Eskiyle yeni buluştu

Güncelleme Tarihi:

Eskiyle yeni buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2011 01:00

Türk pop müziğinin dev ismi Salim Dündar, yeni albümü “Ama Sen Yoksun” için Yeşim Salkım’la birlikte stüdyoya girdi. İkili, albüme ismini veren şarkıda düet yaptı.

Haberin Devamı

“Ama Sen Yoksun” şarkısını birlikte okuma fikri nasıl oluştu?   

Yeşim Salkım: Salim Abi “Her Devrin Devleri” adında bir albüm üzerinde çalışıyordu. Zerrin Özer’le bir şarkı söylemişti, ben de çok beğenmiş ve etkilenmiştim. O dönem bir yerde karşılaştık, yanına gittim ve “Sizinle bir şarkı söylemeyi çok isterim” dedim. Çünkü benim için çok büyük bir anı olacaktı. Salim Bey o günü unutmamış, sağ olsun yeni albümünü yaparken aklına ben gelmişim. Arayıp sordular, büyük mutlulukla kabul ettim.

Salim Dündar: Bir insanın belli bir duruşu varsa, yani adam gibi adamsa, o güzelliği karşıdan alırsınız. Ben de Yeşim Hanım’dan o duyguyu aldım. Sıcaklığı ve iyi bir şarkıcı olmasının yanı sıra Türk sanat müziği okumuş biri. Öyle hasbelkader ünlü olanlardan değil. Popüler kültüre de mesafeli. Ortak yönlerimiz var.

Nedir onlar?

Salim Dündar: Ben de onun gibi “Popüler müzik yap” dediklerinde dinlemedim, burnumun dikine gittim. Hatta herkesin elinin tersiyle ittiği şarkıyla ortaya çıktım. “Bir Dost Bulamadım Bu Akşam” için herkes “Nedir bu şarkı yahu!” demişti. Ama ben okudum ve bu şarkı beş sene sattı.

Yeşim Salkım: Şimdi üç ay satmıyor şarkılar.

Yeşim Hanım, siz de katılıyor musunuz Salim Bey’e burnunuzun dikine gitme konusunda?

Yeşim Salkım: Hayatta her zaman burnunun dikine gidenler başarılı olur. Çünkü bir yola çıktığınızda, sizi o yoldan çevirmek isteyen çok olur, özellikle de bu meslekte. Bizim halkımız bunu pek yapamaz, çünkü eleştiri almayı sevmez ama burnunun dikine gitmek aslında iyi bir şeydir.

SES RENGİMİZ ÇOK UYUMLU

Sizin diğer düet yapanlardan farkınız nedir?

Yeşim Salkım: Bir farkımız yok, diğerleri de bir işe inanarak giriyorlar. Ama eskiyle yeni jenerasyon çok bir araya gelmedi, bizim farkımız o olabilir. Genelde yeniler birbirleriyle düet yapıyor. Bizimki eskiyle yeninin buluşması.

Başka düetler de yapacak mısınız?

Haberin Devamı

Salim Dündar: Neden olmasın, bir-iki tane daha yapabiliriz.

Yeşim Salkım: Olabilir. Benimle ilgili planlar var. Salim Bey’le birlikte konserler de vereceğiz.

Salim Bey, siz uzun bir aradan sonra “Sihirli Değnek” albümünü çıkarmıştınız. İkinci albüm için arayı kısa tuttunuz...

Salim Dündar: Bir firmayla anlaşmıştık, o firma büyük bir heyecanla taşın altına elini soktu ama konuşulanların hiçbirisini gerçekleştirmedi, biz de B planını uyguladık.

Birlikte çalışmak nasıldı?

Yeşim Salkım: Çok güzel. Erkek ve kadın sesi farklı olduğu için normalde ton sorunu yaşarsınız ama biz çok güzel bir uyum yakaladık. Şarkıyı dinleyen herkes ses rengimizin çok uyumlu olduğunu söylüyor.

MÜZİKAL ŞUBATTA PERDE AÇIYOR

Yeşim Hanım, siz de son olarak “Piyango” adlı single’ı çıkarmıştınız. Şimdilerde yeni bir single hazırlığındasınız değil mi?

Yeşim Salkım: Evet, bir şarkı hazırlıyorum yine.

Müzikal projeniz ne durumda?

Yeşim Salkım: Provalarımız devam ediyor. 19 Şubat’ta sahnede olacağız.

Yakın dönemde sizi ekranda görebilecek miyiz?

Yeşim Salkım: Elimde sinema filmi ve dizi senaryoları var, şimdi onları okuyup değerlendiriyorum.

Gündeminizde başka ne gibi projeler var?

- “Van İçin Pop” konserinde sahneye çıkacağım. Bir de yer aldığım sosyal sorumluluk projeleri var. Kızım Gizem’le bir gelin dergisinin başlattığı proje için poz vereceğiz. “Ben kızımı vermiyorum, sen de verme” sloganıyla hayata geçirilen, küçük gelinler için özel bir çalışma. Bu işle, küçük yaştaki kız çocuklarının evlendirilmelerine tepkimizi göstereceğiz.

Haberin Devamı

İSTANBULLU ŞÖHRETE ALIŞTI  

Ne zaman birlikte sahneye çıkacaksınız?

Salim Dündar: İlk sahnemiz, ocak ayında Günay Restoran’da olacak. Sonrasında büyük illerimizde konserler vereceğiz. Bu konserler yıllardır içimde kalmıştı. İzmir, Ankara, Adana ve İstanbul’un gece kulüplerinde çalıştım ama doğru düzgün bir Türkiye turnesi yapma şansım hiç olmadı, çünkü her anım doluydu.
Yeşim Salkım: İstanbul dışı yerlere gitmek çok güzel, çünkü sizi çok sıcak karşılıyorlar. İstanbullular şöhreti yanında görmeye çok alıştı, sizi markette de görüyorlar, kafede de. Çok sık gördükleri için de onların gözünde artık eskisi kadar değerli değilsiniz. Ama Anadolu sizi görmek istiyor, görmeyi özlüyor.

Haberin Devamı

BOŞUNA BÖBÜRLENMİYORMUŞUM

Yeşim Hanım, Salim Bey genelde yeni neslin vefasızlığından şikayet ediyor ama sizi vefalı buldu sanırım...

Yeşim Salkım: Demek ki boşuna böbürlenmiyormuşum. İnsanlara saygımı gösteriyorum dediğim zaman boş konuşmuyormuşum. Benden büyük birini gördüm zaman ayağa kalkarım, selam veririm. Yeniler bunu yapmıyor diye de hep kızıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!