Falcı da değil, çöpçatan da o bir antrofotos uzmanı

Güncelleme Tarihi:

Falcı da değil, çöpçatan da o bir antrofotos uzmanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2009 00:00

Müstakbel damadının, biricik kızına iyi koca olup olmayacağını öğrenmek isteyen de geliyor, kimi işe alacağına karar veremeyen işveren de. Kocasıyla arası limoni olan kadına da koçluk yapıyor, çocuğunun nasıl bir meslekte daha başarılı olacağını araştıran ebeveyne de. Ama o ne falcı, ne de büyücü. Ne çöpçatan ne de aile terapisti.

Süleyman Akdemir, bir antrofotos uzmanı. Antropolojinin (insan-bilim) yardımıyla vesikalık fotoğraftan karakter ve kişilik tahlili yapıyor. Elinde bir büyüteç, yüzdeki 120 bin farklı noktanın birbiriyle yaptığı açıları ölçüyor biçiyor, 100’den fazla özelliğinizi ortaya koyuyor. Bugüne kadar 100 bine yakın fotoğraf analiz etmiş; yüzde 95 isabet sağladığını belirtecek kadar iddialı. Söylediğine göre Türkiye’nin ilk ve tek antrofotos uzmanı. Namını duyunca elimize birkaç ünlünün fotoğrafını alıp, kapısını çaldık.

Nasıl tanımlıyorsunuz kendinizi? Milenyum falcısı gibisiniz.
- Bu benim kişisel becerim değil, falcılık büyücülük kesinlikle değil. Tamamen bilimsel bir inceleme. Almanya ve Avusturya’da eğitim aldım. Beyinde iki lop var; sağ lopta duygusal zekâ, sol lopta da matematiksel, bilimsel zekâ. Bunlar geliştirilerek insan yüzünde yaklaşık 120 bin farklı nokta tespit edilmiş. Eğer bu noktaları ayrı ayrı insan karakteri olarak korele ederseniz 308 milyar çıkıyor. 308 milyar farklı insan tipi yani. Onun için ikiz çocuklar bile birbirine benzemez. ABD bu noktaları 50 bine indirip bilgisayara yüklemiş. Vize verirken bu yöntemi kullanıyor. Ancak o fotoğrafın çekildiği saate kadar tahlil yapabiliyoruz. Fotoğraftan bir saniye sonrası yok.

Çocuklarınızın evliliğinde kullandınız mı bu yöntemi?
- Tabii, bir kızım var. Kızımın bütün arkadaşlarının fotoğraflarını inceledim. Bir kız arkadaşını 6-7 erkek arkadaşından ayırdım. Sonunda bir fotoğraf getirdi ve “Bununla evlenebilirsin” dedim. Evlen dediklerimin hepsi de çok mutlu.

İnsanın kaderine yön vermek değil mi bu?
- Yok değil, kimse kimsenin dediğini yapmaz, son tercih kendisinindir.

Sizi hiç vicdanen rahatsız eden bir olay oldu mu?
- Allah korusun. Ben inançları çok güçlü bir insanım. Kul hakkı Allah’ın affetmediği tek haktır. Fotoğrafta gördüğüm şeyden en ufak bir şüphem olsa size “Bunun bu huyları var” demem. Belki 100 bin fotoğrafa baktım hiçbirinde en küçük bir pişmanlık da duymadım, en küçük bir yanılgıya da girmedim. Yüzde 5 yanılma payını kullanmıyorum zaten.

HÜLYA AVŞAR ALTIN ORAN

Botoks ve estetikte nasıl oluyor? Mesela Ajda Pekkan’ın analizini yapabilir misiniz?

- Botoksta genel bir analiz yapılabiliyor ama estetikte zor. Ajda Pekkan hakkında yorum yapamam. Ama şu an yüzü “altın oran” görünüyor. Yani tüm açılar, organlar her şey birbirine eşit yüzünde. Mesela Hülya Avşar’ın yüzü de öyledir. Yaptığı her şeyi bilerek ve sonucuna katlanarak yapan, hiçbir şeyinden pişmanlık duymayan bir insan. İtici değil. Çok samimi değil, her şeyi dengeli, ölçülü; zeki ve akıllı. İnsanlara bilerek zarar vermez.

Analizden sonra ne gibi çözümler üretiyorsunuz?
Karakter özelliğinde sorun varsa çok kolay halledilir. Çünkü karakter değiştirilebilir. Korkak insanı cesur yapamazsınız o kişilik özelliğidir ama kediden korkuyorsa, yüksekten korkuyorsa değişebilir. Kediden korkan bize geldikten en fazla 2 saat sonra korkusunu yener, hatta evde kedi beslemeye başlar. Antrofotos yöntemiyle kaynağını bulup, NLP desteğiyle gideriyoruz.

