Erken tanı hayat kurtarıyor

Güncelleme Tarihi:

Erken tanı hayat kurtarıyor
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 12, 2010 15:22

Meme kanseri ile ilgili 14 yıldır projeler yürüten Avon Türkiye, Mardin'de, devlet hastanesine mamografi cihazı bağışladı.

Haberin Devamı

Avon Türkiye’nin 14 yıldır sürdürdüğü meme kanseri ile mücadele çalışmaları, erken teşhis imkanlarının geliştirilmesine yönelik faaliyetlerle devam ediyor. Bu kapsamda yıl boyunca yürütülen etkinlikler ve meme kanseri ile mücadele ürünlerinin satışlarından elde edilen fon aracılığıyla ücretsiz mamografi taramalarından bilinçlendirme seminerlerine kadar pek çok çalışmaya imza atıldı.

Avon'la Sağlığa Yolculuk projesi kapsamında, Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri işbirliği ile yüzlerce Mardinli kadın ücretsiz olarak mamografi taramasından geçirildi. Nusaybin Devlet Hastanesi’ne de mamografi cihazı bağışlandı. Projenin son durağı 28 il dolaşıldıktan sonra İstanbul oldu. 

Fon toplama çalışmaları ise aralıksız sürüyor. ’Meme Kanseri ile Mücadele Ürünleri’ olarak ’Gümüş Renkli Rozet‘, ’Pembe Renkli Nemlendirici Sabun’, ‘Meme Kanseri ile Mücadele Bilekliği’, gazeteci Elif Ergu’nun proje yararına yazdığı ‘Kanser Olan Mememdi Ben Değil‘ kitabı ve her yılın başında satışa sunulan ‘Pembe Ajanda’'lardan elde edilen fon ile meme sağlığı için yeni projeler geliştiriyor. 

Haberin Devamı

13 ilde bilinçlendirme semineri düzenlendi

Türk Kanser AraÅŸtırma ve SavaÅŸ Kurumu (TKASK) ile 2006 yılında yapılan iÅŸbirliÄŸi kapsamında 13 ilde 17 Meme Kanseri Bilinçlendirme Semineri düzenlendi.Â

Proje çerçevesinde yapılan en önemli çalışma ise yurtdışında pek çok örneği bulunan  ‘Ücretsiz Meme Kanseri Bilgilendirme Hattı."

Bu hat, hafta içi her gün 09:00–17:00 saatleri arasında ücretsiz olarak hizmet veriyor.  0800 314 99 99 no’lu telefon hattını arayan kadınlar, uzman sağlık görevlilerinden meme kanseri hakkında tüm sorularının yanıtlarını alırken, meme kanseri ile ilgili istedikleri dokümanlara ulaşma fırsatı buluyor.

Avon, danya genelinde 1992 yılında başlatılan ’Meme Kanseri ile Mücadele Kampanyası’ çerçevesinde 50 ülkeden 725 milyon dolarlık fon topladı. Bugüne kadar yapılan çalışmalardan bazıları şöyle:

• 1.500.000TL üzerinde fon toplandı.
• 32 ilde yaklaşık 7.500 kadına ücretsiz mamografi taraması ve taramalar arasında şüpheli görülen 1.200 kişiye ek teşhis sağlandı.
• 13 ilde, 17 Meme Kanseri Bilinçlendirme Söyleşisi gerçekleştirildi.
• 6 hastaneye mamografi cihazı bağışlandı.
• 4 senedir İstanbul’da gerçekleşen binlerce kadının katıldığı Meme Kanseri ile Mücadele Yürüyüşleri düzenlendi.
• ’Kanser Olan Mememdi, Ben Değil!’ kitabı satışa sunuldu ve Projemizin Gönüllü Elçileri’nden Elif Ergu’nun bu kitabından elde edilen gelir fona aktarıldı.
• Türkiye’de bir ilk olan Meme Kanseri Ücretsiz Danışma Hattı 0 800 3149999 Türk Kanser Savaş ve Araştırma Kurumu işbirliği ile hizmete girdi.
• Dilek Hanif ve Vural Gökçaylı defilelerinden elde edilen 130.000TL’lik bağış, AVON’la Sağlığa Yolculuk Fonu kapsamında Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu’na bağışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!