Gerçek değiller ama alırken yapraklarına dikkat

Güncelleme Tarihi:

Gerçek değiller ama alırken yapraklarına dikkat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2006 00:00

Nişantaşı’ndaki Punto V’de İtalya’dan ithal çam ağaçları, bol renkli yılbaşı süsleri satılıyor. Ekonomist Esra Kızılkale 1989’da açmış bu mağazayı. Esra Hanım o yıl İtalyan bir aile ile tanışmış, bu tanışıklık onu yılbaşı süsleri ve çam ağaçları satan mağaza açma kararını vermeye kadar götürmüş.

"Türkiye’de bu ihtiyacı karşılayacak yeteri kadar arz olmadığını gördüm, başladım. Ürünlerin dayanıklılık süreleri çok önemli. Yılbaşı ağaçları dünyanın her tarafından ithal edilebiliyor ama hepsinin kalitesi birbirinden farklı. İnsanlar aldıkları ağaçları uzun yıllar kullanmak istiyor. İyi kalite olmayan ağaçlar, yılbaşı kutlaması bittikten sonra sökülüp kaldırıldığında bir sonraki yıla kadar yeşillikleri eziliyor, deformasyon ve kopmalar meydana geliyor" diyor.

KALİTELİ AĞACI ANLAMAK İÇİN

Çam ağaçlarının boyları 1.5-3 metre arasında. Otel veya özel mekanlar için 5-6 metreye kadar ağaç getirilebiliyor. Klasik ağaçlar dışında kendinden karlı yılbaşı ağacı modeli, konik biçimlisi, üzeri kozalak ve değişik meyvelerle süslenmiş olanları, iğne yapraklı çamdan yapılanları da var.

Esra Kızılkale, çam ağacı seçiminde kaliteli ağacı anlamak için yapraklara dikkat etmek gerektiğini belirterek "Ağacın yaprakları ve dallarının sert olmasına, içindeki telin kalın olmasına dikkat etmeli. Yeşillikleri çekerek ele gelip gelmediğine bakmak gerekiyor. Yılbaşı sonrası ağacın üstündeki malzemeler de dikkatli çıkartılmalı ve kağıtlara sarınarak korunmalı" diyor.

Yeni yıl dekorunda çam ağaçları kadar üzerine asılan süsler ve evlerde kullanılacak küçük aksesuvarlar da çok önemli. Mağazada süslerin evdeki diğer objelerle uyumunun sağlanması için çeşit bolluğuna özen gösterilmiş. Kızılkale "Tabii ki süslerde de kaliteli olanı seçmek lazım. Kaliteli süslerin üzerindeki taşlar ve pullar bozulmaz, uzun yıllar kullanılır" diyor

ÜCRETSİZ YENİ YIL DEKORU

Eğer çam ağacı ve yeni yıl süsleri seçmeye vaktim yok diyorsanız, çam ağacınızın süslemelerini mağazada yaptırabileceğiniz gibi evinizin yeni yıl dekoru için de yardım alabilirsiniz. Gelen taleplere göre eve bir çok ürünle gidiliyor ve istekleriniz doğrultusunda evin dekoruna uygun yılbaşı süslemeleri yapılıp çam ağacı kuruluyor. Evde yeni yıl yemeği vermeyi düşünenler için masa aranjmanları ve sofralara özel aksesuvar seçenekleri sunuluyor. Bu işlemler karşılığında sadece aldığınız ürünün fiyatını ödüyorsunuz.

Punto V otel veya mağaza süslemeleri de yapıyor. Mekanların dekorasyonunda süslere ve ağaç boyutuna, markanın konseptine göre karar veriliyor. Punto V’nin, bu seneki çalışmalarından birini Metro City Boyner mağazasının vitrininde görebilirsiniz. Çam ağacını ters çevirerek çevresini baştan aşağı kristallerle süslediler. Maslak Golf Club, Hillside Club, Polat Otel, Taksim Divan, Sisley, Roman gibi mekanlarda yeni yıl süslemelerinde de Punto V’nin çam ağaçları ve süsleri kullanıldı.

1.5 metreyle 2.5 arası süslenmemiş ağaçların fiyatları 150-400, süsleriyle birlikte satılanlar 300-800 YTL arası. Çam ağacı süsleri de 3-10, mumlu yılbaşı arajmanları 60-100, kapıya asılan yılbaşı halkaları 25-50 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!