Erkmen'den interaktif heykel

Güncelleme Tarihi:

Erkmenden interaktif heykel
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2004 11:43

Çalışmalarını Almanya ve Türkiye’de sürdüren Ayşe Erkmen'in "durchnässt" adlı son çalışması, 15 ile 31 Ekim tarihleri arasında Almanya’nın önde gelen sanat merkezlerinden Schirn Kunsthall binasının ana giriş holünde yer aldı. Binanın dış mekanını da sanatsal kullanıma açan alanda daha önce Carsten Nicolai, Elmgreen & Dragset, Jeppe Hein, Olafur Eliasson, James Lee Byars ve Costa Vece gibi sanatçıların da işleri sergilenmişti.

Haberin Devamı

İzleyiciyle fiziksel etkileşime giren eserler tasarlayan Erkmen, Schirn Sanat Merkezi’nin girişinde yer alan çevresi beton sütunlarla çevrili daire biçimindeki alanı her şeyi birarada ve tek bakışta gören bir sahne alanı olarak kurguladı.

Sanatçı taş zeminden oluşan bir mekanı; kirli su, kum ve çamurla doldurarak gelişigüzel dağıtılmış adacıkların olduğu doğal bir araziye çevirdi. Sahne olarak tasarladığı mekanda; koreografisi ziyaretçilerin ayak izleriyle şekillenen bir oyun alanı düşleyen Erkmen, binaya girip çıkanların üzerinde yürüyerek her defasında değiştirdiği interaktif bir heykel yarattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!