri ve dansözleriyle büyük sükse yaptı. Yazın gelmesiyle birlikte artık açıkhavaya taşındı. Hem de Sortie’nin içinde, geçen yıl Supper’ın bulunduğu yere! Darısı Atina, New york, Kahire, Tokyo Al Jamal’lerin başına. Öyle ya, kafelerden barlara, restoranlara kadar birçok ünlü zincirin İstanbul’da şubeleri var. Ama marka ihraç edemiyoruz. Neden bir Türk konseptinin de mesela Al Jamal, tüm dünyada şubeleri olmasın?

80’LER SEVENLERE

Nuri Alço aramızda

Genç kızların korkulu rüyası Nuri Alço, robdöşambırı, elinde ilaçlı kolasıyla tekrar aramızda. Alço’nun kendi eliyle hazırladığı özel kokteylini tatmak isteyenler bu akşam Beyoğlu Balans’taki 80’ler gecesini kaçırmasın. 22.00’de başlayacak partiye giriş 25 lira. (212) 251 70 20

KLASİK SEVENLERE

Carreras Maslak Arena’da

Dünyaya operayı sevdiren üç tenordan biri İspanyol Jose Carreras, Boğaz’ı çınlatmaya geliyor. Ama biletler pahalı: Bu akşam 21.30’da Maslak Arena’daki muhteşem konsere biletler 83.5 liradan başlıyor, 350 liraya kadar yükselip, tizleşiyor. Biletix: (216) 556 98 00

SEZEN SEVENLERE

Sezenciler Zoe’de

Minik Serçe fanları 17. Sezenİnciler Gecesi için bu akşam İstanbul Galatasaray Zoe Teras’ta buluşuyor. Sezen’in duyulmamış özel kayıtlarının falan da dinlendiği güzel partiler bunlar. İster misiniz Oray Eğin maketleri yaksınlar? Giriş ücretsiz, yemek rezervasyonu için: (212) 251 74 91

FESTİVAL SEVENLERE

Frangoulis Antalya’da

14. Aspendos Opera ve Bale Festivali 7 Haziran’da Yunanlı tenor Mario Frangoulis’le başlıyor. Ankara Devlet Opera ve Balesi ile soprano Feryal Türkoğlu’nun eşlik edeceği konser saat 21.30’da. Biletler Biletix’te 35, kapıda 40 lira. Çocuğunuzla gidebilirsiniz yaş sınırı yok, 6 yaş altı ücretsiz.

POP SEVENLERE

Yalın Bursa’da

Bütün söz ve müzikleri yine kendisine ait olan üçüncü albümü "Her Şey Sensin"i çıkaran Yalın 5 Haziran Salı akşamı Bursa Kültür Park’ta bir konser veriyor. Saat 21.00’de, Açıkhava Tiyatro’sundaki konsere biletler Biletix’te 23-34 lira olarak belirlendi: www.biletix.com

SİNEMA SEVENLERE

Korsanlar palmiyeler altında

Karayip Korsanları’nı palmiyeler altından izlemeye ne dersiniz? İstanbul Kozyatağı Bonus Premium Cinecity açıkhava sinemasını bugün açıyor. Havuzbaşında şezlonga uzanıp, içeceğinizi yudumlayarak Karayiplerin tadına varabilirsiniz. Gösterim 21.30’da. Minderler 14-17.50, şezlong 22 YTL. (216) 315 10 10

PARTİ SEVENLERE

GSÜ’de kapanış eğlencesi

Galatasaray Üniversitesi’nin kapanış partisi bu akşam 19.00’da başlıyor. Naim Dilmener’le Bir Zamanlar, Gripin ve Yüksek Sadakat konserlerinin yer aldığı partiye biletler Biletix’te 25 lira.

ELEKTRONİK SEVENLERE

Binboamanie The Hall’da

Türkiye’nin en iyi DJ’lerini biraraya getiren Binboamania DJ Tour 2007, 5000 kilometrelik Anadolu turunu tamamladı, İstanbul’da noktalanıyor. Murat Uncuoğlu, U.F.U.K, DJ Tarkan ve Bee Gee’nin katılacağı parti 2 Haziran’da Beyoğlu The Hall’da. Biletler 22,5 lira: www.binboa.com, 444 4 639.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!