Evcil Hayvanlar ve Hayvan Besleme

Güncelleme Tarihi:

Evcil Hayvanlar ve Hayvan Besleme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2012 11:29

Özellikle son yıllarda, evde hayvan beslemek isteyen birçok insan soluğu evcil hayvan satan dükkânlarda alıyor.

Evde hayvan beslemek isteyenlerin, hayvanları sokaktan ya da barınaktan almak yerine, bu dükkânlardan almayı tercih etmesi özellikle hayvan hakları dernekleri ve hayvanseverler tarafından büyük tepki çekiyor. Hayvanların satılık olmadığını belirten hayvanseverler, dükkânlarda satılmak üzere bekletilen hayvanların da sağlık koşullarının iyi olmadığına dikkat çekiyor.
Peki, sokaktan ya da barınaktan hayvan alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?
Öncelikle hayvanların aşılarının yapıldığına dikkat etmek şart! Çünkü birçok dükkân sahibi bu hayvanlara aşı yaptırmıyor. Ayrıca hayvanın hastalıklı olmamasına, bit ya da pire bulundurmamasına da dikkat edilmeli! Çok şişman ya da çok zayıf hayvanlar da mutlaka tedavi edilmeli...
Peki, evde hayvan beslerken nelere dikkat edilmeli?
 
Evde hayvan beslemenin çocukların zekâsını geliştirdiği araştırmalarla kanıtlanmış bir gerçek. Dolayısı ile evcil bir hayvana sahip olmak hem size hem ona hem de çevrenizdekilere iyi gelecektir. Ancak evde hayvan beslemenin risklerini azaltmak için hayvan besleme kurallarına da çok dikkat etmek gerek! Örneğin evcil hayvanınız köpek ya da kedi ise tüylerinin bakımı ve tuvalet temizliği çok önemli.
Peki, evde hangi hayvanlar beslenir?
 
Son zamanlarda evde değişik hayvan türleri beslemek çok ilgi çekiyor. Ancak en gözde evcil hayvanlar kedi, köpek, kuş, balık, su kaplumbağası, tavşan ve hamster… Ancak son zamanlarda evinde sincap, yılan, iguana, bukalemun gibi hayvanları besleyenler de var.
Evcil hayvanların eğitimi
Evcil hayvan eğitimi, evcil hayvan beslemede çok önem verilen konulardan biri! Evcil hayvanların eğitimi konusunda, hayvan besleme ve eğitme konusunda uzman kişilerden yardım alınabilir. Ancak bir hayvanı eğitebilmenin ilk koşulu onunla ilgilenmek ve ona sevgi göstermektir. Ancak hayvanınızı eğitmeye başlayacağınız yaş da çok önemlidir. Köpek eğitmeni ve uzman Asım Sarıçiftçi bu konu ile ilgili olarak “Nasıl ki, 3 yaşındaki çocuğunuzu birinci sınıfa gönderip ondan hiçbir verim alamazsanız, zamanından önce eğitilmeye çalışılan bir evcil hayvandan da verim alamazsınız” diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!