Geçmis olsun

Güncelleme Tarihi:

Geçmis olsun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

İkinci yıl

Dünya Göz Hastanesi, ikinci yılını doldurdu. Yaşgünü nedeniyle hastanenin istitastikleri yayınlandı. Türkiye'den ve yurtdışından 50 bin kişi bu hastaneye başvurdu. 6 bin kişi ameliyat oldu. İnsanlar en çok katarakttan şikayetçiydi. Glokom ve iltihaplı hastalıklar, kataraktı takip etti. Türkiye'deki göz doktorlarının çoğunluğu gibi bu hastanenin çalışanları da, insanların göz hastalıkları nedeniyle yurtdışına gitmemelerini söylüyorlar.

Sağlık dayanışması

Sağlık hizmeti alamayan insanlara yardımcı olmak amacıyla kurulan İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfı, çalışmalarına başlıyor. Kurucuların çoğu doktor ama değişik meslek gruplarından da insanlar çalışıyor. Özellikle devletin yeterli hizmet götüremediği yerler hedefleniyor. İlk adım, Ümraniye'de atıldı. İç hastalıkları, çocuk ve kadın hastalıkları alanında çalışılıyor. Adresi, Mustafa Kemal mah. 3001 cad. No:82 Ümraniye.

Ses laboratuvarı

İstanbul'un ünlü kulak-burun-boğaz doktorlarından Prof. Dr. Mehmet Ömür ve Dr. Dilaver Özturan, Me&Di isimli bir merkez kurdular. Ses laboratuvarından psikolojik sorunlar departmanına kadar geniş bir yelpazede çalışılıyor. Yaş ortalaması 36 olan 16 doktor bu merkezde çalışıyor. Özellikle spiker, sunucu, şarkıcı gibi sesiyle, kulağıyla hayatını kazananlar için özel tedavi hizmetleri sunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!