Gaziantep mutfağında bir top model

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep mutfağında bir top model
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2010 03:00

GAZİANTEP’te lahmacun ve patlıcan kebap yapmayı öğrenen, Japon model Reiko Takagaki ve erkek meslektaşı Koh Kentetsu, Türk yemeklerini Japonya’da tanıtmak için çekimlere katıldı.

Haberin Devamı

TÜRK YEMEKLERİNE HAYRAN KALDI    

LAHMACUN VE KEBAP YAPMAYI BÖYLE ÖĞRENDİ - WEB TV

Dünyanın birçok ülkesinde açılan fuarlara katılarak Türk yemeklerinin tanıtımını yapan Sahan Restoranlar Zinciri’nin Gaziantep’teki Sahan Şirehan’da yapılan çekimler nedeniyle restoran mini bir film setine dönüştü. Türk yemeklerinin lezzet sırlarını keşfetmeye çalışan model Reiko Takagaki ve meslektaşı Koh Kentetsu, Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan’dan kebap, lahmacun ve Türk yemeklerinin inceliklerini öğrendi.

Japonya’da yayın yapan bir televizyonun Türk yemeklerini konu alan program çekimleri sırasında modeller, kebap çeşitlerinin hazırlanış şekli ve sunum tekniklerini dikkatle inceledi. Konuklarına mesleğini büyük bir özenle anlatan Tahir Tekin Öztan, yapılan bu çekimlerin Türkiye’yi dünyaya tanıtması açısından büyük önem taşıdığını söyledi. 18 kişilik ekibin özenle yaptığı çekim yaklaşık dört saat sürdü. Modeller özellikle kıymayı şişe saplamaya çalışırken oldukça zorlandı. Hamurunu açtıkları lahmacunu malzemesini katarak fırına süren modeller, daha sonra kendi yemeklerini kamera önünde yedi.

Tahir Tekin Öztan, Japonların Sahan’a ve Türk yemeklerine ilgisini doğal karşıladığını söyledi. Öztan, “Çekimler sırasında restorana için müşteri almadık. Kebap çeşitlerini ve ev kazan yemeklerimizin konu alındığı bu çekimlerde gördüklerini anında uygulama ve başarılı olma özelliğine sahip olan modeller, kebap yapımını izledikten sonra kendileri de ilk denemelerinde başarılı oldu. Biz, yemeklerimizin dünyaya tanıtımı için Türk yemeklerinden birçoğunu dondurarak dünya piyasalarına sunduk. Çeşitli ülkelerde satışa çıkan Sahan Donmuş ürünleri değişik milletlerden insanların büyük ilgisini çekiyor ve severek tüketiliyor” dedi.
Reiko Takagaki ise Sahan ve Türk mutfağının kendisini büyülediğini ve özellikle kebap yapmaktan çok etkilendiğini belirtti. Takagaki, “Türk yemekleriyle ilgili bu programımız Japonya’da 29 Ocak 2011’de yayınlanacak. Eminim, bu programı izleyen çok sayıda kişi Gaziantep’e Türk yemeklerini tatmaya gelecek. Etin kıyma makinesi yerine zırh denen aletle kıyılması beni çok şaşırttı. Bu aleti kullanarak lahmacun yapmaya çalıştım. Mangal başında kebap yaparken çok terledim. Ama bu lezzetli yemeleri tadarken özellikle ete katılan birçok baharat çeşitlerinin oluşturduğu aroma beni çok etkiledi. Bence Japonya’da bir Sahan açılabilir ve çok da iyi iş yapar. Türk yemekleri dünyada bir efsane gibi kulaktan kulağa dolaşıyor. Eminim Japonlar Türk yemeklerine bayılacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!