Gergin gala

Güncelleme Tarihi:

Gergin gala
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2006 00:00

Toronto Film Festivali'nde jüri özel ödülü alan "Takva"nın galası önceki akşam Beyoğlu Emek Sineması'nda yapıldı. Filmde Erkan Can ile sevişme sahnelerinde oynayan Öznur Kula, kendisini piyango bileti satarken keşfeden Mustafa Alabora'yla birlikte galaya katıldı.

Haberin Devamı

Toronto Film Festivali’nde jüri özel ödülü, Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi 2’nci film, en iyi senaryo, en iyi erkek oyuncu dahil olmak üzere bugüne kadar toplam 9 ödüle layık görülen "Takva" filminin galası, önceki akşam Beyoğlu Emek Sineması’nda yapıldı.

Senaryosunu Önder Çakar’ın yazdığı, Özer Kızıltan’ın yönettiği, Erkan Can, Meray Ülgen, Güven Kıraç, Erman Saban ve Salaettin Bilal’in başrolleri paylaştığı "Takva" filminin galası, önceki akşam Beyoğlu Emek Sineması’nda yapıldı. Muharrem adında mütevazı ve dini inançları güçlü bir adamın, bir tarikat şeyhi ile tanışmasından sonra yaşadıklarını, sahip olduğu değerlerin yavaş yavaş sarsılmasını konu alan filmin galası, sanat çevrelerinden büyük ilgi gördü.

Galaya gelebilecek bazı tarikat mensuplarının, filmi kendi açılarından uygunsuz bulabilecekleri ve tepki gösterecekleri şüphesi galada gerginlik yarattı. Güven Kıraç, bu endişeyle ilgili olarak "Biz tamamen tarafsız, kimseyi zedelemeyen bir film yaptık. Bu çeşit tepkilerin çıkabileceğini ben de duydum ama gelip izledikleri zaman ne kadar bağımsız ve tarafsız, kimseyi zedelemeyen bir film yaptığımızı anlayacaklardır. Sonuçta adı geçen o çevrelerden danıştığımız insanlar da oldu" dedi.

Haberin Devamı

Gala ile Papa’nın Türkiye ziyaretinin çakışması, galada bu ziyaretle ilgili sohbetlerin ağırlık kazanmasına yol açtı. Güven Kıraç, bir gazetecinin "Papa’nın filmi izlemesini ister miydiniz" sorusuna "Keşke izleseydi, iyi olurdu" yanıtını verdi.

Tarkan’ın sevgilisi Bilge Öztürk’le bir ilişki yaşadığı ileri sürülen Kenan İmirzalıoğlu, bu konuda soru soranlara "Bilge Öztürk’le hiçbir alakam yoktur" diye tepki gösterdi. Papa’nın Türkiye’ye gelişiyle ilgili de konuşan İmirzalıoğlu, "Papa, Berlin’de yaptığı açıklamalar sonucunda Türkiye’de tepki gördüyse bence doğrusunu görmüş. Ben bu Bizans oyunlarından anlamam" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!