Gözlerinizde üç renkle illüzyon yaratın

Güncelleme Tarihi:

Gözlerinizde üç renkle illüzyon yaratın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2007 00:00

Göz makyajıyla hedeflenen, göz şekliniz ne olursa olsun güzelliğini ortaya çıkarmak. Göz makyajı için profesyoneller üç ton kullanıyor. Işık, ara ton ve gölge. Üç ton kullanmanın amacı aslında illüzyon yaratmaktan ibaret. Dikkati gözkapakları yerine, gözlere çekmek. Makyajla Yenilenin kitabının yazarı Robert Jones, "Gözlerinizin rengine bakın, ten renginizi düşünün, sonra da gözlerinizin doğal güzelliğini ortaya çıkaracak far seçin" diyor.

Robert Jones, sandığımızın aksine mavi gözlere mavi far, yeşil gözlere de yeşil far önermiyor. Göz rengine ters renkteki farları ideal buluyor. Örneğin mavi gözlülere sıcak kahverengi, sarımsı kahverengi veya altın rengi far daha çok yakışır, diyor. En şanslı gözler kahverengiler. Kahverengi gözlerde her renk güzel görünüyor. İçinizden ne geliyorsa, mor, yeşil, altın sarısı veya kahverengi, istediğiniz rengi deneyebilirsiniz.

Ela gözler, mavi ve yeşil veya yeşil ve kahverenginin karışımı. Bu iki karışımın hangisine sahip olduğunuz yine far seçiminizi belirliyor. Mavi ve yeşil karışımı gözler için mavi veya yeşil farları kullanabilirsiniz. Yeşil ve kahverengi karışımıysa yeşil farları deneyin.

Jones, ten renginin de seçimde rol oynadığını söylüyor. Koyu tene sahip kadınlar çok beyaz veya açık renk göz farlarından kaçınmalı. Aynı şekilde kumral, soluk tene sahiplerse çok koyu renkte farlardan uzak durmalı.

EN AÇIK RENK FARLA IŞIK VERİN

Göz farından en açık renkte olanıyla ışık yaratın. Işığı, kaş kemiğinize ve göz kapağınıza uygulamanız gerekir. Seçtiğiniz gölgeye veya son katmana bağlı olarak daha fazla ya da az çarpıcı olabilir. Mat bir son katman, parlak bir son katmana göre daha az göre çarpan bir görünüm verir. Parlak ise daha çarpıcı bir etki yaratır. Örneğin çukur gözler için daha parlak ışık kullanmayı deneyin. Parlak renk, gözü daha fazla açmaya da yarıyor. Jones, "Kullandığınız ışık tonu ne kadar açıksa, görüntünüz de o kadar çarpıcı olur. Yumuşak veya ten rengi bir ton size daha az çarpıcı bir görünüm verir" diyor.

EN BÜYÜK KOZ ARA TONLAR

Ara ton en önemli tonunuz. Gözde en az farkedilen ton olmalı. Cildinizin devamı gibi durmalı. Işık ve gölge tonlarınızı ara tonunuzdan daha sık değiştirebilirsiniz. Çoğu zaman mat bir ara ton kullanmak en iyisi olsa da bu her zaman bir gereklilik değil. Mat ton daha güç fark edilen, daha doğal bir görünüm verir.

Uygulamaya gözkapağının dış köşesinden başlayın. Bu bölge en fazla ara ton sürülen bölge olur. Fırçanızı gözkapağınızın kaş çizgisi boyunca iç kenarına doğru kaydırın. Göz şeklinize bağlı olarak boyayı gözkapağınızın iç köşesine kadar boydan boya sürmeniz gerekmeyebilir.

Eğer zamanınız kısıtlıysa daha doğal bir görünüm elde etmek için ara ton renginizi gözkapaklarınızın üzerine yayın. Bu göz renginizin ortaya çıkmasını sağlar. Ancak göz kapaklarınızı belirginleştirmenize veya şekillendirmenize hiçbir yararı olmaz.

