GüllüoÄŸlu, New York’a ‘Baklava Cafe’ açıyor

Güncelleme Tarihi:

Güllüoğlu, New York’a ‘Baklava Cafe’ açıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 18, 2005 00:00

Gaziantepli ünlü baklavacı GüllüoÄŸlu, ABD ile dış pazarlara da açılıyor. GüllüoÄŸlu, New York’un en iÅŸlek bölgelerinden birinde yarın ‘Baklava Cafe’ açıyor. Baklavalar, Türkiye’den ÅŸoklama yöntemi ile dondurularak ABD’ye gönderilecek. TÃœRKÄ°YE’de 134 yıldan beri tam 5 kuÅŸaktır baklavacılık yapan GüllüoÄŸlu Baklavacılık, Ä°stanbul’da 7 bin metrekarelik dev imalathanesinde ürettiÄŸi ürünlerini dünya pazarına açmaya hazırlanıyor. Gaziantepli GüllüoÄŸlu sadece Ä°stanbul’da 25 perakende satış maÄŸazasıyla müşterilerine hizmet verirken bunlara bir yenisini de ABD’de ekledi. GüllüoÄŸlu, yarın New York Brooklyn bölgesindeki Coney Island Caddesi’nde hizmete sokacağı ilk uluslararası maÄŸazanın açılışının hazırlıklarının son aÅŸamasına geldi. ÅžOKLAMA YÖNTEMÄ°: Türkiye’deki tesislerinde günlük imalatını yaptıkları baklava, tatlı, su böreÄŸi, simit gibi ürünleri ÅŸoklama yöntemi ile taze olarak diÄŸer ülkelere göndermeyi amaçlayan GüllüoÄŸlu Baklavacılık sonunda bu amacına ulaÅŸtı. Türkiye’den ABD’ye ÅŸoklama yöntemiyle dondurularak gönderilen baklava ve diÄŸer ürünler tazeliÄŸini koruyarak New York’a ulaÅŸtı. GüllüoÄŸlu Baklavacılık’ın sahibi Nejat Güllü, New York’a gelerek, New York’ta satışa sunacakları ürünlerin kalitesini kontrol etti.MODERN KAFE: New York GüllüoÄŸlu Baklava Cafe’de tuvaletler 5 yıldızlı oteli aratmıyor. Mimari tasarımını Nevin Durutaş’ın yaptığı GüllüoÄŸlu New York Cafe’de çikolatalı ürün ve dondurma da satılacak. Su böreÄŸi ve simitle de Amerikalıların damak zevkine hitap edilecek. GüllüoÄŸlu Baklava Cafe’nin açılışı yarın yapılacak.GÃœNLÃœK VE TAZE BAKLAVA: GüllüoÄŸlu Baklavacılık’ın sahibi Nejat Güllü ABD’de uzun yıllardan beri toptan gıda iÅŸiyle uÄŸraÅŸan ortakları Ahmet DurantaÅŸ ve Ercan KarabeyoÄŸlu ile uyumlu bir birliktelik içerisinde olduklarını ifade ederek, GüllüoÄŸlu markasını ABD’nin tüm eyaletlerindeki kentlere franchising ve toptan satışlar aracılığı ile yayacaklarını söyledi. Baklava ve diÄŸer ürünlerin Ä°stanbul’da imal edilip, ÅŸoklanmalarının ardından günlük ve taze olarak ABD’ye geleceÄŸini belirten Güllü sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Şoklu mamüller her zaman depomuzda mevcut. Belli bir süre bekleyip, çözülmesini saÄŸladıktan sonra fırınlıyoruz. Åžekerlemesini yapıyor, ardından da dinlendirip servise hazır bir hale getiriyoruz. Simitleri de Türkiye’de imal edip ÅŸokladıktan sonra aynı yöntemle servise sunuyoruz. Bu fikir sadece New York için deÄŸil biz ürünlerimizi ABD, Avrupa, Arabistan da satmak istiyoruz.’ Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!