Erkeklerde sertleşme sorunu neden olur?

Güncelleme Tarihi:

Erkeklerde sertleşme sorunu neden olur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 09:31

Veriler, erkeklerin yarısının hayatlarında en az bir kez sertleşme sorunuyla karşılaştığını göstermektedir. Erkeklerde sertleşme sorunu neden olur?

Haberin Devamı

Sertleşme sorunu bir erkeğin cinsel ilişkide yeterli sertliği bulamama veya sürdürememe durumudur. Sertleşmeme erkeklerde sorun olarak sık karşılaşılan bir durumdur. Yapılan çalışmalar incelendiğinde yaş ilerlemesine bağlı olarak, cinsellikte sertleşmeme sorununun arttığı göstermektedir.  Sertleşme sorunu erkeği veya çiftin hayatını olumsuz yönde etkiler. Daha genç olan erkeklerde psikolojik sonuçları ağır olabilmekte ve depresyona kadar sürükleyebilmektedir.

Erkeklerde sertleşme sorunu neden olur

ERKEKLERDE SERTLEŞMEME SORUNU NEDENLERİ

Psikolojik problemlerden kaynaklanan sorunlar genellikle kişinin kendi içindeki yaşadığı durumlarda saklıdır. Daha çok kırılgan olan kişiler diğerlerine oranla daha çok etkilenirler.  Korku, utanma, kızgınlık, heyecanlanma, stres gibi kişisel nedenlerde erkeklerde sertleşme sorununa yol açabilmektedir. Erkeklerde sertleşme sorununun nedeni psikolojik olabildiği gibi fiziksel bir durum da olabilir. Sertleşme için gerekli olan hormonlar veya sinir sisteminde bozukluk olduğunda sertleşme sorunu yaşanır.

  En sık olarak kalp damar sistemi hastalıkları, şeker hastalığı, yüksek tansiyon hastalarında görülmektedir. Yaşlanmaya bağlı olarak cinsel fonksiyonlarda azalma meydana gelmektedir. Yalnız erkekte sertleşmeme sorunu yaşlılığa bağlı olarak değil de yaşlanmanın yarattığı psikolojik durumdan dolayı oluşmaktadır.  Sigara kullanımı, alkol veya uyuşturucu bağımlılığı diğer risk faktörleri arasındadır.

Haberin Devamı

Erkeklerde sertleşme sorunu neden olur

SERTLEŞME SORUNUNDA KULLANILAN TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Öncelikle sertleşme sorununun fiziksel olup olmadığını testlerle saptanması gerekir. Tedavi buna göre seçilir.  Yapılan testler sonucu fiziksel olarak bir durum ortaya çıkmadıysa durumun psikolojik olduğu düşünülür.  Psikolojik bir durum yaşanıyorsa erkeğe bir seks terapisti veya psikiyatrist önerilir.

Eğer sorununun fiziksel olduğu düşünülüyorsa birçok ereksiyon tedavi yöntemleri vardır. Bu tedavi süresince verilen ilaçlar genellikle 5 PDE inhibitörleri grubu ilaçlardır. Bu ilaç tedavileri genel olarak yüz güldürücü sonuçlar vermektedir.  Çok ileri durumlarda ise idrar kanalına bazı ilaçların verilmesi, penis protezi ameliyatları gibi operasyonlara gerek duyulabilir.

BAKMADAN GEÇME!