Fobik starlar

Güncelleme Tarihi:

Fobik starlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kimisinin yükseklik korkusu var; kimisi de sahneye çıkmaktan ürküyor.

Gösteri dünyasının ünlülerini farklı yapıda kişiler olarak düşünmek doğru değil. Onlar da sıradan insanlar gibi seviniyorlar, üzülüyorlar ve korkuyorlar... Hatta bazılarının korkularını sizler çok garip ve sıradışı bulabilirsiniz. ABD'de yayınlanan National Enquirer Dergisi'nin yazarları, Hollywood ünlülerinin korkularını araştırdı ve ortaya inanılmaz ilginç bir tablo çıktı

Kim Basinger

Ünlü sinema yıldızı açık yerlerden ve kalabalıktan korkuyor. Kim Basinger, doğayı çok sevmesine rağmen kırlarda dolaşmayı bile göze alamayanlardan. Kalabalık yerlerden korkması da onunla iş yapan film yapımcılarını zaman zaman düşündürüyor. Kim Basinger film çekimleri dışında evinden dışarı pek adım atmadığını da itiraf ediyor...

Madonna ve

Barbra Streisand

Özellikle Barbra Streisand ve Madonna, yıllardan beri sahneye çıkıyorlar ve her defasında da büyük bir korkuya kapılıyorlar. Barbra Streisand, 1967 yılında New York'ta Central Park'ta konser verirken üç şarkısının sözlerini unutmuştu. Bu olay, sanatçının sahne korkusunu kamçıladı ve 1994 yılına kadar kalabalık önünde konser vermekten kaçındı. Madonna ise yıllar geçmesine rağmen korkusunu

yenemedi. Sanatçı sahneye her çıkışından önce mutlaka sakinleştirici alıyor.

Woody Allen

Ünlü oyuncu ve yönetmen Woody Allen'in sinir sisteminin güçlü olmadığı bir gerçek. Sanatçı kendini tam bir ‘‘fobik’’ olarak tanımlıyor. Hastalık korkusu olan sanatçı iki saatte bir vücut ısısını ölçerken, ayrıca yükseklik korkusundan da şikayetçi.

Mia Farrow, onun evlatlığı Soon Yi ile evin tavan arasında seviştiğini iddia ettiğinde

Woody Allen, bu iddiayı, yükseklik korkusunu ileri sürerek yalanlamıştı.

Ancak Allen'ın daha sonra Soon Yi ile

evlendiğini

hatırlatmak gerekir...

Bizim ünlüler neden korkuyor?

Buket Dereoğlu

Ben son yaşadığımız olaylardan sonra gerçekten depremden korkmaya başladım. Hatta bunun bende bir fobi haline geldiğini söyleyebilirim. Bunu engellemek için yapılacak tek şey ise yardım almak ve güvenlikte olduğumuzu bilmek. Yine de bir süre bu duygunun etkisinde kalacağımı biliyorum.

Deniz Arcak

Karafatmalardan ödüm kopuyor. Hiç bir mantığı yok ama korkuyorum işte. Görmesem de aklıma bile geldiği anda, yine de çok korkuyorum, elimde değil. Bundan kurtulmak için evi periyodik aralarla ilaçlatıyorum. Evin her tarafı karafatma ilaçlarıyla dolu. Ama gene de rahat edemiyorum ve uykularım kaçıyor.

Ebru Cündübeyoğlu

Tahmin ediyorum ki, küçüklüğümde görmüş olduğum bir rüyadan sebep kediden müthiş korkuyorum. Ne bakabilirim, ne de yanından geçebilirim. Dostlarım da bilirler bu korkumu, ben gidince evde kedi olmaz asla. Bunu engellemek için de hiç bir şey yapamadım çünkü ne yapabilirim diye düşünmeye bile korkuyorum.

Soner Arıca

Kapalı yerde kalıp, nefes alam.amaktan çok korkuyorum. Yüksek ve açıkta olmaktan da... Terapistle görüştüm, faydalı olur gibi geliyor. Eskiden kapalı bir yeri hayal ettiğim an nefes alamıyor gibi olurdum. Şimdi daha iyiyim, yavaş yavaş geçiyor korkularım.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!