Erica’nın dönüşü

Güncelleme Tarihi:

Erica’nın dönüşü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 00:00

Bir virüsün yol açtığı menenjit yüzünden ölümden dönen ancak iki bacağı ve sağ eli tutmayan 3 yaşındaki Erica yeniden yürümeye başladı.

Haberin Devamı

İngiltere’nin Chesterfield kentinde yaşayan Scoffings ailesi için geçen Ocak ayı kâbus gibi geçti. Bir gün 3 yaşındaki kızları Erica her zaman olduğu gbi 19.30’da yatağa girmiş, Michell (34) ve Michael (25) çifti dinlenmeye çekilmişlerdi. Ama birkaç saat sonra ailenin hayatı olduğu gibi değişti.

Pembe lekeler çıktı

Anne Michelle, uyanıp su isteyen kızının vücudunun pembe lekelerle kaplı olduğunu ve ateşinin anormal dereceye ulaştığını fark edince eşini uyandırdı ve aile topluca hastaneye koştu. Acil servis doktorları Erica’nın ateşini düşürmek için saatlerce uğraştı. Üstelik küçük kızın kolları ve sağ eli de artık tutmaz olmuştu. Erica’yı yoğun bakıma alan doktorlar ailesine kızlarının bir virüsün yol açtığı menenjit türü olan “septicaemia” olduğu açıkladı. Virüs beyni etkiliyor ve hücreleri yiyip bitiriyor, bacak ve kolları kullanılmaz hale getiriyordu. Kızları birkaç saat içinde iyileşmezse hayatını kaybedebilirdi. Yoğum bakıma alınan Erica ise doktorlardan daha ümitliydi. Annesi hastalık nedeniyle bacaklarıyla kolunu hareket ettiremediğini söylediğinde ona, “Göreceksin yine yürüyeceğim anne” diye yanıt verdi. Gerçekten de kritik saatleri atlatan Erica, 7 ay boyunca uygulanan özel
tedavi ve fizik tedavi sayesinde yine yürümeye başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!