Erkeklerde kalkık burun yapılmaz

Güncelleme Tarihi:

Erkeklerde kalkık burun yapılmaz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2004 00:43

İster metroseksüel, isterse Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül gibi ‘Erzincanlı’ olsunlar günümüz erkeği, en az karşı cinsleri kadar dış görünüşleriyle ilgililer. Her 10 estetik ameliyattan 3-5’ini erkekler yaptırıyor. Burun esetetiği de en sık yaptırdıkları ameliyatlardan biri. Erkeklerin burun ameliyatlarında dikkat edilen konular, kadınlardan farklı. Ancak ortak noktası, her iki cinsin de estetik cerrahiye genellikle burun tıkanıklığı ‘deviasyon’ nedeniyle başvurması!

Erkekler de burun ameliyatları için sık mı geliyor?

Burun ameliyatları kadınlar kadar erkekler tarafından da en sık istenilen operasyonların başında geliyor. Erkekler burun tıkanıklığı nedeniyle ameliyat olduklarında burunlarının da estetik olarak düzeltilmesini istiyorlar. Aslında pekçoğu ameliyat olmaktan utanıyor ve burunlarının tıkanık olduğunu, bunu yaptırırken estetik olmak istediklerini söyleyerek geliyorlar.

Burun ameliyatlarında kadın-erkek farkı nedir?

Burun, yüzümüze ifade ve anlam katan bir organ. Ancak burun biçimi erkeklerde, kadınlardan çok ciddi farklılıklar gösteriyor. Bir erkeğe kalkık ve üst kısmı içe doğru kavisli küçük bir burun yapamazsınız. O zaman yüzünde feminen yani kadınsı bir ifade ve yumuşak bir görüntü oluşur. Bu nedenle erkeklerde Burun ucu kalkık olmamalı, sırtı kavisli değil düz yapılmalı. Tüm bu özelliklerle erkeklerde burun estetiği kendine göre bazı önemli özellikler içeriyor.

Erkekler de kadınlar gibi kalkık burun mu istiyor?

Ameliyattan sonra erkek burnunun, ucu kalkık olmayan, burun sırtı denilen kemer kısmı düz, en önemlisi estetik ameliyat olduğu belli olmayan yapıda olması gerekir. Aksi taktirde erkeksi ve sert olması gereken yüz ifadesinin kadınsı yani feminen görünmesine neden olur. Burun estetik olarak düzgün ve sade olmalı, fakat asla abartılı olmamalı.

Türk erkeklerinin burun yapısının özelliği nedir?

Türk burnu çok özel bir yapı ve biçim içerir. Genellikle kemerli ve büyük, ucu aşağı doğru bakar. Bu tip burunlar batı toplumlarında günümüz estetik anlayışına göre güzel sayılmıyor ve beğenilmiyor. Ancak tam aksine Japonya gibi doğu toplumlarında büyük ve kemerli burunlar güzel kabul ediliyor.

Burun ameliyatı yetiyor mu?

Burun ameliyatlarıyla birlikte yüz simetrisi ve profilinin düzelmesini sağlamak için gereken hastalarda çene ucu estetiği ameliyatı da yapılıyor. Çene ucu geride olanlarda ilerletme veya protez eklenmesi, ileride olanlarda ise çene ucunu geriletmek için ameliyatlar burun ameliyatları ile birlikte planlanabiliyor. Burun ameliyatının amacı , buruna, doğal bir görünüm vermektir.

Ameliyatta ne yapıyorsunuz?

Burunun boyutları küçültülür ya da büyültülür. Ucu yeniden şekillendirilir. Üzerindeki tümsek alınır ve üst dudak ile burun arasındaki açı düzeltilir. Bu açı erkelerde sıfır, kadınlarda ise 5-10 derece arasında olmalı. Bazı vakalarda kontürü düzeltmek amacıyla kıkırdak eklemek gerekir.

Burnun son görünümünü alması ne kadar zaman sürer?

Burun alçısı 5-10 gün tutulur. Göz çevresindeki morarmalar genellikle ikinci haftada kaybolur. Burundaki hafif şişlik yavaşça geriler. Burnun son görünümünü alması haftalar, aylar, hatta bazı vakalarda bir yıl sürebilir. Düzelmenin derecesi uygulanan bakımın kapsamına ve burnun, kıkırdakların ve derinizin temel yapısına bağlı. Şekli bozuk burunda, belirgin ve çarpıcı bir sonuç elde edilir.

Hazırlayan: Mesude ERŞAN
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!