Gümüş Ekran

Güncelleme Tarihi:

Gümüş Ekran
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 1999 00:00

Osman GİRİTLİ
Haberin Devamı

Rastlantılar hayatı ne kadar değiştirir

Rastlantının Böylesi, hayatımızdaki rastlantıların yönlendiriciliğini anlatıyor.

Tabii ki rastlantılar üzerine alabildiğine gevezelik etmek mümkün. Çünkü rastlantı denilen kavramla karşılaşmayan bir insanoğlu yoktur.

Hayatı kurallarla yönetmeye kalkışsak da, disiplin bizim için vazgeçilmez bir yaşama biçimi olsa da, rastlantı gelip bütün bu düzeni bozabilir.

Sistemli yaşayanların tahammül edemeyeceği düşmanlardan biridir rastlantı. Direnseler de, isyan etseler de boyun eğemek zorunda kalırlar.

Gwyneth Paltrow'un sevimli oyunuyla seyredilir bir duygusal komedi Rastlantının Böylesi.

Kadın erkek ilişkilerinin hüzünlü ve sevinçli yanlarını, aldatmaların insanı yıkan ve direnç kazandıran özelliğini bulabilirsiniz filmde.

Nedense böyle filmlerde hayatın ta kendisi, cinsellikten platonikliğe kadar bütün her şey vardır da, biz gene dudak bükerek gerçek değilmiş gibi yorumlarız. Kendi başımıza gelmesinden korktuğumuzdan mı yoksa başımıza geldiği için bunu seyretmekten mi sıkıntı duyarız.

Kadın erkek ilişkilerinde aldatmaların, sadakatın rolünü tartışacak değilim. Bunun felsefesini yapmaktan da canım sıkılır.

Kimilerine göre bir kaçamaktır, kimilerine göre ihanet. Bu galiba ne tarafta durduğunuza bağlı bir şey.

Aşkın, sadakatin böylesine görece olduğunu düşününce, alan serbestisi artıyor.

Aynı insanlar çevresinde geçen iki farklı hikaye anlatılıyor filmde. Biri, Helen'in treni yakalamasıyla olanlar, diğeri de kaçırmasıyla.

İki durumda da Helen'in kaderinin pek fazla değiştiğini söylemek zor.

Feminist bir gözlükle filmi izlerseniz, erkeklerin sadakatsizliğine iyice karar verebilirsiniz.

Kadınların kaderlerinin pek kolay değişmeyeceği ön yargınız daha da güçlenir.

Helen'in rastlantılarla değil, kararlı tutumuyla mutluluğu yakalayabileceğini anlatıyor film. Yeter ki o gücü gösterebilsin.

Boş bir gününüzde, kadın erkek ilişkileri üzerine gevezelik edeceğiniz vaktiniz varsa filmi izleyin. Hem iyi vakit geçirir, hem malzeme sahibi olabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!