Evlilik teklifi hem komik hem de çok romantikti

Güncelleme Tarihi:

Evlilik teklifi hem komik hem de çok romantikti
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 18, 2008 00:00

Murat Aşık ile evlenen Esra Eron, Hello! dergisine verdiği röportajda evlilik teklifi öyküsünü anlattı.

Haberin Devamı

MURAT- ESRA AŞIK  FOTOĞRAFLARI

Birkaç ay önce Murat Aşık ile evlenen Esra Eron, Hello! dergisine verdiği röportajda evlilik teklifi öyküsünü anlattı. "Murat benim için şiir yazmış ve önceden Roma'daki otele fakslamış. Şefe de tembihlemiş 'şiir mönünün içine konsun' diye... Yemeğe çıktık, mönüyü istediğimde şiiri gördüm. Sonunda 'Benimle evlenir misin?' yazıyordu."

Birbirinizi ilk olarak nerede gördünüz ve nasıl tanıştınız?

- Murat Aşık: Birbirimizi ilk görüşümüz ile tanışmamız arasında epey süre var. Ben Esra’yı ilk olarak 2005 yılında Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’ndaki bir konserde gördüm. Çok beğendim.

- Esra Aşık: Ben farkında değildim.

- M.A: Tanışmamız ise iki yıl önce oldu. Ramazan ayıydı ve sahur için çorbacıya gitmiştik. Yanımda kız kardeşim Eda vardı. Esra da oradaydı ve Eda’nın bir arkadaşı yanında oturuyordu. Masaları birleştirdik ve bugünlere geldik.

Haberin Devamı

  Bu kadar kısa sürede evlilik kararını nasıl verdiniz?

Evlilik teklifi hem komik hem de çok romantikti
- M.A: Herhalde doğru insan karşınıza çıktığında bu kararı daha çabuk verebiliyorsunuz. Ben her zaman şunu söylüyorum: Elbette sevgi ve aşk çok önemli ama ilişkilerde çok iyi arkadaş olmak daha da önemli. Ben Esra ile çok iyi arkadaş olduğumu düşündüğüm, hayatım boyunca onunla olmaktan sıkılmayacağım için tereddüt etmedim.

Buna yıldırım aşkı diyebilir miyiz?

- E.A: Evet

- M.A: Diyebiliriz, evet.

Eşiniz size evlenme teklifini ne zaman ve nerede yaptı?

- E.A: 14 Şubat’ta Roma’da yaptı. Muhteşemdi. Benim için bir şiir yazmış ve benden önce otele fakslamış. Daha sonra şefe tembihlemiş "şiir mönünün içine konsun" diye... Yemeğe çıkmıştık. Mönüyü istediğimde şiiri gördüm. Şaşkınlıkla okudum. Şiirin sonunda "Benimle evlenir misin?" diye yazıyordu.

Çok romantik. Peki yüzük var mıydı?

- E.A: Olmaz mı! O da vardı.

Bu sürpriz teklif ne zaman gerçekleşti?

- E.A: 2008’de.

Evlenme teklifi bekliyor muydunuz?

- E.A: O gün böyle bir şey beklemiyordum ama ilişkimizin genelini düşündüğümde evlilik konusunun çok uzamayacağını tahmin ediyordum. Murat’ın konuşmalarından bunu anlayabiliyordum. Çünkü Murat zaten evliliğe karar verdiğinde bunu geciktirmezdi.

Haberin Devamı

O an ne düşündünüz?

- E.A: Çok komikti o an. Çünkü bizim o gün şöyle bir hikayemiz olmuştu. Roma’ya 14 Şubat günü uçtuk. Öğle vakti oradaydık. Dışarıda şarabı fazla kaçırdık. Otele döndüğümüzde uyuyakalmışız. Yemek saatini kaçırdık. Murat önceden şefe talimat vermiş. Şef unutmamış, hatta merak edip Murat’ı uykudan kaldırmış, "Ne oldu süprizden m vazgeçtiniz?" diye sormuş. Murat bir anda beni apar topar yemeğe götürdü. Restoran otelin içindeydi. Şayet o şef

/images/100/0x0/55ead2f7f018fbb8f899072e
olmasaydı  Murat bana 14 Şubat’ta evlenme teklifinde bulunamayacaktı. O şiiri okuduktan sonra ağlamaya başladım. Aradan 10 dakika geçti, Murat tekrar sordu, "Esra daha cevap vermedin" dedi. Zaten benim kafamda cevabım "evet"ti. Ama Murat’a bu cevabı şoktan çıktıktan sonra verebildim.

Haberin Devamı

Bu kadar çabuk karar verdiğinize göre birbirinizin eş ruhu olduğunuza inanıyorsunuz herhalde...

- M.A: Önce de söylediğim gibi arkadaş olmak önemli ama eş ruhu da var ki biz bu kadar kısa sürede karar verip evlendik.