ALTI SAATTE VIP ANALİZ

Üç çeşit analiz yapılıyor. Yarım saatte yapılan basit analizle genel karakter ve kişilik özellikleri ortaya konuyor. Özellikli analiz 1-1.5 saatlik bir inceleme gerektiriyor. 6 saate kadar süren VIP analizde ise 120’ye yakın kişilik ve karakter özelliğine ulaşılabiliyor. Fotoğrafta yüzün sağ tarafı duyusal ve duygusal ipuçlarını, sol taraf mantıkla ilgili ipuçlarını veriyor. Bunlar arasındaki baskın unsurlar, uzunluk ve açılarla hesaplanıyor. Açıların genişliği ve uzunluğu baskınlık oranını artırıyor. Çift organların birbirine olan pozisyonları, ikisini birleştiren yatay çizgiler, bu çizgiler arasındaki ters açılar, kesişme noktaları, hepsinin ayrı anlamı var.

Cansu DERE
ZOR ANLAŞILIR, SONUCA VARMAKTAN HOŞLANIR


Hedefe kilitlenen, sonuca odaklanan, titiz, disiplinli, sorumluluklarını bilen ve geleceği ile ilgili her konuda kendisini geliştirebilecek nev’i şahsına münhasır bir insan. Gösteriş yapmaktan çok, kendine özel yöntemlerle sonuca varmaktan hoşlanır. Şartlar ne olursa olsun, başarıya endeksli. Sonucunu kestiremediği ya da emin olamadığı konularda tepkisiz kalacaktır. Bu suskunluk kesinlikle “evet” olarak algılanmamalı. Acıma ve merhamet hisleri olabildiğince kendisi tarafından sınırlandırılmış. Neyin, nasıl yapılacağının kararı ona aittir, kolayca etkilenmez. Fikirlerinin ve özelinin tartışılmasına tahammülü yoktur. Zaten, oldukça gizemlidir. İyi tanırsanız şaşırmazsınız. Buna rağmen, kendi adına duyusal-duygusal algılamaları mantığının önüne geçebilir. Hoşlanmadığı zaman, kendisini zora sokmayacak çeşitli tepkiler verebilir. Bu açıdan bakıldığında, insanlar tarafından anlaşılması zordur. Zor anlaşılması ve gerektiğince açık davranamaması zafiyet nedenidir.

Beyazıt Öztürk
KENDİNİ BAZEN ÇOK YALNIZ HİSSEDİYOR OLABİLİR Mİ


Duruma uyum sağlamakta zorlanmayan, hatalarla anında yüzleşebilecek medeni cesarete sahip, bizden biri. Sevimli, özgür ve cana yakın, akıllı, yenilikçi. Abartmadan, işinde gücünde bir insan. Karar alırken, mantığından çok önsezileri ile hareket eder. Dostları ve ailesi ile iyi, kaliteli ilişkiler kurar. Hırstan çok azimli. Göründüğü kadar rahat biri değil. Kafasını meşgul eden bazı sorunlar var. Belki de sahne, onun için terapi merkezi görevi görmekte. Acaba bazen, o patırtı gürültü arasında kendini çok yalnız hissediyor olabilir mi?

Kaleci Volkan Demirel (Sınırlı Antrofotos Raporu)
SAKİNKEN HARİKALAR YARATIR


Normal şartlarda dengeli ve problemsiz biri. Belki de, nedenini kendisinin bile bilemediği bazı sorunları kişiliğini etkilemiş. İstediği zaman değil, sakin olduğu zaman harikalar yaratabilir. İri cüssesine rağmen, içindeki çocuk nedeni ile mutlu ve hayattan zevk alan bir insan. Dostluğa ve arkadaşlığa önem veriyor. Aidiyet duygusu, sorumluluk anlayışı ve hakkaniyet konusunda sorun yaşamıyor. İnsanları incitmekten sakınıyor. Acıma ve merhamet duyguları gelişmiş. Kendisini ifade ederken çekingenliği ve karşısındakine toleransı sıkıntı yaratabilir. Güvenildiği ve gereken değer verildiği zaman, gerçek Volkan ortaya çıkacaktır.

FATİH TERİM
GÜCÜNÜ KENDİSİNE İNANANLARDAN ALIR


Dengeli, zeki, kontrollü , mantığı duyularının üzerinde. Mücadeleden yılmaz. Çevresinde gelişen her türlü hadiseyi denetlemek ister. Yaptığı her işin sorumluluğunu üstlenir ve sonuçlarına katlanır. Aklını, bireysel geleceğini riske etmeden kullanabilecek yetenekte ve medeni cesarette. Gücünü, kendisine inanan insanlardan alır. Bazen vazgeçemediği ve inandığı kişilerle sorun yaşayabilir. Israrcı ve başarıya endeksli tutumu yüzünden, çevresindekilere fazla yüklenmesi ve sorumluluk yüklemesi söz konusu olabilir. Anlamsız ve aşırı tepkiler, eleştiriler karşısında soğukkanlılığını kaybedebilir. Güvendiği insanlardan beklediği verimi alamadığında moral eksikliği yaşar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!