Erkeklere hediye almak çok zor

Güncelleme Tarihi:

Erkeklere hediye almak çok zor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2001 00:00



Haberin Devamı

Hediye mutlaka kadınlara verilmesi gereken bir şey değil; ama piyasada her zaman kadınlara yönelik hediye alternatifi daha bol.

Erkek giyim markası Mithat da, ‘‘erkeklere ne hediye alınır’’ başlıklı bir küçük broşür hazırlamış. İşte bu broşürde yer alan öneriler:

Turistik ve tarihi yöreleri, ünlü yabancı müzeleri, kentleri tanıtan hatıra t-shirtler, alınabilecek en sevimli hediyelerden. Çünkü bu, ‘‘Orada seni andık, keşke aramızda olsaydın’’ anlamına geliyor.

Kazak ve süveter de iyi bir giysi seçimi. Eğer kişi sportmense alacağınız kazak, soğuk havada giyebileceği türden olabilir. Sadece kent yaşamından hoşlanıyorsa, ona göre bir kazak seçmelisiniz.

Giyim eşyası alırken bir değiştirme fişi eklemeniz karşınızdaki rahatlatır.

Kravat almak için ‘‘askeri bir strateji’’ izlemeniz gerekiyor. Öyle ya? Tek bir kravatı nasıl seçeceksiniz? Pek çok çeşit desen ve renkte kravat varsa da, o kişiye uygun birini bulmak için giyim zevkini ve gardrobunu iyi tanımalısınız. Hediye alınan nice kravatların hiç kullanılmadan öylece durduğu bilinmeyen bir şey değil!

Yeni usuller de var: Üzerinde isminin yazılı olduğu bir kupa yaptırabilir, bir t-shirt yaptırabilir, antetli kağıt-zarf bastırabilirsiniz.

Pipo meraklılarına hediye almak çok kolaydır. Yeni bir pipo, pipo aksesuarları, özel ambalajlı tütünü (hele hangi tütünü tercih ettiğini biliyorsanız, yaşadınız!), özel pipo çakmağı gayet güzel bir hediye.

Eğer hediye alacağınız kişinin belli bir içkiden hoşlandığını biliyorsanız, hiç durmayın, onu alın.

O kişiyi, ilgilendiği alanda bir dergiye abone yapabilirsiniz.

Bir hobisi varsa, ona göre davranabilirsiniz. Pul koleksiyonu yapıyorsa bir pul serisi, balık tutuyorsa balıkçılık aksesuvarı, ‘‘kendin yap’’ meraklısıysa bir araç-gereç alabilirsiniz.

Eski usülleri de unutmayalım: Traş takımı, traş losyonu, küçük veya büyük evrak çantası gibi.

Cüzdan, kemer, pantolon askısı, kol düğmesi, kravat iğnesi, fular gibi aksesuvarları ise kişinin bunları kullandığını öğrendikten sonra almalısınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!