Festival hızlı başladı

Güncelleme Tarihi:

Festival hızlı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2004 00:34

Türkiye’nin en büyük müzik festivali Rock’n Coke, globalleşme karşıtlarının lanetlemelerine rağmen ikinci kez müzikseverlerle buluştu. Geçen yıl festivalin en büyük sorunu haline gelen arılar, bu kez müzikseverleri rahat bıraktı.

ANCAK bu sene aramalar sorun oldu. İlaçtan fotoğraf makinesine, lazer kalemden parfüme yine birçok şey kapının dışında kalırken, bazı katılımcıların boşa gitmemesi için parfümlerini sonuna kadar sıkmayı tercih etti.

Cuma akşamı saat 18.00’de kapılarını açan festival, Kill Bill 2 ve Arkın Allen’ın müzikleriyle başladı. Dün sabah erken saatlerden itibaren Hezarfen Havaalanı’na akın eden katılımcılar, Temmuz ayından bu yana süren çimlendirme çalışmaları sayesinde daha yeşil bir konser alanıyla karşılaştılar. Yoğun yağışların ardından bastıran sıcaklardan bunalan müzikseverlerin çoğu bulabildikeri gölgelere sığındı. Bazıları ise yastık ve çimlere uzanarak canlı müzik eşliğinde bronzlaşmanın zevkini çıkardı.

İlk gün, uzun süre sonra çıkardıkları ‘Ateş ve Su’ albümüyle geri dönen Kargo’yla başladı. Kargonun ardından Kurban sahne aldı. İki günlük festival boyunca aralarında dünyaca tanınan, Iggy&The Stooges, 50 cent, The Rasmus ve Ash gibi isimlerinde bulunduğu 24 grup ve 13 DJ binlerce dinleyiciye müzik ziyafeti sunacak.

Rock’n Coke Festivali’nin yapıldığı 300 dönümlük arazi, katılması beklenen 50 bin kişinin her türlü ihtiyacını karşılayacak bir kasaba haline getirildi. 150’si doktor 250 sağlık personeli, 25 yataklı hastane, 250 temizlik görevlisi, 400 tuvalet, farklı noktalara yerleştirilen el-yüz yıkama üniteleri ve çöp kovaları ile çağdaş bir alan hazırlandı. Beş bin kişilik kamp alanı ile beş bin otomobillik park hazırlanırken, katılımcıların güvenliği için 650 güvenlikçi ve üç itfaiye aracı görev yaptı. Kasabanın para birimi ise yine Cardrock oldu. Müzikseverler, girişte ücretsiz dağıtılan cardrocklarını 5 ayrı noktadan doldurarak alış verişlerini yapabilecek.

Müzik Kasabasında müziğin dışında balon, çarpışan araba, kamikaze, kay-kay platformu, paintball sahası, tırmanış duvarı, basketboll sahası, labirent, superjumper, reiki, yoga, rashiba, shiatsu, tai-chi ve teleskop gibi etkinlikler yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!