Gönderirsen intihar ederim

Güncelleme Tarihi:

Gönderirsen intihar ederim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2012 10:28

Önceki evliliğinden olan 11 yaşındaki kızını ‘alıkoymak’ suçundan üç ay hapis cezasına çarptırılan Ali Uğur Akbaş’ın eşi Yeliz Yeşilmen, karara isyan etti: “Kızı ‘Beni gönderirsen intihar ederim’ dedi. Hangi baba böyle bir duruma katlanabilir?”

Haberin Devamı

İŞADAMI Ali Uğur Akbaş, eski eşi şarkıcı Gülbin Vardar’dan olan ve velayeti annesinde bulunan 11 yaşındaki kızını ‘alıkoymak’ suçundan üç ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul’da yaşayan Gülbin Vardar, üç yıl önce boşandığı Ali Uğur Akbaş’la evliliğinden dünyaya gelen kızı A.A.’yı yaz tatilinde babasının yanına, Adana’ya gönderdi. Tatil bitmesine rağmen A.A. annesinin yanına dönmedi. Kızının yanına gelmesini isteyen Vardar, ısrarlarına rağmen sonuç alamayınca Adana’ya gitti, Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi ve “Eski eşim, velayeti bende olan kızımı alıkoydu, göstermiyor” diyerek şikayetçi oldu.

İyi hâl indirimi uygulanmadı
Vardar’ın şikayeti üzerine Ali Uğur Akbaş hakkında ‘çocuğun kaçırılması ve alıkonulması’ suçundan iki yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kızının kendi isteğiyle yanında kaldığını söyleyen Akbaş, “Ben kendisini göndermek istedim, gitmedi. Annesi icra yoluyla almak istedi. Halasının yanına sığındı. Ben hiçbir şekilde kalması için zorlamadım” diye konuştu. A.A. ise ifadesinde, “Ben babama gelmeden önce zaten babamla kalmayı kafamda planlamıştım. Babamın yanına gelince de gitmeme kararı aldım. Ben babamın yanında kalmak istiyorum” dedi. Yeliz Yeşilmen’le evli olan Akbaş’a, karar anındaki davranışından dolayı hakkında ‘iyi hâl’ indirimi uygulanmadı, cezası da ertelenmedi.

Zorla mı gönderecekti?
Eşinin hapis cezası almasıyla büyük şok yaşayan Yeliz Yeşilmen, kararı temyize götürdüklerini açıkladı. Yeşilmen, A.A.’nın Adana’da kalmak için babasını ‘kendisini öldürmekle’ tehdit ettiğini öne sürdü: “Kızı ‘Beni gönderirsen intihar ederim’ dedi. Ne yapacaktı ki gitmek istemiyorsa? Zorla göndermesi mi gerekir? Hangi baba böyle bir duruma katlanabilir? Böyle bir karar, bir babaya verilebilecek en acı cezadır. Bu cezayı kabul etmiyoruz. Kararı temyize götürdük, dava devam ediyor.”

    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!