EN KOYU RENKLE GÖLGE YAPIN

Gölge üç göz farından en koyu renklisi. Mutlaka yalın veya koyu renk olması gerekmez. Metalik de olabilir. Yeter ki hepsinin en koyusu olsun. Piyasadaki birçok makyaj markasının en çok gölgelendirme renklerine sahip olduğunu anlamak zor değil. Çünkü bunlar en göz alıcı ve ilgi çekici tonlar.

Gölge yaparken, far fırçasını dış köşeden içe doğru üst kirpik çizginiz boyunca sürün. Daha sonra sürdüğünüz boyayı göz kapağı kat çizgisinin dış kısmına doğru çekin ve içe doğru yayın. Bu gölge tonunuzu, istediğiniz belirgin görünümü elde etmenize yardımcı olacak şekilde ara tonun üstüne yerleştirir. Ayrıca gölge renginizi alt kirpik çizginizin altına sürerek göz kaleminizi daha da öne çıkarabilirsiniz.

Gölgenin yoğunluğunu artırmak ve daha çarpıcı gözlere sahip olmak için birkaç kat sürün. Küçük miktarlarda renk ekleyin. Daha fazla çarpıcı etki elde etmek için daha fazla boya kullanabilirsiniz. Ancak unutmayın ki, boyayı sürdükten sonra çıkarması oldukça güç olabilir.

BU YIL DUMANLI GÖZLER MODA

Bu yıl dumanlı gözler çok moda. Gölge renginizi göz kapağının tümü üzerinde kullanarak dumanlı bir göz yaratabilirsiniz. Bunun için kiprik çizgisinden başlayarak yukarı doğru yayın. Gerçek dumanlı görünüm elde etmek için farı birkaç kez iyi yayın.

İlle de kıyafete uymalı, yanlış

Jones, "Göz makyajının kıyafetinizle uyumlu olması gerekmez" diyor. Makyaj da aynen kıyafetiniz gibi sizin aksesuvarınız. Makyaj, kıyafetinizin aksesuvarı değil yani. Hatta tam tersi, kıyafete uygun makyaj yapmak sizi silikleştirebilir. En iyi özellikleri ortaya çıkaramayabilir. "Makyajınızı beyaz giydiğinizi farzederek yapın. Böylece gerçek güzelliğiniz ışıldar. Kıyafetinizin veya göz makyajınızın arkasında bir kenara çekilmez" diyor.

Çarpıcı makyaj isteyen renkli göz kalemi kullansın

Makyaj ustası, göz renginiz ne olursa gözlere şekil vermek ve belirginleştirmek için koyu gri, siyah veya kahverengi öneriyor. "Renkli göz kalemleri rengi sayesinde dikkati gözlerinize çekmeye yardımcı olabilir. Ancak ben bu göz kalemlerini daha çarpıcı bir makyaj yaratmak istediğiniz zamanlar için saklamanızı tavsiye ederim" diyor.

Bunları unutmayın!

Ara ton olarak allık kullanabilirsiniz.

Güzel boyanmış gözler için yayma büyük önem taşır. İyi kalitede bir far fırçası olmazsa olmaz! Kaliteli far fırçası incelik isteyen şekilleri ve etkileri yaratma olanağı tanır.

Gözkapaklarınıza göz farı sürmeden önce kapatıcı ve pudra sürmeniz gerekir. Bu boyanın daha kolay karışmasını ve daha kalıcı olmasını sağlar.

Daha hassas uygulamalar için kalemlerinizin ucu hep açık olsun.

Gündüz makyajı için gözaltına kalem sürmek yerine daha yumuşak ve doğal bir görünüm için göz farı ve fırça deneyin. İlla kullanmak istiyorsanız, çizginin daha az göze çarpması için üzerine pudra sürerek çizgiyi yumuşatabilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!