Fuarda naklen ameliyat

Güncelleme Tarihi:

Fuarda naklen ameliyat
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği 6. İstanbul Diş Hekimliği Fuarı’nda açık diş ameliyatı gerçekleştirilecek.

Türkiye'deki diş hekimliği fakültelerini biraraya getirmeyi amaçlayan fuarın en ilginç bölümü 5 Mart pazar günü gerçekleştirilecek olan açık diş ameliyatı. Diş Protez Bölümü'nden Prof.Dr. Turan Bişkin ve Doç.Dr. Sevcan Akesi başkanlığındaki bir grup tarafından gerçekleştirecek ameliyatın amacı implantasyon sistemini tanıtmak ve uygulanışını göstermek.

Müzikli eşliğinde ameliyat

İmplantasyon sistemi ağıza yeni diş kazandırma esasına dayanıyor. Ameliyatı yapacak grubun başındaki Bişkin ve Akesi, implantasyon sistemi hakkında şu bilgileri verdi: ‘‘Dişini kaybeden hastaların kemik yapısına uygun olarak implant maddesiyle hastaya yeni diş kazandırıyoruz. Polemiği önlemek için de ameliyatı herkes izleyecek.’’

Doç Dr. Ahmet Kurtaran'ın vereceği özgün müzik dinletisi eşliğinde yapılacak olan ameliyat ağız içine yerleştirilen bir kamerayla bütün standlardan izlenecek. Ayrıca fuar kapsamında hasta, hekim ve teknisyen arasındaki iletişimi konu alan bir panel, laser, terapi ve ortodonti alanlarında oturumlar düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!