Genç cazcının yükselişi

Güncelleme Tarihi:

Genç cazcının yükselişi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2006 00:00

Bu yıl ikincisi düzenlenen Nardis Genç Jazz Vokal Yarışması’nda birinciliği Ferhat Öz kazandı. Öz, 18 Haziran 2006’da Estonya-Talinn’de yapılacak Young Jazz Vocal Competition yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.

Nardis Genç Jazz Vokal Yarışması’nın ikincisi 22 Mayıs pazartesi gecesi Nardis’te yapıldı. Gecede sırayla İldeniz Çetin, Ferhat Öz, Çağıl Kaya, Ülkü Aybala Sunat, Sitare Bilge, Dilek Sert Erdoğan, Canan Duran, İpek Dinç, Sezgi Olgaç, Şenay Lambaoğlu, Dolunay Obruk ve Meltem Ege yarıştı.

Selcuk Sun (müzisyen), Nükhet Ruacan (müzisyen), Sibel Köse (müzisyen), Ayşe Gencer (müzisyen), Önder Focan (müzisyen), Sevin Okyay (Radikal Gazetesi), Cem Erciyes (Radikal Gazetesi), Murat Beşer (Milliyet Gazetesi), Hakan Tüfekçi (NTV radyo program yapımcısı) oluşan jüri, ilk turda Ferhat Öz, Sezgi Olgaç ve Meltem Ege arasında karar veremedi.

Jüri, genç sanatçıları Selçuk Sun eşliğinde bir kez daha dinledikten sonra Ferhat Öz’de karar kıldı. Öz, şimdi Talinn’deki yarışmada Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor. Yarışmaya Estonya, Letonya, Latviya, Finlandiya, İsveç ve Norveç ’ten genç caz şarkıcıları katılacak.

Yarışmada aldığı birincilik sonrasında konuştuğumuz genç müzisyen çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi: "Ben bu yarışmaya geçtiğimiz yıl da katılmıştım. Eğer bu sene birinci olmasaydım yine katılırdım. Çünkü bu yarışmaya aldığım eğitimin sonuçlarını ve katettiğim mesafeyi gördüğüm bir sınav gözüyle bakıyorum. Hem yeni caz solistleri ve jüri üyeleri ile tanışmak hem de kendimi bir kez daha sınamak için yarışmaya girdim. Birinci oldum ve çok mutluyum."

Estonya’daki yarışma için hocası Nükhet Ruacan’la özel bir repertuvar da hazırlayan Öz, "Yarışmada iki şarkı söyleyeceğim. Hocam Nükhet Ruacan’la birlikte hazırlanıyoruz" dedi. 

ELLA HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ

1985 İstanbul doğumlu olan Ferhat Öz, İstek Belde Güzel Sanatlar Lisesi mezunu. Burada 7 sene viyolonsel ve piyano eğitimi aldı. 2003 yılında Bilgi Universitesi’ni burslu kazanarak, müzik bölümünde Caz Vokalistliği dalında eğitim almaya başladı. Önder Focan ile çalışma fırsatı da bulan genç müzisyen, geçtiğimiz sezon boyunca Nardis Caz Kulübü’nde konserler verdi.

Ortaokul ve lise boyunca klasik müzik eğitimi alan Ferhat Öz’ün caz müzikle tanışması ise ilginç: "Bir gün elime Ella Fitzqerald’ın bir CD’si geçti. Çok da istekli olmadan müzik setine koydum. Dinlemeye başladım ve birkaç dakika sonra tokat yemiş gibi oldum. ’Tamam, buymuş’ dedim."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!