Faruk Bil’in resimleri Floransa Bienali’nde

Güncelleme Tarihi:

Faruk Bil’in resimleri Floransa Bienali’nde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2011 22:46

Çarpıcı renkleriyle dikkat çeken ressam Faruk Bil, yeni resim sergisini Floransa Bienali’nde açıyor.

Haberin Devamı

Seçici kurul tarafından Floransa Bienali’ne katılıma davet edilen Bil, 3-11 Aralık tarihlerinde Floransa’nın tarihi sarayı Fortezza de Basso’da eserlerini uluslararası sanat dünyasıyla buluşturacak. Bunlar arasında ‘Jaluzi’ enstalasyonu, ‘Ice Breaker’ üç boyutlu tablosu, ‘III. Richard’, ‘Mamma li Turchi’, ‘Sabah Olacak’ var.

80 ülkeden 500 sanatçının katıldığı fuarın kataloğunda Faruk Bil için “Türkiye’den katılan sanatçı insani bir duygunun özgürce dışa vurumunu, özgün bir dille soyutlamış. Sanatçı; ‘Bir nedenle hayatımıza şeytanı sokuyoruz. Bazen kuşaklar boyu zihinlerden zihinlere aktararak: Mesela Mamma, li Turchi! (Annee, Türkler geliyor!) ya da III. Richard böyle aktarımlar. Şeytan... Bazen bir büyük bir şüphe. İhanet korkusu ya da gerçek bir kalp acısı’ diyor. Faruk Bil’in resimlerindeki olağanüstü duygu seli, büyük bir müziğin hiçlikle dansıdır.”

Sanatın yeni sanal adresi

Haberin Devamı

Ülkemizin yepyeni bir sanat sitesi var artık: www.sanatgezgini.com. Ustalar ve gençlerden oluşan 90’a yakın sanatçının binden fazla orijinal eserini hem yakından incelemek hem de satın almak mümkün.
Müge İlgen ve Tülin Mumyakmaz’ın kurduğu sitede Adnan Çoker, Ergin İnan, Yiğit Yazıcı, Süleyman Saim Tekcan, Devrim Erbil ve Adem Genç gibi pek çok önemli sanatçının işlerini bulmak mümkün.
Sanatgezgini şu sıralar bir de Kanyon’daki sergisiyle öne çıkıyor. Ocak ayına kadar gidilebilecek sergide resim, heykel, baskı, fotoğraf, seramik gibi çalışmalar bulmak mümkün. Resimleriyle yer alan sanatçılar arasında Ayhan Tomak, Aylin Yıldırım, Burhan Uygur, Dagmar Göğdün, Gülçin Anıl, İdil Üstünel, Saim Dursun, Süleyman Saim Tekcan var. Ayrıca Rosy Maçoro’nun heykelleri, Deniz Toroman, Eren Kocaman ve Mehmet Kutlu’nun seramikleri ve Hikmet Barutçugil’in ebru işlerini satın almak mümkün.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!