Erkekler çoğunlukla geç yaşta evlenmeyi tercih eder, hatta evlilikten çekinir. Sizin kafanızda böyle bir düşünce var mıydı?

- M.A: Esra ile tanıştığımda evlilik konusu yoktu aklımda. 27 yaşındaydım; okul ve askerlik bitmiş, tam gezip tozmaya başlamıştım. Ama evlilik kararı almak diye bir şey olduğuna inanmıyorum. O biraz da insanın içinden geliyor. Matematik gibi hesap kitap işi değil evlilik, bir anda oluyor.

O güne kadar hiç şiir yazmış mıydınız?

- M.A: Hayır. Okul zamanında kısa kısa düz şiirler yazıyordum. Evlilik kararı verdiğimde hem kendim hem de eşim için unutulmaz bir anı olsun istedim. Gelecekte çocuğumuza anlatacak hoş bir anımız olsun diye düşündüm. Aslında aklımda hep mönüyle bağlantılı bir teklif şekli vardı ama içine ne koyacağımı bilemiyordum.

Haberin Devamı

- E.A: Aynı zamanda mönüye bir de resmimizi koymuş. Onu da İstanbul’da çerçeveletip getirmiş.

İkinizin ortak bir şarkısı ya da filmi var mı?

- M.A: Düğünde ilk dansımızı yaptığımız şarkı bizim şarkımızdı.

- E.A: Aslında ilk birlikte olmaya başladığımız dönemde "Havada Aşk Kokusu Var" şarkısını çok seviyor ve onu söylüyorduk.

Evlilik teklifi hem komik hem de çok romantikti
- M.A: Biz her şarkıda bir şey buluyoruz.

Evliliğin çiftlere uğur getirdiğine inanılır. Siz inanıyor musunuz?

- E.A: Bir yıl içinde çok kötü olaylar da yaşadım. Son olarak babamı kaybettim. Ancak genele baktığımda Murat ile olduğum süre içinde ruhum inanılmaz huzurlu. Benim için en büyük uğur bu! Hayatım pozitif yönde çok etkilendi.

Haberin Devamı

- M.A: İş anlamında çok pozitif dönüşler oluyor.

Eşinizin en çok hangi özelliklerini beğeniyorsunuz?

- E.A: Çok iyi bir kalbi var. Bu öylesine söylenmiş bir cümle değil. Bana karşı değil bu iyi kalpliliği. Bütün insanlara karşı çok vicdanlı ve çok yufka yüreklidir. Temiz yürekli bir insan Murat.

- M.A: Esra’nın en beğendiğim tarafı çok açık sözlü olması. Hani "delikanlı kız" derler ya, Esra da öyle. Kalbimi kıracağını bilse bile o an içinden ne geçiyorsa, ne düşünüyorsa mutlaka söyler.

Yemek pişirmekle aranız nasıl?

- M.A: Daha göremedik, ama öğrenmeye çok açık. Ä°stediÄŸi ÅŸeyi mutlaka baÅŸarır. Ä°nanıyorum ki kısa zamanda çok iyi bir aşçı olacak.Â

Nasıl bir düğün hayal ediyordunuz? Bu gerçekleşti mi?

- M.A: Hayal ettiğimizin çok daha üstünde olduğuna inanıyoruz. Bize gelen tepkiler hayalimizden daha fazlası olduğunu ispatladı. Hem sanatçı arkadaşlarımız hem de davete katılan konukların yorumları o kadar güzeldi ki. Demek hayalimiz gerçekleşmiş.

- E.A: Aslında biz çok şanslıydık, her şeyin doğrusunu bulmuşuz. Otelinden organizatörüne, sanatçısından çiçeksine herkes çok iyi ve pozitifti. Tüm bunlar, düşlerimizin gerçekleşmesinde önemli etkenler.

Çocuk yok ama hayali var

Çocuk düşünüyor musunuz?

- M.A: Şu an sadece hayali var. Yeni evliyiz, daha çok genciz. Birkaç yıl boyunca birbirimizi daha iyi tanıyıp, doğru kararı vermekten yanayız. En azından bir yıl geçsin, o zaman tabii ki ikimiz de çocuk isteyeceğiz.

/images/100/0x0/55ead2f7f018fbb8f8990732
- E.A: Yeni bir eve taşındık, yeni bir hayat kurduk, ben daha yemek yapmayı öğreneceğim... Yoksa o çocuk aç kalır. Kalmaması için yemek yapmayı öğrenmeliyim.

Esra modelliği kendi isteğiyle bıraktı

ModelliÄŸe devam edecek misiniz?

- E.A: Zaten bir yıldır podyuma çıkmıyorum. Artık tamamen veda ettim.

Dizi teklifi ya da reklam filmi?

- E.A: Bana uygunsa neden olmasın!

- M.A: Ben karşı değilim. Güzel bir şeyse ben de destek veririm. Bu arada podyumu benim baskımla bırakmadı Esra, kendi isteğiyle ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!