Evlilik için yasa bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Evlilik için yasa bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2005 00:49

Larry King’in programına konuk olan Elton John, ‘Artık ben de sevgilimle evlenmek istiyorum’ dedi. Vatanı İngiltere’de eşcinsel evliliklere izin verilmemesi yüzünden sıkıntılı olan John, eğer evlenemezse, servetini sevgilisi David’e bırakamayacağından korkuyor.

Bir erkek, sevgilisiyle hayatını birleştirmek isterse, önce sevgilisine niyetini açıklar, onun onayını alınca da sıra ailelerle görüşüp düğün tarihini saptamaya gelir. Ancak söz konusu erkek Elton John ise ve ‘sevgilim’ diye tanıttığı kişi bir erkek ise, evlilik meselesinin kolayca çözümlenmesi imkansız görünüyor.

Uzun yıllardır David Furnish ile beraberliğini sürdüren ünlü sanatçı, Larry King’in programında konuşurken, ‘Ben sevgilimle evlenmek istiyorum. Fakat İngiltere’de henüz eşcinselerin evlennmelerine izin verilmiyor. Başka ülkelerde böyle bir evlilik mümkün ama ben kendi vatanımda evlenmeliyim. Servetimi sevdiğim kişiye bırakabilmem için onunla evli olmam gerek. Aksi halde, ailemden bazı kişiler mirasıma sahip çıkmak isteyecekler. Oysa ben varımı yoğumu David’e bırakmak istiyorum’ dedi.

HEP ZİRVEDE OLDU

Yeni albümü ‘Peachtree Road’’un satışa çıkması nedeniyle yapılan söyleşide Elton John, yakın bir gelecekte, kendini emekliye ayırmaya niyetinin olmadığını da belirtti.

Renkli kişiliği ve çeşitli kuruluşlara yaptığı bağışlarla dünya basınının gündeminden hiç inmeyen sanatçı, 1960’lı yıllardan beri, konser turnelerini aralıksız sürdürüyor. İlk kez ‘Bluesology’ topluluğunda çalışmaya başlayan sanatçı Elton adını, eski topluluk arkadaşı Elton Deane’den, John adını da İngiliz rock şarkıcısı Long John Baldry’den aldı. Bernie Taupin ile birlikte çalışan sanatçı, beste yaparken, Taupin de şarkı sözlerini yazıyordu. 1970 yılında, ilk albümünün satışa çıkmasından bir yıl sonra Elton John müzik dünyasında zirveye yerleşti. 1970-1996 yılları arasındaki dönemde her yıl listelerde bir numara oldu.

Elton John, sanat yaşamında zirveye ulaşmakta pek de zorlanmadı ama özel yaşamında büyük sıkıntılar acılar yaşadı. Uyuşturucu, alkol ve yiyecek bağımlılığı ona büyük sıkıntılar yaşattı. Bu sıkıntılardan kurtulmak için 16 yıl çaba harcadı.

Artık lüks bir hayatın içinde ve sağlıklı olan Elton John’un şimdilik tek sıkıntısı sevdiği kişiyle yasalar önünde de hayatını birleştirmek ve sahip olduğu serveti, sevdiği adam, David Furnish’e bırakabilmek.

20 bin gözlüğü var

Asıl adı Reginald Kenneth Dwight olan Elton John, 25 Mart 1947 tarihinde doğdu. Küçük yaşta gözlük takmaya başladı ve de müzik hep bir numaralı ilgi alanı oldu. Ünlü sanatçının bir başka tutkusu da gözlükler. Evinde tam 20 bin gözlüğü var. Elton John, uzun yıllar, ilginç gözlükleriyle dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!