Ev ofisler artınca ev giyimi diye bir şey çıktı

Güncelleme Tarihi:

Ev ofisler artınca ev giyimi diye bir şey çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2006 00:00

Eskiyen giysileri evde giyme devri sona erdi! Dört beş yıl önce Amerika’da, ev giyimi ismiyle yeni bir akım doğdu. Şimdi tüm dünyada, sadece evde giymek için kıyafetler tasarlanıyor. Bu koleksiyonlar her sezon yenileniyor. Üstelik dış giyimi aratmayan fiyatlara satılıyor.

Eve gelen bir misafiri karşılayacak kadar düzgün ve şık, TV karşısında keyif yaparken rahatınızı bozmayacak giysiler bunlar. Ev giyimi için tasarlanan üstler dışarıda da giyilebiliyor. Mesela, son iki yazdır çok popüler olan dantelli penye atletler, ev giyimine ait bir parça olarak doğmuştu.

Tüm dünyada ev giysilerine olan talebin artmasının bazı sebebleri var. Ev-ofislerin çoğalması, bahçe, teras ve balkonların da bir yaşam alanı olarak daha çok kullanılmaya başlanması bunlardan bazıları. Ev dekorasyonu ve mobilyaya harcanan paranın artması, evde özenle oluşturulmuş ortamlara uygun, hem şık hem de rahat giysilerin seçilmesine yol açıyor.

La Senza, Oysho gibi yabancı iç giyim ve rahat (casual) giyim markalarının ardarda ülkemize gelişiyle, ev giyim trendi bizde de hız kazandı. Elbette yerli markalar da boş durmuyor. Berk, Dagi ve Ten ev giyimine el attı. Ev giysileri de sezonun modasına uygun olarak değişiyor, yenileniyor. Şimdilik daha çok kadınların hizmetinde.

Dagi’nin kurucularından Şükrü Taşkın, Türkiye’de ev giysisi kavramının yerleşmeye başladığını söylüyor: "Ev giysileri, Amerika ve Avrupa’da uzun yıllardır büyük talep görüyor. Ülkemizde de yavaş yavaş evde şık ve özenli giyime doğru bir yönelim var. Hem görünüm, hem de hijyeni düşünerek, evde giydiğimiz kıyafetlerle yatağa girmek istemiyoruz. Artık insanlar kıyafet seçimlerini, kendi kişiliklerini ve yaşam tarzlarının dışa vurumunu yansıtacak şekilde yapıyorlar. Evde de bunu devam ettirmek istiyorlar."

Ayyıldız

Dantelli elbiseler


Penye altlar ve atletler ağırlıkta. Bunlar takım olarak satılıyor. Uzun ya da kısa kollu, diz hizasında ya da mini penye elbiseler bulabilirsiniz. Elbiseler nakışları ve dantelleriyle, günlük giysilerden aşağı kalmıyor. Sarı-siyah, pembe-siyah renkler birlikte kullanılmış. Elbise 17.50, uzun kollu tişört ve alt takımların fiyatı 24.50 YTL. Havlu elbise 20 YTL.

La Senza

En renkli marka


En renkli ve seçeneği en bol markalardan. Sportifler fermuarlı, kapüşonlu svetşörtler, yarım atletler, şortlar bulabilir. Kadınsı görünmekten hoşlananlar için saten altlar, askılı bluzlar var. Çizgili penye eşofmanlar dar kesimli. Koleksiyonda taytlar da var. Kontrast renklerde üstler bulabilirsiniz. Atletler 36, saten altlar 54, askılı üstler 40, fermuarlı üstler 68 YTL.

Zara Home

Yazın keten giyilir


Yaz koleksiyonundaki ev tekstil ürünlerinde keten ağırlıkta. Ev giysileri de buna uyumlu olarak keten kumaştan yapılmış. Yakasız, uzun kollu, bol keten üstler ve beli lastikli bol pantolonların çok sade bir havası var. Hem kadın hem de erkekler için bej, beyaz ve açık pembe tonlarda hazırlanmış. Uzun kollu keten üstlerin fiyatı 39.95, pantolonlar 34.95 YTL. İnce lastik tabanlı, bez ev ayakkabıları da var: Fiyatları 24.95 YTL.

Oysho

Dışarıda bile giyilir


Rahat giyim ve iç giyim ürünleri satan Oysho’da, elbiseler, taytlar, dizden büzgülü kapriler ve atletler rengarenk. Gecelik-elbise olarak satılan cepli modelleri dışarıda bile giyebilirsiniz. Fiyatları 44.95 YTL. Tayt ve kaprilerin fiyatı 24.95 YTL’den başlıyor. Sünger dolgulu yumuşacık terlikler de var. Fiyatı 19.95 YTL. Türkiye’deki tek mağazası Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi’nde bulunuyor.

Loliten

Çizgili veya çiçekli


Ten’in genç markası Loliten’in ev giyimi koleksiyonunda rengarenk kapri, tişört, pantolon, şort ve rahat elbiseler var. Ağırlıklı olarak çizgili ve çiçekli poplin kumaşlar kullanılmış. Tişörtler 20, kapri 19,70 YTL.

Peacocks

Ev terliği arayanlara


Penye pantolonların, kaprilerin, bol kesim tişörtlerin bulunduğu geniş bir ürün grubu var. En çok pembe, kırmızı ve sarının uçuk tonlarıyla, çikolata renkleri kullanılmış. Parmakarası ev terlikleri de var. Üstler 10, kapriler 19,50, tişört-eşofman takım 26 YTL.

Dagi

Erkeklere de ürün var


Erkek ve kadın için farklı hazırlanmış. Temelini hareket özgürlüğü sağlayan giysiler oluşturuyor. Kadınlar için kapri veya şortlu takımlar, likralı dar kesim eşofmanlar, baskılı şortlar var. Erkekler için merserize tişörtler, kapri, şort ve pantolon kesimli eşofmanlar hazırlanmış.

Berk

Rahat ama iddialı

İnce askılı yırtmaçlı elbiseler, bolerolar, dantelli üstler... Gipsy isimli takımlar, pijama kadar rahat ama kadınsı çizgiler taşıyor. İddialı giyinmekten hoşlananlara dantelli üstler, saten detaylar taşıyan takımlar sunuluyor. Gipsy takımlar 79,50 YTL.

Marks&Spencer

Adı üzerinde koleksiyon


Relax At Home (Evde dinlenin) isimli bir koleksiyonu var. Askılı üstler, süper mini şortlar, kapri ve penye elbiselerin yer aldığı koleksiyonda, dışarıda giyilebilecek kadar şık nakış işli tişörtler de bulabilirsiniz. Atlet 18, şort 14 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!