Güncel sanatın öne çıkan isimleri

Güncelleme Tarihi:

Güncel sanatın öne çıkan isimleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2014 22:41

Türk soyut resminin Paris’teki temsilcilerinden Mübin Orhon’un 1963 tarihli tuval üzerine yağlıboya soyut çalışması, 575 bin lira açılış fiyatı ile müzayedeye çıkacak.

Haberin Devamı

Paris ekolünün diğer temsilcilerinden Selim Turan, Abidin Dino, Nejad Melih Devrim, Avni Arbaş, Komet ve Mehmet Güleryüz’ün yanı sıra Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Nuri İyem ve İbrahim Balaban müzayedenin öne çıkan imzaları arasında.

Neş’e Erdok, İhsan Cemal Karaburçak, Neşet Günal, Nurullah Berk, Burhan Uygur, Edip Hakkı Köseoğlu, Ergin İnan, Balkan Naci İslimyeli, Abdurrahman Öztoprak gibi ustalar ise kitaplarda yer alan özel eserleri ile müzayedede yer alacaklar. Güncel sanatın öne çıkan isimlerinden Canan Tolon, Azade Köker, Selma Gürbüz, Ahmet Elhan, Murat Germen, Ansen, Gülay Semercioğlu gibi isimler de eserleriyle müzayedede olacak. Ayrıca müzayedede heykeller için özel bir bölüm bulunacak. İlhan Koman, Meriç Hızal, Koray Ariş, Aloş, Haluk Tezonar ve Hüseyin Gezer’in heykelleri bu bölümde yer alacak. Olgaç Artam’ın yöneteceği müzayede, 12 Nisan Cumartesi günü 15.00’de Antik Palace’ta yapılacak. Müzayedeki eserler 12 Nisan’a dek Artam Antik AŞ sergi salonunda görülebilir. Online kataloğa www.artam.com sitesinden ulaşılabilir. (212) 236 24 60.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!