Eski eşini getir yenisini götür!

Güncelleme Tarihi:

Eski eşini getir yenisini götür
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2006 00:00

İşte pek çok insanın hayallerini süsleyecek bir site: Tıpkı buzdolabı, halı kampanyalarındaki gibi ’eski eşini getir, yenisini götür’ sloganıyla çalışıyor. yenibires.net sitesinde boşanmış, dersini almamış ve yeniden evlenmek isteyenler buluşuyor.

Social Club adlı internet organizasyonu, boşanmış ve tekrar evlenmek isteyen insanları bir araya getirmek için yeni bir site kurdu.

Üyelik sistemiyle çalışan yenibires.net sitesi, Social Club’ın bundan önceki organizasyonu single turizmi gibi adından çok söz ettireceğe benziyor. Çünkü yenibires.net’in diğer çöpçatan sitelerinden önemli bir promosyon farkı var: Eski eşini getirene, ilk ay üyelik bedava. Bu yüzden de kendilerine okuyanı gülümseten bir slogan seçmişler: Eski eşini getir, yenisini götür.

Siteye bekár ya da boşanmış kişiler üye oluyor. İçeride fotoğraflarıyla ve özellikleriyle kendilerini tanıtıyorlar.

Site üzerinden birbirleriyle tanışan insanlar, düzenlenen yemek, brunch, gezi gibi etkinliklerde bir araya gelip tanışıyorlar.

TEK GİT ÇİFT DÖNDE 43 KİŞİ EVLENDİ

Sitenin kurucusu olan, diş hekimi Mehmet Çavdaroğlu projenin tutacağından emin: "Tek git, çift dön, sloganıyla single turizmi başlattığımızda da bize inanmayanlar oldu. Sonucu gördük. O geziden dönüşte, 43 kişi evlilik kararı aldı. Bu projemizin de tutacağına inanıyorum. Social Club bünyesinde çok sayıda boşanmış üyemizin olduğunu fark ettim. Kadın ya da erkek, çoğunluğu 20’lerinde evlenmiş, şimdi 30’larında ve bazıları çocuklu. Önemli bir kısmı dersini almamış, tekrar evlenme arayışında. Bazıları eskiden evli olup şimdi ayrı ayrı bize üye olmuş insanlar. Çocuk ya da başka nedenlerle konuşuyor, görüşüyorlar. Benim de aklıma bu eğlenceli promosyon geldi. Yani eski eşini siteye üye yapan kişi, bir ay ücretsiz olsun."

GÖNÜL YAZAR’IN BONUSU ÇOK OLUR

Siteye medyatik isimleri kabul etmiyorlar. Zaten hiç ekonomik değil. Mesela 7 evlilik atlatan Ahu Tuğba ve Gönül Yazar’ın topladıkları bonus, bir yıldan fazla bedava üyelik ediyor.

Gerçi Kaya Çilingiroğlu gibi örnekler de var. "Bruce Willis gibi eski eşimin nikah şahidi falan olamam" diyen Çilingiroğlu, bonus hakkını kafadan kaybetmiş gibi görünüyor. Yani üyelik isterse, aidatı ödemek zorunda. Ama bu da Levent Kırca’ya haksızlık. Olmaz efendim, ben Oya’yı tam iki kez boşadım, ille de altın üyelik isterim dese, ünlü komedyene kim, ne cevap verecek?

Ünlüler dışarıda kaladursun, yenibireş sitesi, fısıltı gazetesi yoluyla üye toplamaya devam ediyor. Günde 10-15 yeni üyenin katıldığı sitenin şu anda 107 üyesi var. Kurulalı daha bir hafta oldu. Hanımlar çoğunlukta (yüzde 53). Üyeliğe girişte ücret alınmıyor ama üye olanlar her ay 39 YTL aidat ödüyor.

ŞİRKET PRENSİPLERİ

Bu site ayrılmış kişilerin (derslerini almadılarsa) yeni bir evlilik yapmasını amaçlamaktadır.

Hiç evlenmemiş kişilerin birbiriyle evlenmesi yasaktır! Bu sitede boşanmış iki kişi ya da bir boşanmış kişi ile hiç evlenmemiş bir kişi tanışıp evlenebilir.

Olası nişan ve evlilik masrafları, üyelik bedeline dahil değildir.

Üretim yeri ve tarihi için leyleklerden veya ailelerden bilgi alabilirsiniz.

Üyelerimizin garantisi bulunmamaktadır. Garanti belgelerini eski eşlerinden isteyebilirsiniz.

Kesinlikle iade alınmamaktadır.


MEHMET ÇAVDAROĞLU (Sitenin kurucusu)

TEHDİT-KÜFÜR GELİYOR MU?

Genel olarak olumsuz bir tepki yok. Bazı hakaret ve tehdit mailleri alıyoruz ama bunlar da genellikle üyelikten attığımız kişiler. Bugüne kadar en büyük tepkiyi Reha Muhtar’dan aldık. Sitelerimizden birinde, "Düzgün adam, eşiyle alışverişe çıkabilen, futbol ve Kurtlar Vadisi fanatiği olmayan kişiye denir" ifadesi yayınlanınca, üç kere köşesine yazdı bizi.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

İnsanlar geceleri çıkıp bir ton parayı aslında partner bulmak için harcıyor. Ama bir kesim var ki, onlar uzun süreli ilişki arayışında. Bunu da barda-pavyonda bulamıyor. Brunch, yemek, gezi, spor aktiviteleri gibi sosyal ortamlar lazım. İşte biz üyelerimize bunu sağlıyoruz. Yoksa gecelik ilişki arayan adam, bize niye para ödesin. Barına gider, işine bakar.

ÜNLÜ KİŞİLER NİYE ALINMIYOR?

Kulüplerimize medyatik isimleri üye almıyoruz. Mesela bir manken bana başvurduğunda onu üye yapmam. Çünkü o zaman olay başka tarafa gider. Üyelerimiz genellikle beyaz yakalılar. Bara gitmek, afişe olmak istemeyen insanlar. Kimseyi takma adla üye yapmıyoruz. Üyelerin bütün bilgileri bizde mevcut. Sitede fotoğraflarını ku
/images/100/0x0/55eaf439f018fbb8f8a16baa
llanıyorlar. Her şey açık.

BURCU YALÇIN (25, üye)

Boşanmış bir erkeğin daha olgun olacağını düşünüyorum

Kendisine ait bir mobilya şirketi var. Bu kulübe iş yaşantısı çok yoğun olduğu için üye olmuş: "Kendimi evliliğe hazır hissediyorum ama sosyalliğe zaman ayıramıyorum. İnsan biraz güzel, başarılı ve medeni olunca etrafında bir sürü insan oluyor ama çoğu yüzeysel şeyler. En azından benim başıma sık geliyor böyle vakalar. O yüzden yenibireş’e üye oldum. Evlenmiş, boşanmış bir erkeğin daha olgun, bazı şeylerin daha farkında olacağını düşünüyorum. Boşandıktan sonra tekrar evlenmeye karar vermişse, böyle bir yere üye olmuşsa, bu ciddiyetini gösterir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!