Güzellik sırları

Güncelleme Tarihi:

Güzellik sırları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kendilerine gösterdikleri özen sonucu hayranlıkla bakılan gösteri dünyasının ünlü kadınlarına herkes özeniyor. Onlar kadar güzel bir vücuda sahip olmak herkesin hayali. Oysa madalyonun bir de öbür yüzü var.

Ünlü yıldızlar, bu sonuca ulaşmak için o kadar büyük fedakarlıklara katlanıyorlar ki. Onların yöntemlerini uygulayarak onlar gibi olabilir misiniz, bilinmez, ama yine de onların güzellik sırlarına bir göz atalım.

JENNIFER ANISTON

Genç yıldız, Hollywood'da iş aramaya başladığı dönemde fazla kiloları canını sıkıyordu. Kamera karşısına geçmeyi başarınca ilk işi, o fazlalıklardan kurtulmak oldu. Haftada üç dört kez en az yarım saat, en çok kırk beş dakika evde bisiklet egzersizi yapıyor. Sonra yirmi dakika ağırlık kaldırıyor. Haftada üç kez de vücudunun çeşitli bölgelerindeki kasları çalıştırmak için özel egzersizler yapıyor. Günde üç bardak yağı alınmış süt içiyor. Vücudunun belden yukarısını formda tutmak için özel egzersizler yapıyor. Hafta sonlarında bisikletiyle dolaşıyor.

SHARON STONE

Ünlü yıldız, kırk yaşında olmasına karşın vücudu bir genç kızınkinden farksız. Ancak kırk yaşında bir kadının düzenli olarak vücut egzersizlerine zaman ayırması hiç de kolay değil. Sharon, aletli jimnastik yapmayı tercih ediyor. Ama bu işe başlamadan önce doktor kontrolünden geçti ve hangi tür aletlerle çalışacağına doktorun tavsiyeleri doğrultusunda karar verdi.

Haftanın beş günü aletli jimnastik yapıyor. Her gün vücudunun değişik bir bölümünü geliştirmek için çalışıyor. Ünlü yıldız, günde beş övün yemek yiyor. Az fakat sık yemek yeme prensibini benimsemiş.

WINONA RYDER

Yirmi altı yaşındak Winona Ryder'ın kilo sorunu yok. Formunu korumak için önlemler almak zorunda değil. Fakat kamera karşısında üstlendiği roller yüzünden başı dertte. Örneğin ‘‘Alien Resurrection’’ filmindeki rolü için yüzmesi ve dalması gerekiyordu. Yüzme dersleri aldı. Çekimlerden sonra ise Winona için en uygun spor yüzme oldu. Balık ve tavuk yiyor, ama kırmızı eti ağzına koymuyor. Sebze ve meyveyi sofrasından eksik etmiyor.

MELANIE GRIFFITH

Sinema yıldızları için de hamilelik döneminde alınan kilolardan kurtulmak kolay değildir. Üç çocuk annesi Melanie Griffith, hamilelikten ve yıllardan etkilenmemek için büyük çaba harcadı.

Genç ve yakışıklı kocası Antonio Banderas’ın yanında şişman ve yaşlı görünmekten korkuyordu. Griffith, haftada iki üç kez açık havada egzersiz yaptıktan sonra evde yirmi dakika süreyle ağırlık kaldırıyor. On dakika süreyle kum torbasını yumrukluyor. Ayrıca karın jimnastiği yapıyor. Kahvaltıda bir tost yiyor ve bir bardak elma suyu içiyor. Ünlü yıldız, beslenme uzmanı Greg Isaacs’ın protein ağırlıklı diyetini uyguluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!