Erman Film ve Bir Film yollarını ayırdı

Güncelleme Tarihi:

Erman Film ve Bir Film yollarını ayırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2006 15:43

1960’lı ve 1970’li yıllarda Türk sinemasına yön veren film yapım şirketlerinden Erman Film, Bir Film ile 2005 yılından bu yana sürdürdüğü ortaklığa son verdi. Her iki şirket de bundan böyle faaliyetlerine ayrı ayrı devam edecek.

Haberin Devamı

2003 yılından itibaren Fuat ve Nail Erman kardeşlerin önderliğinde çalışmalarına devam eden Erman Film,  1 Mart 2005 yılından itibaren Erman Film Bir Film ile birlikte, “ Wilbur ölmek istiyor”, “Şişir Beni”, “ Karşı Daire”, “Geri Döndüler”, “ Manderlay”, “Çıplak Tatil”, “ A Boire” ve “Bir Şans Daha” ve “ 20 Nights and a Rainy Day” isimli filmleri ithal etti.

1 Mart 2005 yılında  Erman Film ile Bir Film  arasında, film alımı ile başlayan ( Wilbur Ölmek İstiyor, Şişir Beni, Karşı Daire, Geri döndüler, Çıplak Tatil, Bir Şans Daha, Manderlay, A Boire, 20 Nights and a Rainy Day )  ve sinema işletmeciliği (Hollywood Paradiso) ile devam eden, ortaklık,  1 Haziran 2006 tarihi itibariyle  sona erdi. Bu tarihten itibaren her iki şirket kendi hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam etmeye başladılar. Erman Film,  2005 yılının  Kasım ayında “ Esrarengiz Sevgili”  ve  2006 yılında İstanbul Film Festivali’nde ilk gösterimi yapılan   “Hayatım Ellerinde” isimli filmleri vizyona sundu. 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında  ilk gösterimleri yapılacak “The Elementary Particles” ve “Wild Camp” isimli filmleri de  yine Erman Film yeni film sezonunda sinemaseverlerin beğenisine sunacak.

Haberin Devamı

Erman Film, ayrıca Türk sinemasında üstlendiği misyon gereği,  2004 yılından başlayarak, hem üniversitelerin sinema ve televizyon bölümünde okuyan öğrencilerin kısa film projelerini değerlendirmek  hem de Türk sinemasının önemli yapımcılarından Hürrem Erman’ın anısını yaşatmak amacıyla kısa film yarışması düzenliyor. Bu sene Hürrem Erman kısa film proje yarışmasının üçüncüsü düzenleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!