Göz kapağına gençlik dokunuşu

Güncelleme Tarihi:

Göz kapağına gençlik dokunuşu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2010 11:14

Gözkapağı estetiği operasyonu (blefaroplasti) artık o kadar popüler ki, Hollywood yıldızları Jennifer Aniston ve Angeline Jolie bile göz kapaklarındaki sarkmaları azaltmak için bu operasyonu tercih ediyor.

Haberin Devamı

2000’li yılların başından bu yana başta Amerika olmak üzere tüm dünyada “estetik operasyonlar” listesinde ilk sıralarda yer alan gözkapağı estetiğini Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel anlattı. Yücel göz kapağı estetiğinin gözlerin görünümünü yenilemek ve gençleştirmek için yapılsa da, göz altlarındaki koyu halkaları ve göz çevresindeki ince kırışıklıkları yok etmek için olmadığının da altını çizdi.

Geçen yıllar ile birlikte gözlerimiz şişkin, sarkık, yorgun ve yıpranmış bir hal alabiliyor. Ancak bazı kişilerde henüz 20’li ve 30’lu yaşlarında anne ve babadan kalan bazı genetik özelliklerden dolayı göz kapaklarında sarkmalar ya da gözaltı torbaları olabiliyor. Geçen zamana karşı saati geri döndürerek yüze daha genç bir görünüm kazandıran cerrahi bir müdahale olan “göz kapağı cerrahisi”, ayrıca hastanın göz kapağı çevresindeki fazla yağ ve doku tabakasının da alınmasını ve hastanın görme oranın artmasını sağlıyor. Son dönemde gözkapağı estetiğini tercih eden insanların sayısında ciddi bir artış söz konusu. Amerikan Plastik Cerrahi Derneğine (ASPRS) göre, göz kapağı estetiği yaklaşık çeyrek milyon operasyon sayısı ile erkekler ve kadınlar arasında özellikle 2004 yılından bu yana en çok tercih edilen estetik operasyonların başında geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!