Gebelik okulu açılacak

Güncelleme Tarihi:

Gebelik okulu açılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2010 13:18

Sivas Devlet Hastanesi bünyesinde hamilelere ve yeni doğum yapan kadınlara bebek bakımı, hamilelik dönemi, doğum öncesi riskler gibi konularda eğitim vermek amacıyla okul açılacak. Okul, 7 Ekim'den itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Sivas Devlet Hastanesi’nde açılacak okulda hamilelere ve yeni doğum yapan kadınlara bebek nasıl bakılır, altı nasıl değişitirilir, nasıl emzirilir, hamilelik dönemi egzersizleri, doğum teknikleri gibi konularda bilgiler verilecek. Gruplar halinde yapılacak eğitimlerde, her grup 1 ay boyunca annelik okulunda eğitim görecek. Hamileleri, doğum esnasında yaşanılabilecek risklerin azaltılması konusunda eğitmek amacıyla açılan okulda, yeni doğum yapan kadınlar da bebek gelişimi, bebek bakımı ve doğum sonrası kilo verme gibi konularda eğitim alabilecek.

Uzmanlar tarafından verilecek eğitimler ve okul hakkında bilgi veren Sivas Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Vecdi Ersöz, “Gebe okulunda 15 uzman, hamilelere hem gebelikle ilgili hem de gebelik sonrası ile ilgili bilgiler verecekler. Burdaki amaç anne ve çocuk ölümlerini azaltmak ve anneleri bilinçlendirmek. Doğumu bizim hastanemizde yapsın ya da yapmasın bütün hamileler okulumuza gelebilirler.

Eğitimlerde gebelere beslenme şekli, normal doğumun gerekliliği, bebeklerde ilk müdahale, bebek bakımı gibi konularda eğitimler verilecek. Bir haftaya kadar okulumuzu açacağız. Şu ana kadar birçok gebe okulda eğitim almak için bize başvurdu” dedi.

Okulun 7 Ekim’de açılacağı belirtilirken, eğitim hemşirelerinden Nevin Şeker de hastanelerinde yatan hamileleri ve yeni doğum yapan kadınları tek tek ziyaret ederek açılacak okul ile ilgili bilgi verip, broşür dağıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!