Hálá takipte

Güncelleme Tarihi:

Hálá takipte
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Gençler arasında geçen korku-gerilim filmi ‘‘Ne Yaptığını Biliyorum’’ 1998'de gösterime girdiğinde müthiş bir gişe hasılatı elde etmişti. Bu durumda yapımcılar haliyle filmin devamı niteliğindeki ‘‘Ne Yaptığını Hálá Biliyorum’’u çektiler. Hikáyenin devamını merak ediyorsanız, bugünden itibaren sinemalarda.

İmzasını ‘‘Scream/Çığlık’’ta da gördüğümüz Kevin Williamson'un senaryosunu yazdığı ve Jim Gillespie'nin yönettiği ‘‘Ne Yaptığını Biliyorum’’ (I Know What You Did Last Summer), parlak bir istikbalin beklediği dört arkadaşın tatlı hayallerinin, mezuniyet gecesi arabayla birine çarpınca kábusa dönüşmesi üzerine kurulmuştu. Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar, Ryan Philippe ve Freddie Prinze Jr.'ın oynadığı gençler vicdanlarını susturup her şeyi örtbas etmeyi seçerek, cesedi ortadan kaldırıyor ve bu sırrı ölene kadar saklamaya söz veriyorlardı. Ancak, biri onların geçen yaz ne yaptıklarını biliyordu.

Filmin 125 milyon dolar gişe hasılatı yapması üzerine gençlerin kábusunun sona ermediğine kanaat getiren yapımcılar, ‘‘Ne Yaptığını Hálá Biliyorum’’ (I Still Know What You Did Last Summer) adıyla filmin devamını çekmeye karar vermişler. Ama başka bir yönetmen (Danny Cannon) ve senaristlerle (Trey Callaway ve Stephen Gaghan).

Her iki filmin de kahramanı Julie James (Jennifer Love Hewitt), ‘‘Ne Yaptığını Hálá Biliyorum’’da yaşadığı korkunç olayların etkisi altıda, bir türlü normal yaşama dönmeyi başaramamaktadır. İlk filmde de sevgilisi olan Ray Bronson'la (Freddie Prinze Jr.) birlikte olan Julie, arkadaşlarıyla tatile gider. Ancak, bu sefer de kader ağlarını örecek, rüya gibi bir tatil geçirmeyi uman gençler yine kendilerini bir kábusun içinde bulacaklardır. Çünkü biri hálá onların ne yaptığını biliyordur.

Gençlere yönelik gerilim filmi ‘‘Ne Yaptığını Biliyorum’’la üne kavuşan Jennifer Love Hewitt, televizyon kökenli bir oyuncu, ayrıca müzikle de uğraşıyor, şimdiden üç albümü var. Sevgilisini oynayan Freddie Prinze Jr. da ‘‘Ne Yaptığını Biliyorum’’la çıkış yaptı; onu yakında ‘‘Wing Commander/ Cesaret Kanatları’’ adlı bilimkurguda izleyeceğiz. İlk filmde rol alan ve son olarak ‘‘Cruel Intentions/Seks Oyunları’’nda birlikte oynayan Sarah Michelle Gellar ve Ryan Philippe ikinci filmde yoklar, ama ilk filmi görmemiş olanları düşünerek daha fazlasını söylemeyelim.

NE YAPTIĞINI HÁLÁ BİLİYORUM

I STILL KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER

Yönetmen: Danny Cannon

Senaryo: Trey Callaway ve Stephen Gaghan

Görüntü: Vernon Layton

Müzik: John Frizzell

Oyuncular: Jennifer Love Hewitt (Julie James), Fredie Prinze Jr. (Ray Bronson), Brandy (Karla Wilson), Mekhi Phifer (Tyrell Martin), Muse Watson (Ben Wills), Bill Cobbs (Estes), Mathew Settle (Will Benson), Jeffrey Combs (Mr. Brooks), Jennifer Esposito (Nancy)...

1999 ABD yapımı, 100 dk.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!