Gencim dünyalıyım, stil sahibiyim

Güncelleme Tarihi:

Gencim dünyalıyım, stil sahibiyim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Modaya damgasını vuran sokak tarzının; yani dünya kültürünün stil ile kaynaştığı giyim kuşam tarzının üç büyük ismi çok yakında Türkiye'ye geliyor. Genç giyimin A'dan Z'ye tüm öğeleri; giysi, aksesuvar, hatta makyaj; kısacası imaj elinizin altında olacak... En trendy imaj, İtalyan imzasıyla üç marka: Miss Sixty, Killah Babe ve Energie...

Dünyada gençlerin giyim tarzının moda show'larına esin kaynağı olduğunu hepimiz biliyoruz artık. Çünkü ‘‘sokak modası’’, hani New York, Londra gibi metropollerin sokaklarındaki dünyalı gençlerin giyim tarzının yaşayan, evrilen bir yaratıcılık içerdiği ve modacıları yönlen-dirdiği hepimizce malum.

Bu genç modanın podyumunun sokaklar ve müzik klipleri olduğu da.

Hey genç insanlar! Müzik kanallarını izleyenler, MTV kuşağı fıstıklar ve çıtırlar! Zor beğenenler. İstediği stili yakalayabilmek için bütün parçaları ayrı ayrı aramak zorunda kalanlar... Size büyük bir müjdem var. Yakında hepiniz bir klip starı olacaksınız. Tam size göre giysiler, aksesuvarlar, hatta makyaj; kısacası imajınızı parlatacağınız markalar geliyor.

Yalnızca gençler için...

Dünyada gençlerin giyim tarzının moda show'larına esin kaynağı olduğunu hepimiz biliyoruz artık. Çünkü ‘‘sokak modası’’, hani New York, Londra gibi metropollerin sokaklarındaki dünyalı gençlerin giyim tarzının yaşayan, evrilen bir yaratıcılık içerdiği ve modacıları yönlendirdiği hepimizce malum. Bu genç modanın podyumunun sokaklar ve müzik klipleri olduğu da... Üç İtalyan markası, Miss Sixty, Killah Babe ve Energie, işte bu modayı Batı dünyasında en rafine haliyle sunuyor yıllardır. Ve çok, ama çok yakında Türkiye'de...

MISS SIXTY

İki nedenden ötürü şimdi 16 yaşında olmayı çok isterdim. Biri kırtasiye, biri de moda yüzünden. Genç olduğum zamanlar benimsediğim trendler için icatlarda bulunurdum. Mesela 10 yıl kadar önce saçlarım için maskara yapardım. Saç jölesiyle toz haline getirdiğim göz farını karıştırırdım. Aldığım giysilerde rötüşler... Oysa şimdi genç olmak var. Artık gençlik trend için kafa ve ayak zorlamayacak, mağaza mağaza gezip aramayacak. Pop giyim, tepeden tırnağa, giysiden aksesuvara vitrinlerde olacak. Şu müzik kanallarında beğendiğimiz genç tarzı giyinip kuşanmak artık çok kolay olacak. Çünkü bu üç markanın da ana özelliği moda dünyasında en sağlam yerinde taht kurmuş sokak stilini; yani en yeni, en genç trendlerle yaratıcılığın ve stilin birleşimini konsept olarak benimsemeleri.

Britney Spears, Christine Aguilera, Gwen Stefani, TLC, Boyzone, Puff Daddy... tarzı, yani MTV stili...

Daha baştan söyleyeyim: Klasik, hanım hanımcık giyinenler; New York ya da Londra sokaklarındaki gençlerin giyimini kendisine aykırı bulanlar bu yazıyı okumasınlar. Bu yazı, dünya gençliğinin sahip çıktığı, özgün sokak tarzını sevenler için.

Türkiye çok yakında bu üç marka ile tanışacak: Miss Sixty, Killah Babe ve Energie. Hepsi de Avrupa'da çok iyi tanınan parlak isimler. İtalyan...

Yabancı moda dergilerini izleyenlerin çok iyi bildiği bu markanın başarısı, genç kadınların ‘‘ne abiye, ne spor’’; güncel, yani trendy (o günün gözde akımına uygun) giyim talebine uygun ürünler sunması. Üstelik yalnızca ‘‘giyim’’le sınırlı değil. Avrupa'daki gibi burada da ‘‘beauty corner’’, yani güzellik standı olacak. İsteyenler için ‘‘Giyim’’i ‘‘giyim-kuşam’’a dönüştürmek amaç. Diyelim ki bir giysi aldınız. Üzerinizde kalsın istiyorsunuz. Ama o sırada makyajınız buna uygun değil. Mağazadan tam aksesuvar bir imajla çıkmanızı sağlayacak. Mayo ve aksesuvar koleksiyonu ise ‘‘her mevsim Miss Sixty demek... Unutmadan: Miss Sixty'nin mağazaları da çok özel. Dekorasyon ve işleyişi Miss Sixty anlayışının bir aynası gibi.

Miss Sixty'nin kreasyonları öylesine zengin ki, üstelik çoklu kombinasyonlara da izin verdiğini düşünülürse...

Miss Sixty, stile ve kaliteli malzemeye önem veren genç kadınlara hitap ediyor (buna ruhu her daim genç olanlar da dahil!). Avrupa'da fiyatlar ‘‘orta-yüksek’’ kategorisinde yer alıyor. Ama bütünüyle İtalya'da üretilen ürünler Türkiye'de, Avrupa'dakinden % 20 daha ucuza satılacak.

İlk mağaza Akmerkez'de, büyük bir partiyle açılacak. Bunu, Bağdat Caddesi, İzmir Alsancak'ta; Ankara Karum'da, Bodrum'da da Barlar Sokağı'nda mağazalar izleyecek. Barlar Sokağı'ndaki mağaza tam bir life style, yani gençlik ve yaşam tarzı noktası olacak. Bu, mağazada Snack Bar, Coffee Shop ve Beauty Corner olacağı anlamına geliyor. Bütün mağazalar partiyle açılış yapacak. Ürünler, bayilik sistemiyle mağazalarda müşteriyle buluşuyor, halen bayilik ağı kurma çalışmaları sürüyor.

Ve önemli bir not: Pek çok kişinin ortak bir derdi asla Miss Sixty'de olmayacak, 42 bedene kadar çalışılmış çünkü.

KILLAH BABE, ENERGIE

‘‘Killah’’, Harlem jargonunda ‘‘killer’’, yani katil, öldürücü demek. Sözün kısası ‘‘katil bebek’’. Miss Sixty'nin teen, yani yeniyetme genç kız versiyonu olarak düşünülebilir. Stil sahibi demek hafif kalır, stiline sahip çıkan, hızlı; dinamik, dünya kültürüyle kaynaşmış genç kızlar için... Ya da kısaca ‘‘Bir MTV klasiği’’...

Energie ise genç erkekler için üç ana kategoride inanılmaz zengin bir koleksiyon sunuyor: Jeans, club (kulüp) ve sokak modası, iç giyim ve aksesuvar koleksiyonu ile zenginleştirilmiş eksiksiz bir genç erkek gardrobunu oluşturuyor. Mayo, aksesuvar, özel gözlük koleksiyonu da dahil buna.

Evet. Bugün genç olmak var. Bugünün gençliğinin ana özelliği, globalleşmenin bir yansıması; ‘‘herşeyden haberdar olma’’ dünyasında eksik kalan tek şey, yani stile uygun ürün bulamama derdi son buluyor.

Milenyum genci olmak varmış...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!