Eşeklik bizde kalsın

Güncelleme Tarihi:

Eşeklik bizde kalsın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 09:45

Usta tiyatro sanatçısı Abdullah Şahin ve Sümer Tilmaç yeni projeleri için kendilerine partner olarak hayvanları seçerek ‘Eşeklik Biz de Kalsın’ isimli oyunu sahneye koymaya hazırlanıyorlar.

Haberin Devamı

HAYVANLARLA BİRLİKTE OYNUYORLAR (FOTO-GALERİ)

Oyunlarında eşek, köpek, devekuşu, papağan gibi hayvanlarla sahneye çıkmaya hazırlanan ikili, onlarla hem sahneyi paylaşıyor hem de ‘Artık insanlardan sıkıldık. Ne yaparsak yapalım insanların bu hırslarının önüne geçemiyoruz. Onlar bizim dilimizden daha iyi anlıyor. Ve biz de artık “Eşeklik Biz de Kalsın’ diyoruz. Sümer Tilmaç ve Abdullah Şahin oyunlarında hayvan oyuncuların yanı sıra Hande Alpaslan ve Buket Bulut isimli iki oyuncu yer alıyor.  Oyunda bir sürü sürprizi de içinde barındıran Abdullah Şahin ile Sümer Tilmaç, Afrika enstrümanları da çalıyorlar ve ayrıca 2 big box rap müzik yapan müzisyenle dans ediyorlar.

 DEDİKODU YAPMAYAN OYUNCULAR BULDUK! 

Geçtiğimiz sezon ‘Bir Kadın Bir Ürkek’ oyunu ile kadın erkek ilişkilerini irdeleyen Abdullah Şahin ile onunla çok oyunda birlikte çalışmış usta oyuncu Sümer Tilmaç, yıllardır ilişkilerin ve insanların dedikodu çarkının içinde sanat yapmanın zorluğunu ele alarak “Dedikodu yapmayanlarla çalışıyoruz artık. İnsan kardeşlerimiz alınırlarsa alınsınlar artık ne yapalım. Eşeklik Bizde Kalsın“ diyorlar.

Haberin Devamı

 ABDULLAH ŞAHİN İNSAN MAYMUNU, SÜMER TİLMAÇ KANGAL KÖPEĞİ

‘Eşeklik Bizde kalsın’ isimli oyunlarını yazan ve İstanbul’dan uzaklaşıp Antalya’nın Manavgat ilçesinde iki karavanda yaşayıp oyunlarını çıkartmaya hazırlanan ikili, kendilerini de iki hayvan ile özleştiriyorlar. Abdullah Şahin; “Aktörler ve aktrisler kendilerini hayvanlara benzeterek çalışırlar derdi bir hocam. Ben insan maymunuyum, tasdikliyim. Anneannem bile tiyatrocu olduğumu ilk öğrendiğinde bunu demişti!’ derken Sümer Tilmaç ise; ‘Ben de kendimi kangal köpeğine benzetiyorum. İri yarıyım, maşallahım var!’ diyor.

 SCARLET BİR SÜRÜ OYUNCU ARKADAŞIMDAN DAHA DİSİPLİNLİ!  

Oyunlarında eğitilebilir ve rol alacak hayvanlara rollerini öğreten, karşılıklı rol alan Abdullah Şahin ve Sümer Tilmaç’ın en büyük gözleri Scarlett adında bir Alman kurt köpeği.. Şahin, ‘Bir sürü oyuncu arkadaşım alınmasın ama Scarlett onlardan daha disiplinli ve dikkatli!” diyerek bazı oyuncuların disiplinli olmadığına gem vuruyor.

Haberin Devamı

 DİK KULAK KADİR’İN YERİNE YUMUŞAK KULAK ARİF’İ ARIYORUZ!

Provalar sırasında; Dik Kulak Kadir’e (Eşek) rolünü anlatırken tepilen Abdullah Şahin, oyuncuyu kadrodan çıkarttığını belirterek “Dik Kulak Kadir, sıkıntıya gelemedi beni tepti! Rolünü öğretmeye çalıştığım halde, “Böyle işin içine ederim!” dedi. Ben de anında kadrodan çıkardım. Şimdi yerine Yumuşak kulak Arif arıyoruz!’ diyor ve kahkahalarla gülerek yeni oyunlarında çok eğlendiklerini de belirtiyor.

YILLARCA SERMET ERKİN’İ KISKANDIM DURDUM

Uzun yıllardır Antalya’da çiftlik ve hayvanlarla iç içe doğal bir hayat süren Sümer Tilmaç ile birlikte ‘Eşeklik Biz de Kalsın’ projesini hazırlayan Abdullah Şahin, yeni oyunlarının çok ekonomik olduğunu söylüyor! Şahin bu durumu şu sözleriyle açıklıyor; ‘Eskiden beri ilüzyonist Sermet Erkin’i çok kıskanırdım. Benim kadrom genelde 15 kişi oluyordu ve parayı dağıt dağıt bitmiyordu. Sermet’e bakıyordum bir marul, bir yemle işi bitiriyordu. Simdi ben de onun gibi ekonomik bir oyuncu sistemine ulaştım. Saman ve yemle işi bitiriyorum. Bir tek Scarlet’a Avrupa mama alıyorum. O biraz pahalı ama yıllarca ona buna harcadığımın yanında o bunu hak ediyor. Başka da harcamam yok’ diyor.

      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!