Festivalde tavla oynanacak

Güncelleme Tarihi:

Festivalde tavla oynanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2010 10:01

18 Nisan'a kadar sürecek 29'uncu İstanbul Film Festivali ilginç bir etkinliğe imza atıyor; 'Tavla Turnuvası.'

Haberin Devamı

Festival programında “Dünya Festivallerinden” bölümü kapsamında izleyiciyle buluşan filmlerden biri, festivalde bir “Tavla Turnuvası” düzenlenmesine ön ayak oldu. Bulgar yönetmen Stefan Komandarev’in festivalde gösterilen Umut Alfabesi’nden altı yıl sonra yönettiği Koca Dünyada Kurtuluş Pusuda tavlayı, bu oyunun felsefesini ve dünya görüşünü anlatan ilk sinema filmi olma özelliği taşıyor.

Kendisi de bir tavla hayranı olan Stefan Komandarev’in Ilija Trojanow’un otobiyografik romanından uyarladığı film, karizmatik büyükbabasının yardımıyla iki kişilik bisikleti ve tavlasıyla kendini arayış yolculuğuna çıkan Alex’in hikâyesini anlatıyor. Tavla oyuncularının kullandığı jargonun cazibesine, tipik şakalara, oyuncular kahvesinin gizemli atmosferine de bol bol yer veren filmde tavla, öykünün önemli bir parçası oluyor. Film, ayrıca European Film Promotion (EFP) tarafından gerçekleştirilen “Bridges Europe – Turkey” programı kapsamında yer alıyor.

Haberin Devamı

Istanbul Film Festivali kapsamında Koca Dünyada Kurtuluş Pusuda  filminden yola çıkarak düzenlenen Tavla Turnuvası, 9 Nisan Cuma günü Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyeleri arasında başladı. SİYAD üyelerinden Ayla Kanbur, Berke Göl, Çağdaş Günerbüyük, Fırat Yücel, Janet Barış, Kerem Akça, Mehmet Açar, Murat Emir Eren, Murat Erşahin, Murat Özer, Nadir Öperli, Necla Algan, Olkan Özyurt, Senem Erdine İşmen, Serdar Akbıyık ve Tül Akbal’ın katıldığı Tavla Turnuvası, 12 Nisan Pazartesi günü saat 16.00’da Akbank Sanat’ta gerçekleştirilecek çeyrek final maçlarıyla devam edecek.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!