Evlilik sezonu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Evlilik sezonu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bu aralar herşey gelinlere endeksli. ‘‘Wedding 2000 Ev ve Evlilik Hazırlıkları Fuarı’’ geçtiğimiz hafta Hilton Convention Center'da KÜSAV tarafından düzenlendi. De Beers pırlantalarıyla beraber yeni model gelinlikler ve Hüsniye Modaevi'nin sade modelleri ilgi çekti. Ardından bir de Yıldırım Mayruk defilesi gelince, milenyum gelinlikleri nasıl olurmuş gördük.

Bahar ayları, düğün ayları diye boşuna dememişler. Yaza yakın evlenecek olanlar bir telaş içinde ki, anlatılır gibi değil... Tabii bu anlamda birçok defile ve fuar da, evlenecek olanlara yol gösteriyor. İşte ‘‘Wedding 2000 Ev ve Evlilik Hazırlıkları Fuarı’’ da, adı üstünde evlilik ve gelinlik olaylarına sahne oldu. Fuarda, sofra sanatı, ev tekstili, mobilya tasarımı, nişan-düğün organizasyonlarının yanı sıra, Hüsniye Modaevi'nin gelinlikleri de vardı.

De Beers'in düzenlediği ‘‘Milenyum Masal Gelinleri ve Pırlanta’’ konulu defilede, Duygu Dikmenoğlu, Nefise Karatay, Deniz Akkaya, Yeşim Palandüz, Julia Nitu, Angela ve Larissa gibi mankenler podyuma çıktı. Mankenler hem sundukları gelinlikler, hem de pırlanta mücevherleriyle dikkat çektiler. Eh, olay pırlanta olayı...

Meslek gereği giyiyorlar

Fuarda özellikle Aysu Baçeoğlu giydiği birbirinden güzel gelinliklerle büyük ilgi gördü. Şafak Gelinlik'in tasarımı olan gelinlikleri giyen Aysu Baçeoğlu, mesleği gereği birkaç kez gelinlik giydiğini söyledi. Baçeoğlu, ‘‘Bir gün gerçeğini de giymek isterim. Kendimi mankenlik ve oyunculukta ispatlamam gerekiyor. Bu yüzden işlerime ağırlık vermeliyim. Şimdilik evlilik düşünmüyorum’’ açıklamasını yaptı.

Peki ama fiyatlar nasıldı?

Aysu Baçeoğlu'nun giydiği ilk gelinlik, krem rengi taftanın üzerinde kırmızı, lame güllü ve 600 milyon lira değerinde... Üzeri 2000 yazılı ‘‘millenium gelinliği’’ 300 milyon lira değerindeydi. Gri renkli ve sim işlemeli tuvalet ise 300 milyon liraydı.

Hafta içinde dolup dolup boşalan fuarın son gününde antika aksesuvar ve mobilyalardan oluşan 150 parçanın satışa çıkarılacağı bir müzayedenin düzenlendiği açıklandı. Trende uyarak evi antika doldurmak isteyenler de unutulmamış yani...

Göbeği açıkta bırakan gelinlikler

Hüsniye Modaevi'nin gelinlikleri ise, tamamen klasik ve zarif bir güzelliği temsil ediyordu. Özellikle ince işlemelerin ve taşların kullanıldığı modeller, evlilik hazırlığı yapanlar tarafından ilgiyle incelendi. Hüsniye Modaevi'nin gelinliklerini sunan mankenler arasında, Buket Saygı, Aysun Kayacı, Yüksel Ak, Çağla Şikel, Asuman Krause ve Şenol İpek gibi isimler vardı. Kabarık taftalı modellerin yanı sıra, göbeği açıkta bırakan ve dapdar olan gelinlikler de milenyum trendini simgeledi. Özellikle Türkiye Güzeli Yüksel Ak'ın, sevgilisi Şenol İpek'in kolunda gelirken giydiği tek omuzdan askılı kabarık gleinlik, büyük alkış aldı...

Maruk tarzıyla gelinlik olayı

Ünlü modacımız Yıldırım Mayruk, yaz aylarına girerken gelinlik defilelerine ağırlık vermiş durumda... Özellikle, evlenecek olanların ilk tercihleri arasında yer alan Mayruk, geçtiğimiz hafta yaptığı defilesinde ‘‘Cafe Fantastic’’ adını verdiği haute-couture koleksiyonunu tanıttı.

Toplam 60 parçanın yer aldığı defilede, üç ayrı gelinlik sergilendi. Transparan olan gelinlik, tamamen kroşeden hazırlandı. 150 metrelik ipek kumaştan ve binlerce çiçek yapraklarından oluşan bu gelinliği Deniz Akkaya sergiledi. Sema Şimşek ise, etek uçları el boyaması ortancalarla süslü, üst kısmı transparan, ziberlin bir gelinlik giydi.

Mayruk'un defilesinde podyuma Deniz Pulaş, Ebru Ürün, Rebecca Adams, Swetlana Corbier, Natalia Kretova gibi İstanbul ve Paris'den birçok ünlü manken çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!