Festival biletleri bugün satışta

Güncelleme Tarihi:

Festival biletleri bugün satışta
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2010 13:35

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) Akbank sponsorluğunda 3-18 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceği 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin biletleri bugün satışa çıkıyor.

Haberin Devamı

Festivalde bu yıl 22 bölümde 57 ülkeden 243 yönetmenin 200’ün üzerinde filmi var. Açılışı 2 Nisan’da Lütfi Kırdar’da,Radu Mihaileanu’nun “Paris’te son konser” adlı filmiyle yapılacak festivale bu yıl dört yeni bölüm de eklendi: “İstanbul: İçeriden ve Dışarıdan”, “Antidepresan”, “Büyüleyici İsyancılar: Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan Bağımsız Sinemacılar Seçkisi”, “İyi bir Başlangıç: 30 Yılın En İyi İlk Filmleri”.

29. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin açılışı 2 Nisan akşamı Lütfi Kırdar’da Radu Mihaileanu’nun “Paris’te son konser” adlı filmin gösterimiyle yapılacak. Aynı gece usta oyuncu Kadir İnanır, kurguya yıllarını adayan Mevlüt Koçak ve önemli yazarlarımızı başarıyla sinemaya uyarlayan Feyzi Tuna Sinema Onur Ödülleri’ni alacak.

3’ünden 18’ine kadarsa 200’ün üzerinde film gösterilecek. Dünya Festivallerinden, NTV Belgesel Kuşağı, Genç Ustalar, Yıllara Meydan Okuyanlar gibi festivalin klasikleşmiş bölümlerine bu yıl dört yeni bölüm de eklendi. İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması vesilesiyle açılan “İstanbul: İçeriden ve Dışarıdan” bölümünde Jules Dassin’in Topkapı’sından Atıf Yılmaz’ın Ah Güzel İstanbul’una, Jess Franco’nun kült erotik korku filmi Vampyros Lesbos gibi İstanbul’a farklı açılardan bakan 13 uzun metrajlı film gösterilecek.

Haberin Devamı

30 YILIN EN İYİLERİ

Festivalin bir diğer yeni bölümü “İyi bir Başlangıç: 30 Yılın En İyi İlk Filmleri”nde ise en sevdiğiniz filmleri yeniden beyazperdede izleme şansını yakalayacaksınız. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyeleri bu bölüm için 1980-2010 tarihleri arasında çekilen filmlerden seçki hazırladılar. Quentin Tarantino’nun tarzını bir tür olarak sinemaya sokan “Rezervuar Köpekleri”, Jane Campion’ın tuhaf karakterleri ve iki zıt kız kardeşin hikâyesiyle “Sweetie”, Coen Kardeşlerin ucuz korku filmlerinin korkutuculuğunu ucuz gerilim filmlerinin sürükleyiciliğiyle birleştiren neo-noir filmi “Kansız” bunlar arasında.

ALTIN LALE ŞAKİR BEY ANISINA

Festivalde bu yıl ayrıca dört yarışma heyecanı yaşanacak; “Altın Lale-Uluslararası Yarışma”, “Ulusal Yarışma”, “Radikal Gazetesi Halk Ödülü” ve “Avrupa Konseyi Sinema Ödülü: FACE”. Uluslararası Yarışma bölümünden sadece bir filme verilen Altın Lale ödülü bu yıldan itibaren Şakir Eczacıbaşı anısına verilecek. 1996’dan 2010 yılı Ocak ayındaki vefatına kadar İstanbul Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten, Sinematek’in kurucularından ve başkanlarından Şakir Eczacıbaşı, aynı zamanda İstanbul Film Festivali kapsamında bir uluslararası film yarışması düzenlenmesine de öncülük etmişti.

Haberin Devamı

BİLETLER 3.5-15 TL

Festivalin biletleri 20 Mart’ta Beyoğlu’nda Atlas ve Yeni Rüya, Kadıköy’de Kadıköy sinemaları gişeleri, İKSV binası ve Biletix’te satışa çıkıyor. Biletlerde düşük fiyat uygulaması yine devam ediyor: Tam 10, öğrenci ve 65 yaş üstü için 7 lira. Hafta içi gündüz seansları 3.50 lirayken, Akbank Galaları’nın biletleri 15 TL olacak. Türk Sineması bölümündeki tüm filmler de 3.5 TL.

ÖĞRENCİLERE PASOFİLM!

İstanbul Film Festivali’nde öğrencilere özel bir avantaj sağlanacak. 10 liraya İKSV binasından PasoFilm kartı alan öğrenciler, festival biletlerini genel satış başlamadan önce alacak, festival kitapçığına ücretsiz sahip olacak, hafta içi gündüz seanslarından birine davetiyeyle girecek ve festival buluşma noktalarında festival süresince indirim kazanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!